ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος ΑΕΚ-ΠΑΟΚ υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας: 4ήμερη απαγόρευση συγκεντρώσεων στην Αθήνα!

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος ΑΕΚ-ΠΑΟΚ υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας: 4ήμερη απαγόρευση συγκεντρώσεων στην Αθήνα!

Η σεζόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο ολοκληρώνονται απόψε με τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για 3η σερί χρονιά και για 6η φορά στην ιστορία του θεσμού και τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια καθώς επιβλήθηκε 4ήμερη απαγόρευση συγκεντρώσεων ενώ αντιστοιχούν 3 αστυνομικοί σε κάθε φίλαθλο!

Πρωτοφανής είναι η απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής να απαγορεύσει κάθε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, από την Πέμπτη έως και αύριο Κυριακή, υπό τον φόβο επεισοδίων για τον τελικό Κυπέλλου.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, λόγω της διεξαγωγής του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Ελλάδας, μεταξύ ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, δεν θα επιτραπεί, για λόγους δημόσιας ασφάλειας κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση έως και τις 06:00 της Κυριακής (12 Μαΐου 2019), στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, που περικλείεται από τις εξής οδούς:

Μάρνη (από τη συμβολή της με οδό 28ης Οκτωβρίου) – συνέχεια Καρόλου – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αχιλλέως – αριστερά Κολωνού – αριστερά Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς) – Πλατεία Ομονοίας – Σταδίου – αριστερά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Ζωοδόχου Πηγής – αριστερά Ανδρέα Μεταξά – αριστερά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Σόλωνος – αριστερά Θεμιστοκλέους – δεξιά Ακαδημίας – Πλατεία Κάνιγγος – Χαλκοκονδύλη – δεξιά 28ης Οκτωβρίου (μέχρι τη συμβολή με Μάρνη).

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Τρεις αστυνομικοί για κάθε πρόσκληση στον τελικό Κυπέλλου!

Θα είναι το καλύτερο φυλασσόμενο ματς κεκλεισμένων των θυρών. Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας με προσκλήσεις, απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στην περιοχή της Ομόνοιας και με 3.000 αστυνομικούς στο ΟΑΚΑ!

Οι Αρχές ανησυχούν για το πού μπορεί να καταλήξουν οι προσκλήσεις που εξασφάλισαν οι ομάδες και -σύμφωνα με τη “Live Sport”- για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας θα επιστρατευτούν 3.000 αστυνομικοί.

Μάλιστα, επισημαίνεται πως θα έρθουν και διμοιρίες από την περιφέρεια, προκειμένου να ενισχύσουν τις τοπικές δυνάμεις, ενώ θα υπάρχει τριπλός έλεγχος των προσκλήσεων μέχρι ο κάθε κάτοχός να βρεθεί στη θέση του.

Ο συνολικός αριθμός των προσκλήσεων είναι 1.040, κάτι που σημαίνει πως για κάθε κάτοχο θα αντιστοιχούν τρεις αστυνομικοί!

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Φρούριο τα δημοσιογραφικά στο ΟΑΚΑ

Παρά το γεγονός μάλιστα πως όσοι βρεθούν το Σάββατο γήπεδο θα μπουν με προσκλήσεις που θα είναι ονομαστικές οι άνθρωποι της ΕΠΟ και η ελληνική αστυνομία πήραν την απόφαση να μετατρέψουν σε φρούριο τα δημοσιογραφικα θεωρία καθώς περιέφραξε το χώρο γύρω απ’ αυτά.

Μια κίνηση που έγινε πιθανότατα υπό το φόβο του να μην έρθουν σε επαφή όσοι βρεθούν στο γήπεδο με τους δημοσιογράφους που θα κάνουν την ίδια ώρα τη δουλειά τους.

Την ίδια ώρα έχει τοποθετηθεί κόκκινο χαλί μπροστά από τα επίσημα που μάλλον ήταν το τελευταίο που έλειπε σε έναν τελικό που θα γίνει χωρίς την παρουσία θεατών.

Το πλάνο του ΠΑΟΚ για τον τελικό

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής πλην των γνωστών παικτών που απουσιάζουν. Ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί δίχως τον αρχηγό του, τον Αντελίνο Βιεϊρίνια και τους επίσης τραυματίες Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ. Φαίνεται πάντως πως είναι ξεκάθαρες οι σκέψεις του Ρουμάνου για την 11αδα και το δίλημμα αφορά δύο θέσεις. Τον παρτενέρ του Ολιβέιρα στο κέντρο και τον παίκτη που θα παίξει δεξιά στην επίθεση που μάλλον θα είναι ο Λημνιός. Όπως όλα δείχνουν η πιθανότερη ενδεκάδα θα βρει στη σέντρα τους: Πασχαλάκη, Μάτος, Γιαννούλη, Κρέσπο, Βαρέλα, Ολιβέιρα, Σάκχοφ (ή Κάνιας), Λημνιό, Πέλκα, Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

Το πλάνο της ΑΕΚ για τον τελικό

Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, επικρατεί δίψα για την αναμέτρηση και για ρεβάνς σε μια χρονιά που το Κύπελλο, δεν θα τα διορθώσει όλα, αλλά σίγουρα θα βελτιώσει πολύ την εικόνα. Ο Μανόλο Χιμένεθ πήρε όλους τους παίκτες στην αποστολή και στις τελευταίες δοκιμές του Ανδαλουσιανού τεχνικού, φανερώνουν την πρόθεσή του να παίξει με τετράδα στην άμυνα, σε έναν σχηματισμό 4-2-3-1. Το πιθανότερο σχήμα θα είναι: Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια, Μπακασέτας, Πόνσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.