Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τα έξι νέα μεταγραφικά του αποκτήματα και τις νέες φανέλες (φωτό)

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τα έξι νέα μεταγραφικά του αποκτήματα και τις νέες φανέλες (φωτό)

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε σήμερα και επίσημα τα έξι νέα μεταγραφικά του αποκτήματα (Λεντέσμα, Ιμπάρμπο, Χουλτ, Ιβάνοφ, Γουακάσο, Ρέις), τις νέες του φανέλες για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, αλλά και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα ο οποίος έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε ανάλογη εκδήλωση.

Όλοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους που βρίσκονται στον Παναθηναϊκό και ευχήθηκαν μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες αρχής γενομένης με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Είναι μεγάλη η χαρά μου που επέστρεψα στον Παναθηναϊκό γιατί αποτελεί κομμάτι της οικογένειας μου. Ήμουν περήφανος όταν έλαβα την πρόσκληση να έρθω στην Αθήνα αν και δεν την περίμενα. Είμαι χαρούμενος που έχω επιστρέψει και έτοιμος να δεχτώ την πρόσκληση. Τους τελευταίους δύο μήνες δεν έχω κοιμηθεί καθόλου. Κοιτάω να κάνω το καθήκον μου.

Υπάρχουν πολλές απαιτήσεις από τον κόσμο, τους δημοσιογράφους που περιμένουν από σένα και όσο είμαι εδώ βλέπω δουλεύουν οι παίκτες θα κάνουν το καλύτερο για να πετύχουν τον στόχο τους και τον στόχο όποιου αγαπάει το κλαμπ. Μερικοί παίκτες τώρα ήρθαν αλλά είναι όλοι καλοί επαγγελματίες που ξέρουν να κάνουν το καθήκον τους. Η σεζόν για εμάς ξεκινάει με το πρώτο ματς».

Σε ερώτηση για την πορεία των έργων στο προπονητικό κέντρο και τις αλλαγές που θέλει να κάνει στις ακαδημίες τόνισε: «Αφού έφυγα από τον Παναθηναϊκό τα πράγματα έχουν αλλάξει, όλοι το γνωρίζουν. Αυτό που προσπαθώ είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό όχι μόνο σε πράγματα αλλά και στους ανθρώπους. Δουλεύω στην ακαδημία θέλοντας να τους δώσω την υποστήριξη που μπορώ. Μίλησα και με τον πρόεδρο και με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και θέλουμε να φέρουμε την αρμονία. Μέρα με τη μέρα προσπαθούμε να φτιάξουμε κάποια πράγματα που χρειάζεται αλλά και να δώσουμε. Θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Στην συνέχεια ρωτήθηκε για το πότε έγινε η πρώτη κρούση και πως το σκέφτηκε αλλά και τι περιμένουμε στο μεταγραφικό κομμάτι: «Σχετικά με ότι είχα πει πριν από λίγα χρόνια, θεωρώ ότι τα λόγια έχουν πολύ μεγάλη δύναμη. Για τις μεταγραφές οι παίκτες που βλέπετε είναι αυτοί που έχουμε και πιστεύουμε. Αν χρειαστούμε κάτι άλλο θα το δούμε εγώ, ο Αντρέα, ο πρόεδρος, όλοι μαζί. Ασφαλώς υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες και μεγάλοι στόχοι αλλά όπως έχετε δει και από τα φιλικά υπάρχει δίψα για να κάνουμε πολλά και καλά πράγματα με τον Παναθηναϊκό».

Για τις ακαδημίες και αν δοθεί βάρος εκεί: «Φυσικά αυτός είναι σημαντικός στόχος για εμάς. Σκοπός μας είναι να δουλεύουμε κάθε μέρα και να αντιμετωπίζουμε τις προσδοκίες που υπάρχουν. Θα δουλεύουμε όλοι όσοι εμπλεκόμαστε και έχουμε το κίνητρο για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Για μένα όλα είναι θέμα δουλειάς και αν δουλέψουμε θα καταφέρουμε και πάλι να βγάλουμε μεγάλους παίκτες που είναι πολύ βασικό για την ομάδα. Για μένα το θέμα είναι να δουλέψω με τον κ. Στραματσόνι και τον κ. Σαμαρά».

Για τις μεταγραφές και την απουσία Ελλήνων παικτών: «Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό που είναι μια ομάδα με διεθνείς παίκτες. Σίγουρα όταν βλέπεις την ιστορία του Παναθηναϊκού δεν πειράζει αν είναι Έλληνας ή ξένος παίκτης όλοι περιμένουν έναν δυνατό Παναθηναϊκό. Εγώ κοιτάω το καλό του Παναθηναϊκού. Κοιτάμε Έλληνες αλλά κοιτάμε όλους τους παίκτες που μπορούν να έρθουν και να βοηθήσουν. Έλληνες όμως όχι απ’ άλλες ομάδες αλλά από την ακαδημία μας που θα προωθηθούν».

