ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εκτέλεση περιμένει τον ΠΑΟΚ με βάση το κατηγορητήριο της ΕΠΟ για το ματς με τον Ολυμπιακό που διακόπηκε

Εκτέλεση περιμένει τον ΠΑΟΚ με βάση το κατηγορητήριο της ΕΠΟ για το ματς με τον Ολυμπιακό που διακόπηκε

Εκτέλεση περιμένει τον ΠΑΟΚ με βάση το κατηγορητήριο της ΕΠΟ για τα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί του και οδήγησαν στην διακοπή του αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, περιλαμβάνει σχεδόν όλο τον πειθαρχικό κώδικα στην πειθαρχική δίωξη που άσκησε στον ΠΑΟΚ. Τι περιλαμβάνει το μενού της τιμωρίας; Αφαίρεση 3-6 βαθμών, κλείσιμο της Τούμπας για πολλές αγωνιστικές και εξαψήφιο πρόστιμο.

Βάσει των άρθρων για τα οποία γίνεται λόγος στη δίωξη, ο ΠΑΟΚ κατηγορείται για εκτεταμένα επεισόδια ακόμη και στον αγωνιστικό χώρο, ρίψη αντικειμένων πριν και στη διάρκεια του αγώνα και εισβολή οπαδών μεταξύ άλλων. Όλα αυτά επισύρουν βαρύτατες «καμπάνες», που μπορεί να ισχύσουν ακόμη και αθροιστικά.

Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ κατηγορείται: 

1. Ρίψη αντικειμένων πριν ή μετά τον αγώνα, η οποία επισύρει 8 έως 20 χιλ. ευρώ πρόστιμο και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών. 

2. Ρίψη αντικειμένων στη διάρκεια του αγώνα, η οποία επισύρει 20 έως 50 χιλ. ευρώ πρόστιμο και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών. 

3. Είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο η οποία: 

α) αν συνοδεύεται από βιαιοπραγίες και φθορές, επισύρει 70 έως 150 χιλ. ευρώ πρόστιμο, 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, μηδενισμό στον αγώνα και αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη (αν εκδικαστεί στα πλέι-οφ, θα αφαιρεθούν από τα πλέι-οφ). 

β) αν δεν υπάρχουν βιαιοπραγίες και φθορές, επισύρει 50 έως 90 χιλ. ευρώ πρόστιμο, 1-2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, μηδενισμό στον αγώνα και αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη 

4. Εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τα οποία επισύρουν 70 έως 150 χιλ. ευρώ πρόστιμο, 2-3 αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών. 

Ο αθλητικός δικαστής θα κρίνει αν τα εκτεταμένα επεισόδια έγιναν στον αγωνιστικό χώρο ή όχι κι αν υπήρξε βιαιοπραγία, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι υπόλογος και για τη διακοπή του αγώνα. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κινδυνεύει να τιμωρηθεί με αφαίρεση 3-6 βαθμών, τουλάχιστον 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και εξαψήφιο πρόστιμο. Μάλιστα, αν η ποινή αφαίρεσης βαθμών τού επιβληθεί στη διάρκεια των play offs, θα τεθεί σε εφαρμογή στη βαθμολογία του μίνι πρωταθλήματος. Σε αυτή την περίπτωση και αν δεν συνεχιστεί το κύπελλο, ο ΠΑΟΚ θα εξασφαλίσει συμμετοχή στο Europa League. Αντίθετα αν οι βαθμοι αφαιρεθούν κατα τη διάρκεια του πρωταθλήματος, τότε ο κίνδυνος να μην μπει ο δικέφαλος του βορρά στα play off είναι ορατός, κάτι που θα σημάνει και τον Ευρωπαϊκό του αποκλεισμό. Αυτό που εκκρεμεί πάντως είναι πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση λόγω της απεργίας των δικηγόρων, ενώ δεδομένο θεωρείται πως σε οποιαδήποτε ποινή θα ασκηθεί έφεση.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.