ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Super League: Σήμερα το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Super League: Σήμερα το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Όλα τα φώτα απόψε στο Καραΐσκάκη. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (20:30, Novasports1) τον ΠΑΟΚ στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League όπου ο στόχος και των δύο είναι η κορυφή, ενώ η ΑΕΚ περιμένει με αγωνία και η ίδια την έκβαση του αγώνα.

Πέραν από το γόητρο και παρότι βρισκόμαστε στην αυγή του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να αποσπαστεί νωρίς-νωρίς με πέντε βαθμούς διαφορά από τους Θεσσαλονικεύς, αλλά και τρεις από την ΑΕΚ την οποία αντιμετωπίζει την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου, με δική της επικράτηση θα ανέβει μόνη στην κορυφή και στο +1 από «ερυθρόλευκους» και Ένωση, διαφορά που μπορεί μεν να είναι μικρή, αλλά παίρνει περισσότερη σημασία, αν συνυπολογίσουμε πως ο ΠΑΟΚ μπήκε στη νέα σεζόν με τιμωρία -2 και θα έχει δώσει ήδη τα δύο ντέρμπι.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε ανάσες σε αρκετούς παίκτες στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και θα επιστρέψουν πιο «φρέσκοι» οι… βασικοί για να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ.

Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Γιαννιώτης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ομάρ, Μεριά, Βούκοβιτς και Τσιμίκα. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν ο Καμαρά και ο Μπουχαλάκης (αν και φανέλα βασικού διεκδικεί Γκιγέρμε), με τον Χριστοδουλόπουλο και τον Ποντένσε στα πλάγια. Ως επιτελικός χαφ θα παίξει ο Φορτούνης και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Γκερέρο. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χουτεσιώτης, Σα, Κούτρης, Τοροσίδης, Σισέ, Νάτχο, Φετφατζίδης, Τουρέ, Χασάν και Μάνος. Εκτός έμειναν οι Μασούρας, Μιράντα, Νικολάου, Ανδρούτσος και Πάρντο.

Οι Θεσσαλονικείς μετρούν τέσσερις στις τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ την προηγούμενη Κυριακή επικράτησαν με σκορ 2-0 της ΑΕΚ στην Τούμπα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομάδας του, φρόντισε να ρίξει τους τόνους, αναγνωρίζοντας τη διαφορά που έχουν φέτος οι Πειραιώτες με τον Πέδρο Μαρτίνς με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα παλέψει για τη νίκη μέσα στο Φάληρο, ώστε να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από δύο νίκες σε ντέρμπι. Στο καθαρά αγωνιστικό, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Πασχαλάκης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα και Βιεϊρίνια. Ως αμυντικοί χαφ θα αγωνιστούν οι Κάνιας κα Μαουρίσιο, με τους Λημνιό και Μπίσεσβαρ στα πλάγια. Ρόλο επιτελικού μέσου θα έχει ο Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Πρίγιοβιτς. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ρέι, Τόσκα, Σάκχοφ, Βέρνμπλουμ, Ζαμπά, Καρέλης και Ακπόμ. Εκτός έμειναν οι Ελ Καντουρί, Χατσερίντι, Ουάρντα.

Από το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής, ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά και το οριακό και για τις δύο ομάδες για πολλούς λόγους παιχνίδι Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος. Τέλος στην Λειβαδιά, ο εκ των πρωτοπόρων Ατρόμητος, αντιμετωπίζει τον Λεβαδειακό.

To πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Χθες

Λάρισα – Παναιτωλικός 1-0 (3′ Μιλοσάβλιεβιτς)
Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (43′ Χατζηγιοβάνης, 59′ Μακέντα – 23′ Κρίζμαν)
ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-3 (20′ Μπακασέτας, 32′ Γκάλο, 64′ Πόνσε)
Σήμερα

16:00 Απόλλων Σμύρνης – Πανιώνιος (ΕΡΤ1)
18:15 Λεβαδειακός – Ατρόμητος (Novasports2)
19:00 Αρης – Αστέρας Τρίπολης (ΕΡΤ1)
20:30 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (Novasports1)

Δευτέρα

19:00 Λαμία – Ξάνθη (ΕΡΤ1)

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες):

ΑΕΚ 12 (5αγ)
Oλυμπιακός 12
ΠΑΟΚ 10
Ατρόμητος 10
Αρης 9
Παναθηναϊκός 9 (5αγ)
Λάρισα 6 (5αγ)
ΠΑΣ Γιάννινα 6 (5αγ)
Ξάνθη 5
Παναιτωλικός 5 (5αγ)
Αστέρας Τρίπολης 3
Λεβαδειακός 3
ΟΦΗ 1 (5αγ)
Πανιώνιος 1
Λαμία 1
Απόλλων Σμύρνης 0

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς
** Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Σάββατο 6 Οκτωβρίου

18:15 Πανιώνιος – Αρης
19:00 Παναιτωλικός – Λεβαδειακός
20:30 Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός

Κυριακή 7 Οκτωβρίου

16:00 Λαμία – ΟΦΗ
18:15 ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης
19:00 Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα
20:30 ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

19:00 Ξάνθη – Λάρισα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.