ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το ντέρμπι της τιμής και του γοήτρου! (βίντεο)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το ντέρμπι της τιμής και του γοήτρου! (βίντεο)

Ντέρμπι «αιωνίων» περιλαμβάνει σήμερα το μενού στη SuperLeague και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο ΟΑΚΑ.

Χιλιοειπωμένο, αλλά από τα κλισέ που δεν μπορείς να αποφύγεις… Ένας αγώνας Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού ποτέ δεν θα είναι ένα απλό ποδοσφαιρικό ματς, σε όποια κατάσταση κι αν είναι ένας εκ των δύο (στην προκειμένη περίπτωση ο ΠΑΟ δεν είναι στα καλά του).

Έτσι και σήμερα το απόλυτο ελληνικό ποδοσφαιρικό ντέρμπι συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων, παρόλο που δεν είναι το ματς το οποίο θα κρίνει τον τίτλο, αλλά απλά ο αγώνας που θα μας επιτρέψει να μάθουμε αν ο Ολυμπιακός εξακολουθήσει να έχει μαθηματικές ελπίδες στο κυνήγι του (αήττητου και πρωτοπόρου) ΠΑΟΚ, με τον Δικέφαλο να είναι στο +10 ή αν ο Παναθηναϊκός θα μείνει ζωντανός στο κυνήγι της 5ης θέσης (είναι στο -5 από τον Άρη) για να σβήσει την ποινή που του έχει επιβληθεί.

Κυρίως όμως είναι το παιχνίδι που περιμένουν πως και πως οι οπαδοί των δύο αιώνιων αντιπάλων, με τον ΠΑΟ να μην έχει νίκη σε φετινό ντέρμπι (δύο ισοπαλίες με ΑΕΚ κι αυτή στο Καραϊσκάκη), ενώ ο Ολυμπιακός νίκησε μόνο την ΑΕΚ με ανατροπή στο Καραϊσκάκη και αγνοεί τη νίκη επί του ΠΑΟ εδώ και 2.5 χρόνια!

Θυμηθείτε τι έγινε στον αγώνα του πρώτου γύρου:

Τελευταία ερυθρόλευκη επικράτηση σε ντέρμπι αιωνίων τον Νοέμβριο του 2016 (3-0 στο Καραϊσκάκη), με τον ΠΑΟ έκτοτε να μετρά 2 εντός έδρας νίκες (στη Λεωφόρο) και δύο ισοπαλίες στο Καραϊσκάκη ενώ αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη του επίδοση (την τριετία 2006-2009 είχε 6 ματς αήττητος).

Κάθε ντέρμπι αιωνίων όμως είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα των μεταξύ τους αναμετρήσεων, αλλά αποτελεί και μια αυτόνομη ιστορία με το σημερινό ματς να έχει το δικό του ενδιαφέρον.

Κι όσο οξύμωρο κι αν ακουστεί, βαθμολογικά αυτός που θα πληγεί περισσότερο σε μια ενδεχόμενη αποτυχία είναι ο ΠΑΟ, αλλά αυτός που θα πληγωθεί περισσότερο σε μια ήττα (ή ακόμη και σε ισοπαλία είναι ο Ολυμπιακός).

Οι πράσινοι γνώριζαν από την αρχή ότι η φετινή σεζόν θα είναι γεμάτη δυσκολίες κι απλά ο (εξαιρετικός) πρώτος γύρος βοήθησε να αποσυμπιεστεί γρήγορα η ομάδα, η οποία όμως μέσα στο 2019 κάνει αντιστρόφως ανάλογη πορεία έχοντας συμπληρώσει τρία ματς χωρίς νίκη και χωρίς γκολ (οι πράσινοι για πρώτη φορά μετά από 38 χρόνια έμειναν τόσους αγώνες σερί χωρίς να σκοράρουν).

Στον Ολυμπιακό όμως με την ομάδα κατά πάσα πιθανότητα να μένει για δεύτερη σερί χρονιά χωρίς τίτλο (αν κερδίσει μειώνει ξανά τη διαφορά του από τον ΠΑΟΚ στους 7) μια ήττα (κι ας έχει 10 νίκες στα 11 τελευταία παιχνίδια) θα προκαλέσει νέους κλυδωνισμούς και θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός έχει την απουσία του Μαυρομάτη, με τον Δώνη να αμφιταλαντεύεται μεταξύ Χατζηγιοβάννη, Άλτμαν, ενώ στον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς δεν υπολογίζει στον Τοροσίδη και τον εδώ και καιρό τραυματία Χριστοδουλόπουλο με τα διλήμματα του να είναι Σισέ ή Μιράντα, Μπουχαλάκης ή Καμαρά και Γκερέρο ή Χασάν.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Γιόχανσον, Ινσούα, Κάτσε, Κουρμπέλης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης, Μακέντα.

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Κούτρης, σισέ, Μεριά, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Φορτούνης, Μασούρας, Γκερέρο.

Η συνολική προϊστορία του ντέρμπι

Νίκες Παναθηναϊκού: 30

Ισοπαλίες: 46

Νίκες Ολυμπιακού: 44

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό

Νίκες Παναθηναϊκού: 18

Ισοπαλίες: 24

Νίκες Ολυμπιακού: 17

Στον πρώτο γύρο

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018, 19.30

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1 (90′ σουτ Σισέ – 61′ σουτ Κάτσε)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.