ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νίκη της Ομόνοιας με 3-0 υπέρ του ΠΑΟ μετά από μια πολύ κακή εμφάνιση

Νίκη της Ομόνοιας με 3-0 υπέρ του ΠΑΟ μετά από μια πολύ κακή εμφάνιση

Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Λευκωσία για πρόβα τζενεράλε ενόψει Μπρόντμπι και τελικά οι παίκτες του έδειξαν εικόνα τουρισμού! Οι «πράσινοι» δεν πήραν στα σοβαρά το φιλικό με την Ομόνοια, έκαναν αγγαρεία και παρουσιάζοντας πολύ κακή εικόνα ηττήθηκαν εύκολα με 3-0!  Οι μόνοι που στάθηκαν στο ύψος τους είναι οι οπαδοί του «τριφυλλιού». Πάνω από 1000 φίλοι των «πρασίνων» έδωσαν το παρών και δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν για την αγαπημένη τους ομάδα.

Μετά από τα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδι της χρονιάς όπου το 3-5-2 είχε την προτίμηση του Αντρέα Στραματσόνι, ο Ιταλός τεχνικός… επέστρεψε στο 4-2-3-1. 

Ο Κοτσόλης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Μέστο και ο Ιβάνοφ με τον Ρέις στο κέντρο της άμυνας. Λεντέσμα και Κουτρουμπής τα αμυντικά χαφ. Δεξί «φτερό» ο Λουντ, αριστερό ο Μπουμάλ, ο Βιγιαφάνιες σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Λέτο.

Στην έναρξη του δευτέρου μέρους και με την είσοδο των Ιμπάρμπο και Γουακάσο, το «τριφύλλι» γύρισε την διάταξη σε 4-3-1-2, με τον Λεντέσμα «εξάρι», τους Γουακάσο-Λουντ εσωτερικούς, τον Βιγιαφάνιες ελεύθερο και μπροστά τον Λέτο με τον Κολομβιανό.

Από το 70′, όπου μπήκαν μαζί οι Ευαγγέλου, Στάικος, Βλαχοδήμος, Μαρινάκης και Ρινάλντι, ο Παναθηναϊκός έπαιξε με 4-3-3.

Το φιλικό αυτό αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για… αποδείξεις στον Αντρέα Στραματσόνι. Από ποδοσφαιριστές που δεν ήταν βασικοί στα πρώτα επίσημα ματς της χρονιάς, όπως για παράδειγμα ο Νάνο, ο Ρέις, ο Μπουμάλ, ο Βιγιαφάνιες, ο Λέτο. 

Μία ευκαιρία που στο πρώτο μέρος την πέταξαν στα σκουπίδια. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε εκτός τόπου και χρόνου, σαν σε αγγαρεία. Χωρίς συνοχή, χωρίς υποφερτή κυκλοφορία της μπάλας, με μεγάλα κενά στην άμυνα, μία εικόνα πολύ κακή που θα πρέπει να προβληματίσει τον Ιταλό τεχνικό για την νοοτροπία των παικτών του.

Οι Κύπριοι ήταν ανώτεροι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, έχασαν κάποιες ευκαιρίες και δίκαια προηγήθηκαν στο ημίχρονο 1-0 χάρη στο γκολ του Ματ Ντάρμπισιρ στο 25′ όταν το αμυντικό τρανζίσιον του Παναθηναϊκού θύμισε κάτι από… χελώνα! Ενδεικτικό της κακής νοοτροπίας των παικτών του «τριφυλλιού» ήταν τα πρόχειρα, άστοχα και ανεπίτρεπτα τελειώματα των Μπουμάλ(29′) και Λέτο(31′) στις δύο καλές στιγμές που προήλθαν από σέντρες και λάθη της άμυνας των Κυπρίων.

Παρά τις αλλαγές σε πρόσωπα (μπήκαν Ιμπάρμπο, Γουακάσο, Βλαχοδήμοι, Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Ρινάλντι, Στάικος) και διάταξη (4-1-3-2 και 4-3-3) ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την ίδια απαράδεκτη εικόνα, με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλος και την συγκέντρωση να έχει παραμείνει στην Αθήνα. 

Οι «πράσινοι» δέχθηκαν και δεύτερο γκολ(56′) μετά από παιδική αντίδραση σε στημένη φάση των Κυπρίων και δεν μπόρεσε να απειλήσει, με εξαίρεση ένα διαγώνιο σουτ του Ιμπάρμπο μέσα από την περιοχή.

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι παρά τις παρατηρήσεις στην ανάπαυλα και την απαίτηση για καλύτερη εικόνα δεν έδειξε την παραμικρή αντίδραση και πρέπει να αλλάξει εικόνα και νοοτροπία ενόψει των παιχνιδιών με την Μπρόντμπι που θα κρίνουν το ευρωπαϊκό μέλλον του συλλόγου. Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η άμυνα συνέχισε να παραπαίει και η Ομόνοια πέτυχε και τρίτο τέρμα με τον Σέρινταν!

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΡΙΝΑΛΝΤΙ, ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ Ο ΡΕΙΣ

Από κει και πέρα, οι φίλοι του Παναθηναϊκού πήραν γεύση από δύο νεοφερμένους ποδοσφαιριστές. Μεγάλη γεύση από τον Ρέις που έδειξε ότι θέλει ακόμη χρόνο, έχοντας αρκετά προβλήματα στο κέντρο της άμυνας στο πλευρό του Ιβάνοφ. Μικρότερη γεύση από τον Ρινάλντι. Ο Αργεντινός μπήκε στο 70′ και δεν μπόρεσε να φανεί. Δεν τον βοήθησε και η γενικότερη εικόνα που είχε η ομάδα του στο δημιουργικό κομμάτι…

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Νάνο, Μέστο, Ιβάνοφ, Ρέις, Λεντέσμα, Κουτρουμπής, Λουντ, Μπουμάλ, Βιγιαφάνιες, Λέτο.

Στο δεύτερο ημίχρονοι έπαιξαν και οι: Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Γουακάσο, Ιμπάρμπο, Στάϊκος, Ευαγγέλου, Μαρινάκης, Παναγιώτης Βλαχοδήμος, Ρινάλντι.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.