Επικράτηση της ΑΕΚ επί της Πόγκον με 3-0

Επικράτηση της ΑΕΚ επί της Πόγκον με 3-0

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στην Πολωνία επικρατώντας με 3-0 της Πόγκον που αγωνίζεται στη Β’ κατηγορία της Πολωνίας. Η ομάδα του Κετσπάγια στο πρώτο ημίχρονο είχε πρόβλημα στην τελική πάσα, με την εικόνα να αλλάζει στο δεύτερο ημίχρονο όταν από το 63’ έως το 81’ σκόραρε τρεις φορές με τον Μπακασέτα να πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Ένωσης.

Ο προπονητής της ΑΕΚ παρέταξε την 11άδα που αναμένεται να είναι αυτή του πρώτου ματς στον προκριματικό του Europa League. 

Αν από αυτούς ο Γεωργιανός τεχνικός δεν είχε ανάγκη να δει πράγματα, αφού ξέρει πολύ καλά τι μπορούν να δώσουν, από αυτούς που μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο περίμενε να δει και είδε. Ειδικά από τον νεαρό Γαλανόπουλο, ο οποίος εντυπωσίασε σε κάθε φιλικό, αλλά και από τους Μπακασέτα-Πλατέλλα που ήταν αρκετά ορεξάτοι. 

Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί συνολικά για την ΑΕΚ αλλά ήταν σοβαρή ανασταλτικά, προσπάθησε να ακολουθήσει κατά γράμμα αυτά που ήθελε ο προπονητής και ανταποκρίθηκε παρά την κούραση από τις συνεχείς διπλές προπονήσεις. Ανεπίσημο ντεμπούτο για τον Ντίας…

Με 4-2-3-1, όπως ήταν αναμενόμενο, παρατάχθηκε η Ενωση, η οποία είχε ουσιαστικά τη βασική 11άδα της. Είχε όμως και κούραση και αυτό φαινόταν σε κάποια αβίαστα λάθη που γίνονταν ή σε κάποιες λάθος τελικές πάσες, την ώρα που θα μπορούσε να δημιουργηθεί ευκαιρία. 

Μπορεί οι Κιτρινόμαυροι να δυσκολεύονταν σε αυτό, αλλά ως εκεί έφταναν αρκετά εύκολα. Οχι μόνο λόγω της δεδομένης διαφοράς δυναμικότητας αλλά και επειδή έκαναν αυτό που τους ζητούσε ο Κετσπάγια, ο οποίος είδε στο 30′ τον Μάνταλο να μην καταφέρνει να σκοράρει με κοντινή προβολή μετά την ωραία μπαλιά του Ντίντακ. 

Όπως και να έχει, το πρώτο 45λεπτο πέρασε χωρίς γκολ και γενικά χωρίς πολλές φάσεις, με την Ενωση πάντως να έχει υπομονή στο παιχνίδι της και καλή κυκλοφορία μπάλας, με εξαίρεση -όπως προαναφέραμε- την τελική πάσα. Αυτό, όμως, είναι κάτι που λύνεται, ειδικά όταν θα… λυθούν και τα βαριά πόδια.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Κετσπάγια άλλαξε τερματοφύλακα (Μπάρκας αντί Ανέστη), για να έρθουν δύο καλές φάσεις για την ΑΕΚ μέσα σε δύο λεπτά. Ο Μπαρμπόσα στο 52′ όμως (με κεφαλιά από κοντά) και ο Βάργκας στο 54′ (με ωραίο πλασέ εκτός περιοχής) δεν κατάφεραν να σκοράρουν. 

Δύο λεπτά μετά έγιναν τρεις αλλαγές, με τους Γαλανόπολο, Μπακασέτα και Πέκχαρτ να μπαίνουν αντί των Σιμόες, Μάνταλου και Αραβίδη. Από εκείνο το σημείο η εικόνα της Ενωσης βελτιώθηκε αρκετά αφού ο Γαλανόπουλος σε ακόμη ένα φιλικό έδειξε πολύ καλά στοιχεία, όπως φυσικά και ο Μπακασέτας, ο οποίος μπαίνει όλο και περισσότερο στη λογική της νέας του ομάδας.

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο, πίεζε και στο 63′ ο Πλατέλλας στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, μετά από ωραία συνεργασία με τους Ντίντακ και Γιόχανσον, βγήκε τετ α τετ και έκανε αυτό που έπρεπε (0-1). Ο Κετσπάγια συνέχισε τις αλλαγές δίνοντας και τη δυνατότητα στον Ντίας να κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του, για να έρθει στο 75′ το πρώτο ανεπίσημο κιτρινόμαυρο γκολ του Μπακασέτα με πλασέ στην επαναφορά, μετά την απόκρουση του τερματοφύλακα στο τετ α τετ του Πέκχαρτ (0-2). 

Παρά τις αλλαγές, η ΑΕΚ δεν έχανε την εικόνα της ως ομάδα, προσπαθούσε -αν και ήταν φανερή η κούραση- να κάνει αυτά που έπρεπε και στο 81′ η ενέργεια του Πλατέλλα οδήγησε σε μια… καραμπόλα ανάμεσα στους αμυντικούς των Πολωνών για να διαμορφωθεί το τελικό 0-3.

ΑΕΚ: Ανέστης (46′ Μπάρκας), Γκάλο (66′ Μπακάκης), Κολοβέτσιος (83′ Σβάρνας), Τσιγκρίνσκι (66′ Λαμπρόπουλος), Ντίντακ (66′ Ντίας), Γιόχανσον (66′ Τζανετόπουλος), Σιμόες (56′ Γαλανόπουλος), Βάργκας (75′ Ζόριτς), Μάνταλος (56′ Μπακασέτας), Μπαρμπόσα (62′ Πλατέλλας), Αραβίδης (56′ Πέκχαρτ).

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.