ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σοκ: 26 ελληνικά ματς είναι ύποπτα [πίνακας]

Σοκ: 26 ελληνικά ματς είναι ύποπτα [πίνακας]

Το τμήμα Επιτροπής Δεοντολογίας έστειλε εισήγηση προς το δικαστικό τμήμα για τους αγώνες Πανελευσινιακός-Ξάνθη και Πανελευσινιακός-Χανιά. Στο εισηγητικό υπόμνημα κάνει λόγο για υποβιβασμό των τριών ομάδων και πρόστιμο που κυμαίνεται κατά περίπτωση 2.250.000 και τρία εκατ. ευρώ.

Ηδη η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει ειδοποιήσει και άλλες ομάδες-και από τη Σούπερ Λίγκα-ότι οι περιπτώσεις τους διερευνώνται, ενώ η διερεύνηση θα γίνει και στους 26 αγώνες στους οποίους μέχρι στιγμής έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τους «ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς» της ΕΠΟ.

Όπως φαίνεται από τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι ομάδες θα βρεθούν ενώπιον του δικαστικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας αντιμετωπίζοντας την ποινή του υποβιβασμού καθώς και δυσθεώρητο πρόστιμο. Ακόμα και αν οι εισηγήσεις δεν γίνουν δεκτές, λόγω έλλειψης περαιτέρω στοιχείων πέραν της ύποπτης στοιχηματικής ροής, το καλοκαίρι αναμένεται για μία ακόμα χρονιά θερμό και για κάποιους δύσκολο. Ήδη η γνωστοποίηση των εισηγήσεων μπλοκάρει την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα της Football League.

Ακολουθεί πίνακας με τους αγώνες της σεζόν (2015 – 2016) για τους οποίους μέχρι στιγμής έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη. Οι αγώνες είναι 26 (2 για τη Super League, 9 για το Κύπελλο, 14 για τη Football League και 1 για τη ένας για τη Γ’ Εθνική).

Πειθαρχική δίωξη έχει ασκηθεί σε πέντε ομάδες της Super League που είναι ο Ηρακλής, η Βέροια, ο Πανιώνιος, ο Λεβαδειακός και η Ξάνθη, ενώ στον ΟΣΦΠ δεν έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη για τους δύο αγώνες με τα Χανιά, που περιλαμβάνονται στον πίνακα. Με bold είναι οι ομάδες που κατηγορούνται.

Στον πίνακα, επίσης, περιλαμβάνονται: α) οι μέχρι τούδε αποφάσεις της ΕΕΑ για τα ύποπτα ματς και β) οι αγώνες που εκτός από την Sport Radar (UEFA) έχουν επισημανθεί ως ύποπτοι και από την Federbet.

Τέλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η UEFA έχει στείλει ως ύποπτους και τους αγώνες της Super League Βέροια-Ξάνθη 1-1 και Πανθρακικός-Ηρακλής 0-3, για τους οποίους δεν έχει γνωστοποιηθεί τυχόν άσκηση πειθαρχικής δίωξη.

Αναλυτικά ο πίνακας:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.