ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

«Ζωντανός» ο ΟΦΗ στη «μάχη» της παραμονής! (φωτο)

«Ζωντανός» ο ΟΦΗ στη «μάχη» της παραμονής! (φωτο)

Μεγάλη νίκη πανηγύρισε σήμερα ο ΟΦΗ σε ένα ντέρμπι δίχως αύριο απέναντι στον Λεβαδειακό.

Τεράστια βαθμολογική “ανάσα” πήρε ο ΟΦΗ, που έφτασε στην 4η του νίκη στη Superleague. Οι Κρητικοί ήταν ανώτεροι του Λεβαδειακού, επικράτησαν με 2-0 και… τον προσπέρασαν.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 22 βαθμούς και βρέθηκαν στο +2 από τους φιλοξενούμενους (έπεσαν στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα) και στο -1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Να αναφέρουμε ότι την επόμενη αγωνιστική ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον «Άγιαξ της Ηπείρου» (απέχουν 4 βαθμούς) ενώ ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει στο “Κλ. Βικελίδης” τον Άρη.

Ο ΟΦΗ έκανε μια… εκρηκτική εκκίνηση στο ματς, κλείνοντας τον Λεβαδειακό στην άμυνα του και χάνοντας από τα πρώτα λεπτά ευκαιρίες. Μόλις στο 3′ ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Μπάγιτς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα, το διαγώνιο σουτ του Νέιρα έστειλε την μπάλα να περάσει μόλις άουτ.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, με τον ΟΦΗ να πιέζει και να επιτίθεται και τον Λεβαδειακό να έχει περιοριστεί σε αμυντικό ρόλο. Στο 11′ όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν μια πολύ σημαντική φάση! Η κάθετη βγήκε πίσω από τη σέντρα, οι Βοιωτοί βγήκαν στην κόντρα με τον Νανζίς να πατά περιοχή και τον Σωτηρίου να πέφτει -με τα χέρια- στα πόδια του και να μπλοκάρει την μπάλα.

Η πίεση του ΟΦΗ πάντως καρποφόρησε στο 16′! Το σουτ του Φερέιρα κόντραρε, η μπάλα έφτασε στον Γιακουμάκη που “εκτέλεσε” μέσα από την περιοχή και νίκησε τον Μπάγιτς για να σημειώσει το πρώτο τέρμα του με τη φανέλα των Κρητικών και να κάνει το 1-0.

https://twitter.com/Super_League_GR/status/1107274550662836229

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ματς, χωρίς όμως να φτιάξουν κάποια άλλη σημαντική φάση. Στο φινάλε του πρώτου μέρους είχαμε νεύρα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, με τον διαιτητή να… μοιράζει τέσσερις κίτρινες κάρτες. Στο 45′ ο Νίκος Καραγεωργίου προχώρησε σε αλλαγή τακτικής, αντικαθιστώντας τον “κιτρινισμένο” Αντιλεχού με τον Σαβαντογκό.

Οι γηπεδούχοι δεν τράβηξαν.. το πόδι από το γκάζι και στο 55′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματα τους. Ο Βαζ βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπάγιτς, ο οποίος όμως τον νίκησε. Στο 62′ οι Κρητικοί έχασαν νέα τεράστια ευκαιρία να σκοράρουν. Ο Ανγκουά ανέτρεψε τον Φερέιρα, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι, αλλά ο Γιακουμάκης έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων!

Ο Λεβαδειακός συνέχισε τα αβίαστα λάθη και στο 72′ ο ΟΦΗ “κλείδωσε” το τρίποντο. Ο… κορυφαίος του γηπέδου, Φερέιρα, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Μπάγιτς για το 2-0! Οι γηπεδούχοι έφτασαν με χαρακτηριστική ευκολία στην ολοκλήρωση του 90λεπτου (στο 90′ είδαν τον Σακόρ να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα) κι έτσι πήραν αυτό το κρίσιμο για την παραμονή τους “τρίποντο”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.