Λουτσέσκου: «Να γιορτάσουμε με τους φιλάθλους μας μία μεγάλη νίκη»

Λουτσέσκου: «Να γιορτάσουμε με τους φιλάθλους μας μία μεγάλη νίκη»

Δηλώσεις ενόψει του επερχόμενου ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό παραχώρησε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Για αυτό το ματς, τους τόνους θέλησε να χαμηλώσει με δηλώσεις του ο Ραζβάν Λουτσέσκου διώχνοντας παράλληλα και την έξτρα πίεση από τους παίκτες του. Ο Ρουμάνος τεχνικός μιλώντας στην κάμερα της NOVA απέρριψε τον χαρακτηρισμό «τελικός» και μάλιστα το δικαιολόγησε, λέγοντας ότι από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει πρώτος σε κάθε αποτέλεσμα, δεν έχει να αγχωθεί για κάτι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για το πώς αισθάνεται και για τις πρώτες σκέψεις του για το παιχνίδι: «Αισθανόμαστε τέλεια. Θα είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Έχουμε αυτοπεποίθηση, διανύουμε μια πολύ καλή περίοδο, μια πολύ καλή σεζόν. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι. Κάθε ματς έχει τις ιδιαιτερότητες του. Είναι όμως ένα παιχνίδι τριών βαθμών, δεν βάζουμε πινακίδα… τελικού και το αντιμετωπίζουμε με αυτοπεποίθηση. Κάθε ματς έχει ειδικές περιστάσεις και έτσι το αντιμετωπίζουμε με ό,τι αυτό συνεπάγεται και οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή της ποδοσφαιρικής ομάδας».

Για το ότι δεν είναι τελικός: «Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μερικές φορές ο κόσμος που αγαπάει το ποδόσφαιρο, τα μίντια, οι φίλαθλοι που βλέπουν αυτά τα παιχνίδια αλλά δεν συμμετέχουν σε αυτά, τους αρέσει να δημιουργούν μια τέτοια ατμόσφαιρα και ένα κλίμα… τελικού αλλά δεν είναι έτσι. Μετά από αυτό το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Ό,τι και να συμβεί, το παιχνίδι πρωταθλήματος θα παιχτεί μέχρι το τέλος. Μετά το τέλος του αγώνα, εμείς θα πρέπει να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Σαν τελικό ορίζουμε ένα παιχνίδι, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει κάτι, έναν τίτλο. Σίγουρα για εμάς θα είναι πιο εύκολο αν κερδίσουμε, θα πάμε στους εννέα βαθμούς, για τον Ολυμπιακό θα είναι πιο δύσκολο να επιστρέψει στην μάχη τίτλου. Αυτό μπορούμε να το πούμε αλλά όχι πως είναι τελικός».

Για το αν περιμένει αγωνιστικές εκπλήξεις: «Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε πάντα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Θέλουμε να το κάνουμε με τον δικό μας τρόπο. Κάποιες φορές μπορεί να υπάρξουν συνθήκες που θα σε αναγκάσουν να αλλάξεις αγωνιστική κατεύθυνση, όπως έγινε στο Καραϊσκάκη. Κάτι τέτοιο έγινε και στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη αγωνιστική. Η αποβολή του Ζαμπά άλλαξε τις συνθήκες του αγώνα. Έπρεπε να προσαρμοστούμε και να αντιδράσουμε. Για να επανέλθω και σε αυτό που είπατε νωρίτερα περί τελικού, ό,τι και να συμβεί στο παιχνίδι δεν είναι τελικός, γιατί το πρωτάθλημα θα κριθεί μέχρι το τέλος. Αν κερδίσουμε θα πάμε εννιά βαθμούς μπροστά, αλλά θα πρέπει την επόμενη μέρα να ετοιμάσουμε το επόμενο παιχνίδι. Σίγουρα και ο Ολυμπιακός ξέρει ότι αν χάσει θα είναι δύσκολο να επανέλθει. Αυτό μπορεί να κάνει την ζωή μας εύκολη, αλλά σίγουρα δεν κρίνεται τίποτα την Κυριακή οριστικά».

Για την αντίδραση της ομάδας μετά την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς: «Δεν έχει να κάνει με τις μεταγραφές. Έχει να κάνει με την ποιότητα της ομάδας. Επίσης να τονίσουμε ότι η πραγματική μας διαφορά είναι οκτώ βαθμοί στο γήπεδο και είναι φανταστικό. Είναι αποτέλεσμα μίας συλλογικής δουλειάς όλων των παικτών και της ομάδας γενικότερα. Έχουμε μόλις δύο ισοπαλίες έως τώρα και τα πάμε εξαιρετικά. Θα βρεθούν σίγουρα δυσκολίες, αποβολές, κάποιες κακές μέρες, αλλά πάντα πρέπει να βρίσκουμε τη δύναμη και να γυρνάμε την κατάσταση με το μέρος μας. Η μεταγραφική περίοδος μας έδωσε περισσότερες λύσεις σίγουρα για τα συνεχόμενα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν. Με τον Πρίγιοβιτς και τα άλλα παιδιά φτάσαμε σε ένα επίπεδο και κάναμε κάποια πράγματα. Τώρα συνεχίζουμε με τους παίκτες που ήρθαν και τους άλλους που έμειναν και να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα. Ξεκινήσαμε με -2 βαθμούς, που είναι πολύ σημαντικό. Εμείς αντιδράσαμε και τα καταφέραμε. Δεν θυμώνω με τις ερωτήσεις σας, ούτε αντιδρώ, απλά προσπαθώ να σας εξηγήσω το σκεπτικό μου. Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε πολύ το προηγούμενο διάστημα, από αποφάσεις που πάρθηκαν στα δικαστήρια και συνεχίζονται και φέτος. Εμείς κρατάμε την αξιοπρέπειά μας και συνεχίζουμε».

Για το αν υπάρχουν προβλήματα: «Μόνο ο Κάνιας. Ο Σβιντέρσκι είναι έτοιμος».

Για το sold out: «Ήταν εύκολο να γίνει καθώς υπάρχουν 21.000 διαρκείας. Είμαι χαρούμενος για το ενδιαφέρον του κόσμου και περιμένω μία καυτή ατμόσφαιρα και να γιορτάσουμε μία μεγάλη νίκη όλοι μαζί».

Για τον Ολυμπιακό και το παιχνίδι της Κυριακής: «Δεν ξέρω τι να απαντήσω. Περιμένω όπως είπα ένα καλό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες, στο οποίο περιμένω η ομάδα μου να κερδίσει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.