Ο Παναθηναϊκός απαιτεί την εξαίρεση Μάνταλου από το ντέρμπι μετά τις αποκαλύψεις

Ο Παναθηναϊκός απαιτεί την εξαίρεση Μάνταλου από το ντέρμπι μετά τις αποκαλύψεις

Με επιστολή στην ΕΠΟ, ο Παναθηναϊκός απαιτεί την εξαίρεση του διαιτητή Μάνταλου απ’ το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (έχει οριστεί ως τέταρτος), μετά τις συνομιλίες-βόμβα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι πράσινοι αναφέρονται σε συγκεκριμένα αποσπάσματα από τις νέες απομαγνητοφωνήσεις που αφορούν την εμπλοκή Μάνταλου στο Koriopolis και την «εγκληματική οργάνωση» (όπως αποκαλύφθηκαν σήμερα), καταλήγουν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα (κάποια εξ’ αυτών σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη) και τον χαρακτηρίζουν «ανεπαρκή» με αφορμή πρόσφατα διαιτητικά λάθη του σε βάρος του τριφυλλιού και υπέρ των Πειραιωτών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ που υπογράφει ο Γιάννης Αλαφούζος

«Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός απέστειλε σήμερα επιστολή στην Ε.Π.Ο. υπόψη του προέδρου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας. 

Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής (μπορείτε εδώ να δείτε το επίσημο έγγραφο): 

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που ήρθαν στη δημοσιότητα από μερίδα του Τύπου και τις οποίες επισυνάπτουμε στην παρούσα, απαιτεί την εξαίρεση του τέταρτου διαιτητή Σταύρου Μάνταλου από τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός που θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 13 Μαρτίου 2016. 

Η μέχρι τώρα πασιφανής έλλειψη ευαισθησίας, υπευθυνότητας και αντίληψης περί ηθικής εκ μέρους σας για πρόσωπα εμπλεκόμενα σε ποινικές δικογραφίες, καθώς και η σταθερή πρακτική να απορρίπτετε εύλογα και ηθικά επιβεβλημένα αιτήματα εκ μέρους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε παρόμοιες περιπτώσεις για ανάκληση ορισμού διαιτητών σε αγώνες, σας χαρακτηρίζουν και δεν μας πτοούν. 

Σταχυολογούμε από τα επισυναπτόμενα τα αποσπάσματα που αφορούν την εμπλοκή του κ. Μάνταλου, τόσο στην υπόθεση Koriopolis, όσο και στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Στην πρώτη περίπτωση του Koriopolis, ο διαιτητής φέρεται να συνομιλεί με υπόδικο πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα, προκειμένου να τον φέρει σε επαφή με κατηγορούμενο ποδοσφαιρικό παράγοντα μεγάλης ΠΑΕ, στον οποίο σήμερα έχει απαγορευθεί η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, για να «γνωριστούν», ενώ ο πρώτος παράγοντας σχολιάζει με τον κ. Μάνταλο παιχνίδι, στο οποίο έχει διαιτητεύσει και χαριεντιζόμενοι μιλούν για «σπόρια» και άλλες άθλιες διαιτητικές πρακτικές. 

Στη δεύτερη περίπτωση του εισαγγελικού πορίσματος για την εγκληματική οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκης συνομιλεί με τον τότε πρόεδρο της ΚΕΔ και μετέπειτα πρόεδρο της ΕΠΟ, Γ. Σαρρή για το ποιο παιχνίδι θα διαιτητεύσει ο κ. Μάνταλος, ο οποίος φαίνεται πια να είναι πολύ συνεργάσιμος και οικείο πρόσωπο των δύο συνομιλητών. 

Το εισαγγελικό πόρισμα καταδεικνύει ότι ο Β. Μαρινάκης είναι κατά λέξη από το πόρισμα «παντοδύναμος στο ελληνικό ποδόσφαιρο» και έχει τη δυνατότητα «να καθοδηγεί τον πρόεδρο της ΚΕΔ για τους ορισμούς των διαιτητών σε αγώνες άλλων ομάδων πλην της ομάδας του». Συγκεκριμένα, θέλοντας να προβιβαστεί ο Πλατανιάς για πρώτη φορά στη Super League και να αποκομίσει επιπλέον έσοδα (3 εκατ. ευρώ έναντι 200.000 ευρώ στη Football League), όπως αναφέρει ο Ανακριτής, ζήτησε να τοποθετηθεί κατά προτίμηση ο κ. Μάνταλος στον αγώνα Καλλιθέα – Παναχαϊκή, ομάδων που ανταγωνίζονταν τον Πλατανιά για άνοδο στην κατηγορία, με σκοπό να βοηθήσει εμμέσως τον Πλατανιά. Δηλαδή ο Β. Μαρινάκης απαίτησε την τοποθέτηση του κ. Μάνταλου σε συγκεκριμένο αγώνα που δεν αφορούσε τη δική του ομάδα, όπως προκύπτει από το πόρισμα, αποδεικνύοντας ότι στην καλύτερη περίπτωση ήθελε να επηρεάσει τον αγώνα, στη δε χειρότερη ότι είχε εντολοδόχο το διαιτητή Μάνταλο. 

Πέραν τούτων είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε και τη διαιτητική ανεπάρκεια του συγκεκριμένου διαιτητή. Ο κ. Μάνταλος «δώρισε» ένα πέναλτι στον Ολυμπιακό (μαζί με αποβολή του αντίπαλου τερματοφύλακα) στον αγώνα με την Καλλονή στη Λέσβο και βέβαια με σκανδαλώδη τρόπο απέβαλε τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Κάρλος Ζέκα στο παιχνίδι με την Ξάνθη στερώντας του έτσι τη συμμετοχή στον κρίσιμο προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, γεγονός που οδήγησε σε έντονη φραστική διαμαρτυρία του προέδρου της ΠΑΕ, κ. Γιάννη Αλαφούζου. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνημμένα τα σχετικά δημοσιεύματα» 

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.