Για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να μεταλαμπαδεύσει την νοοτροπία του στους παίκτες της ομάδας: «Αυτή είναι μια πρόκληση από την πρώτη μέρα που βρέθηκα εδώ. Ρώτησα ποιος είναι ο στόχος μας και τι θέλουμε να κάνουμε. Εγώ από την πλευρά μου θα κάνω το καλύτερο και εγώ προσωπικά κοιτάω τους στόχους μας. Όταν είσαι μέσα στην ομάδα δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός στο εξωτερικό. Όταν πιστέψει στις δυνατότητες σου μπορείς να τις μεταφέρεις σε όλο τον κόσμο. Με όλο τον σεβασμό στους αντιπάλους σημασία έχει να δούμε εμείς τι μπορούμε να κάνουμε με την υποστήριξη των φιλάθλων μας. Τους έχουμε ανάγκη και τους θέλουμε δίπλα μας»

Για το αν θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί για το πρωτάθλημα: «Φυσικά πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα όμως είναι ακόμα πολύ νωρίς. Μπορούμε να τα καταφέρουμε σε όλους τους στόχους. Από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Νίκλας Χουλτ: «Πραγματικά πολύ καλές εντυπώσεις από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ. Πολύ καλοί άνθρωποι γύρω από την ομάδα και πολύ καλοί παίκτες και ελπίζω να έχουμε μία πολύ καλή χρονιά»

Σε ερώτηση για τους αγώνες με την ΑΙΚ Στοκχόλμης ο Σουηδός αμυντικός τόνισε: «Έχουμε να παίξουμε απέναντι σε μία καλή ομάδα και θα πολεμήσει σκληρά αλλά πιστεύω πως είμαστε καλύτεροι και αν κάνουμε αυτά που πρέπει όπως το κάναμε κόντρα στην Τσβόλε θα τα καταφέρουμε»

Ιβάν Ιβανόφ: «Θα επαναλάβω και εγώ τα λόγια του Νίκλας, έχουμε μία δυνατή ομάδα από πλευράς παικτών και τεχνικών, φέτος θα είναι η χρονιά μας και πιστεύω πως ο βασικός μας στόχος είναι να μπούμε στον όμιλο του Europa League»

-Για τον τραυματισμό του και σε τι κατάσταση βρίσκεται: «Ναι είμαι καλά. Με το γόνατό μου δεν έχω πλέον κανένα πρόβλημα. Κοιτάω την φυσική μου κατάσταση και όσο περνάει ο καιρός θα είμαι όλο και πιο έτοιμος και θα το δείξω στα παιχνίδια»

Κριστιάν Λεντέσμα: «Νομίζω ότι όλες μας οι προσδοκίες έρχονται και επαληθεύονται. Δεν έχουμε πολύ χρόνο αλλά μπορούμε να κάνουμε όλοι το καλύτερο»

-Για το εάν είναι έτοιμος για το ματς με την ΑΙΚ: «Μέσα μας αισθανόμαστε έτοιμοι αλλά αυτό θα φανεί την Πέμπτη την ημέρα του αγώνα. Αισθανόμαστε όμως έτοιμοι και πνευματικά και αυτό είναι σημαντικό»

Βίκτορ Ιμπάρμπο: «Οι προσδοκίες είναι πολύ θετικές, είμαστε ένα γκρουπ με νέους παίκτες και όντως ο χρόνος είναι λίγος αλλά κοιτάμε να είμαστε υγιείς και να θριαμβεύσουμε στις διοργανώσεις που θα παίξουμε»

-Για τη συνεργασία του με τον Μπεργκ: «Με τον Μάρκους προβλέπω σε μια καλή συνεργασία. Εκείνος είναι παλαιότερος από μένα και έχει πολλά να μου πει και να μου δείξει. Φυσικά αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες που πρέπει να γνωριστούμε μεταξύ μας. Πιστεύω όμως ότι με σύμμαχο τον χρόνο θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα»

Μουμπάρακ Γουακάσο: «Είναι όλα εντάξει, οι συμπαίκτες, η ομάδα, το σταφ είναι όλοι πολύ καλοί και μπορούμε δουλεύοντας βήμα-βήμα να πετύχουμε τους στόχους μας που ξεκινάνε από το να τα καταφέρουμε στην Ευρώπη»

-Για την ενδεχόμενη παρουσία του στο Κόπα Άφρικα: «Ναι η αλήθεια είναι ότι έχουμε το Κόπα Άφρικα όμως στόχος μου είναι να κάνω το καλύτερο για τον σύλλογο μου και ουσιαστικά να μπορώ να είμαι εδώ συγκεντρωμένος και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό που θα με στείλει στο Κόπα Άφρικα»

-Για το εάν έχει επικοινωνήσει με τον Εσιέν: «Και στις διακοπές μου ήμουν με τον Εσιέν, μιλούσα μαζί του και για τα θετικά και για τα αρνητικά όμως όσα είπαμε μεταξύ εκείνου και εμένα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είπαμε ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.