ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΠΑΟ: Νίκη αυτοπεποίθησης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ζήτησε ο Μ. Ουζουνίδης

ΠΑΟ: Νίκη αυτοπεποίθησης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ζήτησε ο Μ. Ουζουνίδης

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, για τη νίκη επί του Κισσαμικού αλλά και τους νεαρους Ευαγγέλου, Χατζηγιοβάννη.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού στη κάμερα της Nova:

Για τη νίκη με σκορ πρόκρισης επί του Κισσαμικού για το Κύπελλο: «Σίγουρα οι νίκες πάντα δίνουν ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία μικρή βελτίωση και από πλευράς φυσικής κατάστασης και από τακτικής και γενικώς στο να προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι. Οσο περνάνε τα παιχνίδια θα γινόμαστε ακόμα καλύτεροι». 

Εάν συμφωνεί ότι πέρα από το σκορ πρόκρισης κέρδος για την ομάδα ήταν η παρουσία των Ευαγγέλου, Χατζηγιοβάννη αλλά και του Π. Βλαχοδήμου: «Ετσι είναι. Τα παιδιά αυτά πρέπει να παίρνουν τις ευκαιρίες τους, πρέπει να αποδεικνύουν ότι υπάρχει λόγος που βρίσκονται εδώ και μου έδειξαν ότι μπορώ να τους υπολογίζω.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να βάζεις συνέχεια νέα παιδιά μέσα, όμως το σημαντικό είναι να προπονούνται σωστά και όταν τους επιλέγουμε να παίξουν να δείχνουν ποια είναι η πραγματική αξία τους. Θεωρώ ότι τα δύο νέα παιδιά είναι πολύ εξελίξιμα, πιστεύω ότι το μέλλον είναι μπροστά τους, αρκεί να έχουν χαμηλά το κεφάλι, να ακούνε, να δουλεύουνε και η συνέχεια θα είναι καλύτερη για αυτούς».

Εάν το Κύπελλο είναι πλέον πρώτος στόχος της ομάδας: «Ομάδες σαν κι εμάς δεν μπορούν να βάζουν στόχους, ομάδες σαν κι εμάς πρέπει να κοιτάνε να κερδίζουν τα παιχνίδια. Βέβαια το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που είμαστε μέσα, έχουμε ένα σκορ πρόκρισης, όμως δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουμε μόνο αυτό το στόχο.

Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το κάθε παιχνίδι, αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής, που είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, ένα ντέρμπι. Ενα παιχνίδι που εάν το κερδίσουμε θα μας δώσει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια, οπότε προετοιμαζόμαστε για αυτό το παιχνίδι πλέον». 

Τι έχει πει στους παίκτες του για το ντέρμπι: «Αυτά είναι παιχνίδια που δεν χρειάζεται να λες πολλά λόγια στους παίκτες, από μόνοι τους καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι. Παίζουμε στο σπίτι μας, παίζουμε ένα ντέρμπι, αυτά είναι παιχνίδια που κάθε ποδοσφαιριστής προετοιμάζεται ψυχολογικά μόνος του και εμείς βέβαια θα τους δώσουμε τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε και τις αδυναμίες του αντιπάλου για να τους βοηθήσουμε. Αλλά τα ντέρμπι είναι ματς που κάθε παίκτης προετοιμάζει τον εαυτό του». 

Εάν είναι θετικό ότι η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να παίξει ποδόσφαιρο, με δεδομένο το πρόβλημα με τις κλειστές άμυνες: «Μπορεί να παίζει ποδόσφαιρο αλλά είναι άλλα στοιχεία που μετράνε επίσης. Στα ντέρμπι μετράει πολύ το να είσαι νικητής στις περισσότερες μονομαχίες. Πιστεύω θα γίνει καλό παιχνίδι.

Μπορεί και οι δύο ομάδες να μην είναι στο επίπεδο που θα θέλανε, αλλά έχω την εντύπωση ότι θα γίνει καλό παιχνίδι, ανοιχτό, με φάσεις…». 

Εάν έχει εστιάσει τα πλάνα του πάνω σε κάποιον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ: «Συνήθως στα ντέρμπι εμφανίζονται ποδοσφαιριστές που δεν τους περιμένεις. Η ΑΕΚ ξέρουμε ότι έχει σε κάποιες θέσεις πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, ο Μάνταλος είναι αυτός που στην ουσία ελέγχει και κοντρολάρει το ρυθμό της ομάδας του, είτε να την κάνει να παίζει πιο γρήγορα είτε πιο αργά, αλλά και οι άλλοι ποδοσφαιριστές είναι καλοί.

Όπως και εμείς δεν έχουμε μόνο έναν, αλλά κι άλλους. Αλλά όπως προείπα συνήθως σε τέτοια ματς εμφανίζονται παίκτες που δεν τους περιμένουμε και γίνονται καθοριστικοί».

-Για το γεγονός ότι μπορεί να μην γεμίσει η Λεωφόρος: «Το έχω πει κι άλλη φορά. Το θέμα είναι πως αισθάνεται κάποιος. Το να ζητάς από κάποιον να έρθει δεν κερδίζεις κάτι. Το θέμα είναι εάν έρθει να είναι κοντά στους ποδοσφαιριστές και κοντά στην ομάδα».

Εάν στα μεταγραφικά υπάρχει κάποια εξέλιξη: «Οχι δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο αυτή τη μεταγραφική περίοδο να βρεις παίκτες που θέλεις. Ξέρουμε επίσης ότι στο τέλος του μήνα εμφανίζονται συνήθως καλύτερες περιπτώσεις, από ομάδες που θέλουν να αδειάσουν λίγο το ρόστερ τους, έχουν κάνει κάποιες μεταγραφές και προβαίνουν σε κάποιες αλλαγές.

Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα ή να βρίσκαμε τους ποδοσφαιριστές που θέλουμε και να τους είχαμε νωρίτερα, αλλά από τη στιγμή που δεν τους έχουμε συνεχίζουμε με αυτά τα παιδιά που βλέπω ότι προσπαθούνε, ότι έχουν διάθεση και αυτό είναι που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή».

Εάν θα ήθελε άλλους… δέκα Λέτο στην ομάδα: «Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Είναι καλή η παρουσία του στα τελευταία παιχνίδια, έχει διάθεση, έχει όρεξη. Κανείς δεν έχει αμφισβητήσει ποτέ την αξία του Λέτο. Αυτό που θέλουμε είναι κάθε φορά που μπαίνει, είτε από την αρχή, είτε στη διάρκεια του αγώνα, να το δείχνει.

Αλλά νομίζω κι άλλα παιδιά δουλεύουν. Ξέρετε πολύ καλά ότι οι παίκτες που σκοράρουν είναι αυτοί που βρίσκονται στην επικαιρότητα, όμως υπάρχουν κι άλλα παιδιά μέσα στην ομάδα που μπορεί να μην φαίνονται τόσο πολύ, αλλά προσπαθούν πολύ».

Εάν μπορεί μία νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ να αποτελέσει νέα αρχή για τον Παναθηναϊκό: «Όχι δε νομίζω ότι μία νίκη μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα που θα μας ανεβάσει ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση, που θα μας δώσει καλύτερη ψυχολογία και περισσότερο πίστη στα παιδιά και στην ομάδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.