ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τρομεροί Νέοι – Πρωτιά με 3×3 για την Εθνική, πρόκριση και άνοδος

Τρομεροί Νέοι – Πρωτιά με 3×3 για την Εθνική, πρόκριση και άνοδος

Η Εθνική Νέων επικράτησε της Βουλγαρίας με 3-0, έκανε το 3×3 στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και προκρίθηκε στην Elite Round, καταλαμβάνοντας την πρωτιά στον όμιλο της. Κορυφαίος του αγώνα ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Αντώνης Γαϊτανίδης, που πέτυχε χατ-τρικ.

Με πανηγυρικό τρόπο ολοκλήρωσε η Εθνική Νέων τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα επικράτησε 3-0 της οικοδέσποινας Βουλγαρίας στην πόλη Σλίβεν, έκανε το «3 στα 3» και προκρίθηκε –ως πρώτη του 13ου ομίλου- στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19, ενώ “ανέβηκε” στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας της UEFA.

Το τελευταίο ματς δεν είχε βαθμολογική σημασία για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντώνη Γαϊτανίδη, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 56΄ και σημείωσε χατ-τρικ, με γκολ στο 65΄, στο 69΄ και στο 83΄ με πέναλτι.

Μάλιστα, το αποτέλεσμα αυτό άφησε τη Βουλγαρία εκτός συνέχειας, καθώς την ίδια ώρα η Ρουμανία συνέτριψε 8-0 το Γιβραλτάρ και πήρε την προνομιούχο δεύτερη θέση, χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Να αναφέρουμε πως η Εθνική Νέων είναι η μία από τις τέσσερις ομάδες που πέτυχαν το 3×3 και συγκομιδή εννιά βαθμών (Ισπανία, Ιταλία και Ιρλανδία οι άλλες τρεις), ανέβηκε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας της UEFA και θα μπει στην κληρωτίδα ως μία από τις επικεφαλής ομίλου, αποφεύγοντας πολύ δυνατές ομάδες στην Elite Round, όπου οι αντίπαλοι θα είναι ωστόσο πιο δυνατοί από την προκριματική φάση.

Οι συνθέσεις:

Βουλγαρία: Νταμιάνοφ, Άρσοφ, Τ. Ντιμιτρόφ, Άντοφ, Μίντσεφ, Μπορούκοφ, Γιάνκοφ, Ντόμπρεφ (74΄ Ντόμπρεφ), Μιλόσεφ (74΄ Λίτσεφ), Μπορίσοφ, Μίτκοφ (89΄ Στογιάνοφ)

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Λύρατζης, Αντζουλάς, Διαμαντής, Τσαούσης (88΄ Λιάβας), Μελιόπουλος, Νεοφυτίδης (88΄ Κουτσουπιάς), Μπότος (71΄ Τζήμας), Εμμανουηλίδης, Δούμτσης (56΄ Γαϊτανίδης), Ιωαννίδης (88΄ Βοϊλης)

Η βαθμολογία του 13ου ομίλου

  1. Ελλάδα 9
  2. Ρουμανία 4
  3. Βουλγαρία 4
  4. Γιβραλτάρ 0.

Γιάννης Γκούμας: «Αυτή η ομάδα δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο! Να παίζουν στις ομάδες τους…»

Πολύ χαρούμενος, όπως είναι λογικό, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Γκούμας, που κατάφερε να μεταφέρει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές του την αγάπη και την αφοσίωση που είχε ο ίδιος τα -ουκ ολίγα- χρόνια που υπηρέτησε της εθνικές ομάδες, τόνισε μετά τη λήξη του τρίτου νικηφόρου αγώνα στη Βουλγαρία:

«Άυτή η ομάδα δεν έχει ταβάνι! Ήρθαμε εδώ για να πάρουμε την πρόκριση με το απόλυτο νικών, το καταφέραμε και παράλληλα πετύχαμε να ανέβουμε κατηγορία στην κατάταξη της UEFA. Είμαστε χαρούμενοι, πανηγυρίσαμε, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους συναδέλφους προπονητές των συλλόγων στους οποίους αγωνίζονται τα παιδιά της Εθνικής Νέων: Να τους δίνουν όσο περισσότερο χρόνο συμμετοχής μπορούν. Το αξίζουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές και άλλωστε, να είναι σίγουροι οι συνάδελφοι, ότι μόνο κερδισμένες θα βγουν οι ομάδες τους»!

Όσο για τη συνέχεια και την Elite Round, ο κ. Γκούμας τόνισε: «Θα δουλέψουμε για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την επόμενη φάση. Αυτή η ομάδα δε φοβάται κανέναν αντίπαλο και μπορεί να κοιτάξει στα μάτια ακόμη και τα πιο δυνατά ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως μέχρι τώρα, αλλά και να παραμείνουμε προσγειωμένοι, κάτι που φυσικά και θα γίνει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.