ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η ΕΠΟ «αποφασίζει» για το Grexit – Το κρίσιμο ΔΣ σήμερα στο Πάρκο Γουδή

Η ΕΠΟ «αποφασίζει» για το Grexit – Το κρίσιμο ΔΣ σήμερα στο Πάρκο Γουδή

Το έκτακτο ΔΣ της ΕΠΟ σήμερα στις 12:00 στο Πάρκο Γουδή θα κρίνει το ποδοσφαιρικό Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου ή όχι.

Οι πιέσεις του Σταύρου Κοντονή και η απόφασή του να μην κάνει πίσω όσον αφορά τη διακοπή του Κυπέλλου, δημιούργησαν ένα δεδομένο για την ΕΠΟ. Εχει τη δυνατότητα σήμερα να κάνει πράξη όσα ζητά ο υφυπουργός Αθλητισμού άρα και να αποφευχθεί το Grexit είτε να επιμείνει στην απόφασή της με την άρνηση της παραίτησης και να επέλθει ο αποκλεισμός του Grexit.

Οι επιλογές που… δεν έχει ο Γκιρτζίκης

Η κύρια απαίτηση του Σταύρου Κοντονή για να καθίσει ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων και να επιτρέψει τη διεξαγωγή του Κυπέλλου είναι να εναρμονιστεί πλήρως η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ με τους κανονισμούς της FIFA. Στην ΕΠΟ ψηφίστηκε πρόσφατα μια διάταξη, σύμφωνα με τον οποίο η Επιτροπή Δεοντολογίας της ομοσπονδίας δεν είχε το δικαίωμα να επέμβει και να ερευνήσει υποθέσεις που αφορούν αδικήματα τα οποία τελέστηκαν πριν το καλοκαίρι του 2015.

Με αυτό τον τρόπο διατηρούνται στις θέσεις τους άνθρωποι οι οποίοι διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για τις υποθέσεις της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Koriopolis» και «Κάρτα Υγείας».

Αμεση απαίτηση του Κοντονή είναι η αλλαγή αυτής της διάταξης ωστόσο ακόμη και αν ο Γκιρτζίκης δεχθεί κάτι τέτοιο, ο υφυπουργός δεν πρόκειται να ρίξει νερό στο κρασί του αν απλά προκηρυχθεί η επόμενη Γενική Συνέλευση όπου θα συζητηθεί το θέμα. Βέβαια, θα είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο έως την Παρασκευή οπότε και εκπνέει η προθεσμία ώστε να αλλαχθεί ο Κανονισμός Δεοντολογίας.

Αν ο Γκιρτζίκης δεν προχωρήσει σε τέτοια απόφαση, τότε το Grexit είναι δεδομένο όμως και πάλι θα έρθει η διάλυση της ΕΠΟ. Από την στιγμή που η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν θα βρίσκεται υπό την αιγίδα της FIFA, τότε η κυβέρνηση θα μπορεί να περάσει τροπολογία για τους κακουργηματικά διωκόμενους, η οποία θα φέρει και τη διάλυση της ΕΠΟ με τη σημερινή της μορφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια σε αυτή την περίπτωση, το ζήτημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι η επιστροφή του σε κανονική «ζωή» όμως κάτι τέτοιο θα αργήσει αφού θα πρέπει να εκλεγεί νέα διοίκηση της ΕΠΟ και η FIFA φυσικά να πεισθεί πως η ελληνική κυβέρνηση δεν παρενέβη στην εκλογή των νέων προσώπων.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.