ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Τα πλάνα των προπονητών και τα τελευταία αγωνιστικά νέα

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Τα πλάνα των προπονητών και τα τελευταία αγωνιστικά νέα

Όλα τα τελευταία νέα των δύο αντιπάλων λίγες ώρες πριν τη σέντρα στην Τούμπα.

Ο αήττητος ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό για την 20η αγωνιστική στο γήπεδο της Τούμπας, σε ένα παιχνίδι για το οποίο ζει και… αναπνέει η Θεσσαλονίκη και οι φίλοι του ποδοσφαίρου.

Το αποψινό ντέρμπι θα κρίνει εν πολλοίς την συνέχεια του πρωταθλήματος. Θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να μειώσει την διαφορά στο -3 ή θα ξεφύγει ο ΠΑΟΚ στους 9 βαθμούς και να στεφθεί πρωταθλητής μετά από 34 ολόκληρα χρόνια;

Τα πλάνα των δυο προπονητών

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ευχάριστους «πονοκεφάλους» όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας του «Δικεφάλου του Βορρά» καθώς ο Ολιβέιρα έχει προκαλέσει προβληματισμό για το πώς θα χωρέσει στο αρχικό σχήμα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει τον ΠΑΟΚ με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Βιεϊρίνια στα αριστερά της άμυνας και τον Μάτος στα δεξιά. Κρέσπο και Βαρέλα θα είναι οι δυο στόπερ και πάνω τους ποντάρουν στον ΠΑΟΚ πολλά, καθώς αποτελούν το «όπλο» του Δικεφάλου. Αφενός για τις αμυντικές τους επιδόσεις αλλά και για τις «στημένες» φάσεις, από τις οποίες μπορούν να απειλήσουν.

Στα χαφ, Μαουρίσιο και Σάκχοφ θα είναι στον άξονα, με τον Πέλκα αριστερά, τον Μπίσεσβαρ 10άρι και τον Ζαμπά αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Άκπομ.

Σε περίπτωση που ο Ολιβέιρα ξεκινήσει, τότε ο Πέλκας θα πάει στα αριστερά ή στον… πάγκο, με τον Πορτογάλο να παίρνει την θέση του.

Από την άλλη, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μοναδικό όνομα στο απουσιολόγιό του αυτό του Ομάρ Ελαμπντελαουί, με το Νορβηγό να μην καταφέρνει να ακολουθήσει τη αποστολή, ενώ εκτός έμεινε και ο Φράνκο Σολδάνο καθώς κρίθηκε ανέτοιμος για ένα τόσο σημαντικό ντέρμπι.

Τερματοφύλακας θα είναι ο Ζοζέ Σα, δεξιά στην άμυνα θα είναι ο Βασίλης Τοροσίδης, με τον Κούτρη στα αριστερά. Κεντρικό δίδυμο στα στόπερ, θα είναι οι Σισέ και Βούκοβιτς, με τους Πειραιώτες να έχουν το ίδιο ατού με τον ΠΑΟΚ στα «στημένα».

Στα χαφ, ο Γκιγιέρμε δεν… κουνιέται από τη θέση του «κόφτη» με τον Καμαρά να έχει το προβάδισμα για να πάρει φανέλα βασικού έναντι του Μπίμπαρς Νάτχο.

Στο δεξί «φτερό» θα είναι ο Ντάνιελ Ποντένσε, με τον ΛάζαροΧριστοδουλόπουλο να επιστρέφει στην Τούμπα για ακόμη μια φορά ως αντίπαλος στην αριστερή πλευρά. Πίσω από τον Χασάν, που θα είναι η «αιχμή» του δόρατος για τους «ερυθρόλευκους» θα είναι ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης και η FIFA

Ως γνωστόν, τα ντέρμπι στην Superleague τα «σφυρίζουν» ξένοι διαιτητές. Η ΚΕΔ μετά τις… γκρίνιες για το ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ από τα σφυρίγματα του Δανού Τίνγκααρρντ, αποφάσισε να καλέσει τα «βαριά χαρτιά» της παγκόσμιας διαιτησίας. Ο Ισπανός Χιλ Μανθάνο, κορυφαία «σφυρίχτρα» της Ισπανίας το 2018 θα διαιτητεύσει το ντέρμπι της Τούμπας.

Στις εξέδρες θα βρίσκεται και η FIFA ώστε να επιβλέψει τις συνθήκες που θα επικρατήσουν, με τον φόβο να μην ζήσουν όσα πέρσι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι Χέρμπερτ Χούμπερ και Πέτερ Φούστσεκ είναι τα «μάτια» της παγκόσμιας ομοσπονδίας ενώ δια ζώσης θα παρακολουθήσει το παιχνίδι και ο Ισπανός αρχιδιαιτητής, ΧουάνΑντόνιο Φερνάντεθ Μαρίν, ώστε να κρίνει την διαιτησία του συμπατριώτη του.

Η ηχηρή απώλεια του Ολυμπιακού

Μπορεί να έχει τον Βαγγέλη Μαρινάκη ως αρχηγό της αποστολής ο Ολυμπιακός, ωστόσο δεν θα έχει την… ψυχή της ομάδας εδώ και πολλά χρόνια. Ο λόγος για τον Σάββα Θεοδωρίδη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολλοί αποδίδουν αυτή την εξέλιξη στην πρόσφατη κόντρα που υπήρξε με τη Θύρα 7, ωστόσο σε κάθε περίπτωση μοιάζει πολύ δύσκολο να μην είναι σε τέτοιο… τελικό ένας άνθρωπος που έχει δώσει και την ψυχή του για τον Ολυμπιακό!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.