Απαγωγή Α.Πουλίδο: Συγγενής του ο “εγκέφαλος” της αρπαγής (φωτό,vid)

Απαγωγή Α.Πουλίδο: Συγγενής του ο “εγκέφαλος” της αρπαγής (φωτό,vid)

Μοιάζει περισσότερο με σενάριο μεξικανικής σειράς αλλά σύμφωνα με τις αρχές, είναι πέρα για πέρα αληθινό. Οι αρχές του Μεξικού προχώρησαν σε μια ακόμη σύλληψη για την απαγωγή του άσου του Ολυμπιακού Άλαν Πουλίδο και κατηγορούν ως “εγκέφαλο” της αρπαγής του 25χρονου τον άνδρα της ξαδέρφης του!

Οι απαγωγείς είχαν ζητήσει λύτρα ύψους έξι εκατομμυρίων πέσος από την οικογένεια του Πουλίδο και όπως αποκάλυψε ο αδερφός του “ερυθρόλευκου” άσου, απείλησαν να τον σκοτώσουν αν δεν τους έδιναν τα λεφτά. Αλλά έκαναν το λάθος να αφήσουν έναν από τους απαγωγείς μόνο με τον Πουλίδο και ο παίκτης κατάφερε μετά από μάχη, να τον τραυματίσει και από το κινητό του να καλέσει σε βοήθεια.

Ο απαγωγές που τις… έφαγε από τον Πουλίδο ονομάζεται Ντανιέλ Μοράλες και αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ανακρίθηκε από την αστυνομία. Και… «κελάηδησε». Αποκάλυψε λοιπόν πολλές πληροφορίες, μια από αυτές και το όνομα ενός άλλου ατόμου που συμμετείχε στην απαγωγή, του Οσβάλντο Βελάσκες. Ο Οσβάλντο Βελάσκες

Ο Οσβάλντο Βελάσκες

Μετά από επιχείρηση, η αστυνομία εντόπισε τον Βελάσκες σε σπίτι στην πόλη της Βικτόρια, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ταμαουλίπας κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Ισμαέλ Κιντανίγια, όταν ο ύποπτος κατάλαβε πως ήταν περικυκλωμένος, άνοιξε πυρ. Ακολούθησε μάχη, ο Βελάσκες τραυματίστηκε ελαφρά στο δεξί ώμο και το λαιμό και συνελήφθη.

Ο 29χρονος Βελάσκες είναι ξάδερφος εξ αγχιστείας του Πουλίδο, καθώς είναι παντρεμένος με την ξαδέρφη του ποδοσφαιριστή. Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται για τον “εγκέφαλο” της απαγωγής του νεαρού άσου, ο οποίος ανήκει σε συμμορία που διακινεί ναρκωτικά και κάνει απαγωγές. Αν και η οργάνωση στην οποία ανήκει δεν έχει αποκαλυφθεί, δεν αποκλείεται να είναι η διαβόητη Ζέτας, ένα καρτέλ ναρκωτικών που βρίσκεται πίσω από απαγωγές, δολοφονίες και εξαφανίσεις.

Ο Βελάσκες ήταν παρών στο πάρτι όπου βρέθηκε ο Πουλίδο και η σύντροφός του Ιλεάνα Σάλας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (28.05.2016) και ήταν εκείνος που ειδοποίησε τους υπόλοιπους για το πότε έφυγε ο 25χρονος ποδοσφαιριστής και τι αυτοκίνητο οδηγούσε. Εκείνοι του έστησαν καρτέρι και τον απήγαγαν, αρχικά μαζί με τη σύντροφό του, την οποία, όμως, στη συνέχεια άφησαν ελεύθερη.

Τα λύτρα

Ο αδερφός του Άλαν Πουλίδο, Αρμάντο, είπε σε συνέντευξή του στο Imagen Radio πως λίγα λεπτά πριν η οικογένεια μάθει πως ο Άλαν είχε δραπετεύσει, οι απαγωγείς είχαν επικοινωνήσει μαζί τους και τους είχαν απειλήσει πως θα σκότωναν την επόμενη μέρα τον επιθετικό του Ολυμπιακού αν δεν τους καταβάλλονταν τα λύτρα που είχαν ζητήσει.

Οι απαγωγείς είχαν ζητήσει ως λύτρα το ποσό των 6 εκατομμυρίων πέσος. Πρώτα επικοινώνησαν, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (29.05.2016) με έναν συγγενή της οικογένειας και στη συνέχεια τις διαπραγματεύσεις ανέλαβε ο Αρμάντο Πουλίδο. «Απάντησα πως ήταν αδύνατο», είπε ο αδερφός του μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού. Ακολούθησαν, όπως είπε, κι άλλα τηλεφωνήματα από τους «απελπισμένους», όπως τους χαρακτήρισε, απαγωγείς και εκείνος συνέχιζε να τους λέει πως τα χρήματα ήταν αδύνατον να βρεθούν.

Ο Αρμάντο ήταν μαζί με τον αδερφό του στο πάρτι του Σαββάτου. Ο Άλαν Πουλίδο και η σύντροφός του έφυγαν πριν από εκείνον και λίγα λεπτά μετά έγινε η απαγωγή. Είπε πως ενημερώθηκε αμέσως για την απαγωγή του αδερφού του και η οικογένεια ενημέρωσε την αστυνομία.

«Δεν φανταζόμασταν πως μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Πάντα κυκλοφορούσαμε πολύ χαλαρά, χωρίς ασφάλεια, χωρίς τίποτα» είπε ο Αρμάντο Πουλίδο. Αποκάλυψε δε ότι η τελευταία του επικοινωνία με τους απαγωγής έγινε στις 11:30 το πρωί της Κυριακής, όταν τους είπε να τον καλέσουν την επόμενη μέρα για να τους πει πόσα λεφτά είχε καταφέρει να μαζέψει. «Όχι, το πρωί θα τον βρεις νεκρό» ήταν η απάντηση που πήρε.

Λίγα λεπτά μετά, μέλος της μονάδας κατά των απαγωγών, ενημέρωσε την οικογένεια ότι ο Πουλίδο είχε δραπετεύσει. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Άλαν Πουλίδο χίμηξε στον απαγωγέα του, τον χτύπησε, του πήρε το όπλο και χρησιμοποίησε το κινητό του (του απαγωγέα) για να καλέσει στον αριθμό έκτακτης ανάγκης και να πει στις αρχές που ακριβώς βρισκόταν. Μέσα σε λίγα λεπτά είχαν φτάσει άνδρες της αστυνομίας, του στρατού και της μονάδας κατά των απαγωγών και τον απομάκρυναν.

Εκείνο πάντως που προκαλεί, ακόμα, εντύπωση στις αρχές είναι πως ο Πουλίδο κατάφερε να αφοπλίσει έναν επαγγελματία απαγωγέα, σε μια πολιτεία όπου τα καρτέλ ναρκωτικών (Gulf και Zetas που μάχονται για τον έλεγχο της περιοχής) ευθύνονται για χιλιάδες απαγωγές και 5.500 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Το γεγονός πως σε λίγες μέρες είναι προγραμματισμένες οι τοπικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου κυβερνήτη, είναι ακόμη ένας παράγοντας που προκαλεί πλήθος ερωτημάτων. Αλλά ο γενικός εισαγγελέας της Ταμαουλίπας απέρριψε αυτές τις αιτιάσεις. «Θα χρειαζόταν πολύ μεγάλος αριθμός ηθοποιών για να στηθεί μια απαγωγή», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.