Βιγιαφάνιες: «Πιέζω για ελληνική υπηκοότητα και να παίξω στην Εθνική»

Βιγιαφάνιες: «Πιέζω για ελληνική υπηκοότητα και να παίξω στην Εθνική»

Μετά τον Κάρλος Ζέκα, που σύντομα θα αποκτήσει ελληνική υπηκοότητα, ένας ακόμη παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Λούκας Βιγιαφάνιες, εξέφρασε την επιθυμία να κάνει το ίδιο και να φορέσει την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.

Ο Αργεντινός μέσος αναφέρθηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, την παρουσία του κόσμου, τη θέση στην οποία προτιμά να αγωνίζεται, ενώ εξέφρασε και το θαυμασμό του στον Σεμπαστιάν Λέτο.

Αναλυτικά, ο Λούκας Βιγιαφάνιες μίλησε για: 

-την αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού εν όψει του ντέρμπι: «Μετά από δύο νίκες είμαστε σε καλό δρόμο και προσβλέπουμε στον αγώνα με την ΑΕΚ. Μας αρέσει να παίζουμε τέτοιου είδους αγώνες». 

-το πού θα κριθεί το ντέρμπι: «Ελπίζω να γίνει ένας καλός αγώνας. Θα είναι ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες και ελπίζω να υπάρχουν ανοιχτοί χώροι. Εύχομαι η νίκη να είναι δική μας». 

-τη γνώμη του για την ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ δεν είναι στην καλύτερη στιγμή της, αλλά είναι πιο ξεκούραστη γιατί δεν έπαιξε για το Κύπελλο. Έχει καλούς παίκτες, ειδικά από τη μεσαία γραμμή και μπροστά και γι’ αυτό θα πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά στην άμυνά μας». 

-τη σημασία της παρουσίας του κόσμου: «Πράγματι, δεν υπήρχε πολύς κόσμος με την Κέρκυρα. Είναι κρίμα, αλλά έγινε λόγω του ψύχους. Την Κυριακή έχουμε ένα ντέρμπι και ελπίζουμε πως θα έρθουν πολλοί φίλαθλοί μας». 

-το σε ποια θέση αισθάνεται να παίζει καλύτερα: «Και στις δύο θέσεις αισθάνομαι πολύ καλά. Καλύτερα μπορώ να παίξω σαν εξτρέμ, αλλά ο προπονητής αποφασίζει. Και στο κέντρο όμως νιώθω καλά να παίζω, γιατί μου δίνεται ελευθερία κινήσεων». 

-την απόδοση του Λέτο: «Είναι ένας καλός μου φίλος, τον εκτιμώ και τον θαυμάζω. Κάνει πολύ καλή χρονιά, έχει καλή φυσική κατάσταση και μας βοηθά πολύ. Το μυστικό είναι ότι δουλεύει σκληρά και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους, ειδικά τους νεότερους». 

-το αν θα πάρει διαβατήριο: «Δεν έχω αφήσει καμία τέτοια δυνατότητα. Αντίθετα πιέζω γι’ αυτό. Με ενδιαφέρει να παίξω εδώ κι ενδεχομένως στην Εθνική, για να δώσω και στον παππού μου, που ήταν Έλληνας, τη χαρά αυτή». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-το πότε θα μάθει ελληνικά: «Ελπίζω σε λίγους μήνες η επόμενη συνέντευξη να γίνει στα ελληνικά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.