ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μπαράζ θρίλερ στο Ηράκλειο – Με γκολ στο 96′ ο ΟΦΗ έμεινε στην Α΄Εθνική (βίντεο)

Μπαράζ θρίλερ στο Ηράκλειο – Με γκολ στο 96′ ο ΟΦΗ έμεινε στην Α΄Εθνική  (βίντεο)

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι η «μάχη της Κρήτης» ανέδειξε μεγάλο νικητή τον ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε με συγκλονιστικό τρόπο 3-2 στο μπαράζ με τον Πλατανιά στο Ηράκλειο και εξασφάλισε την πολυπόθητη παραμονή στη Α΄κατηγορία. Το παιχνίδι κρίθηκε με γκολ των γηπεδούχων στο 96′ κι ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν αγκαλιάσει την άνοδο ισοφαρίζοντας 2-2 στο 91′!

Και οι δύο ομάδες πάλεψαν λυσσαλέα για το ένα και μοναδικό εισιτήριο στη μεγάλη κατηγορία. Κι εν τέλει ο σύλλογος των Χανίων θα εκπροσωπήσει το νησί τη σεζόν 2019-20 στην ανανεωμένη Α΄Εθνική που θα πραγματοποιηθεί με 14 ομάδες.

Η αναμέτρηση πάντως άρχισε με φαλτσοσφύριγμα του διεθνούς διαιτητή Κομίνη, ο οποίος για άλλη μια φορά τα έκανε μαντάρα σε ένα σημαντικό παιχνίδι. Ο ρέφερι από την Ημαθία μόλις στο 9′ καταλόγισε πέναλτι-φάντασμα υπέρ του ΟΦΗ σε πέσιμο του Σασί μολονότι προηγουμένως ο Ποζατζίδης είχε απομακρύνει ξεκάθαρα την μπάλα.

Κι όμως ο διαιτητής, ο οποίος πήρε τους περισσότερους ορισμούς απ’ οποιονδήποτε άλλο εφέτος από την ΚΕΔ «είδε» πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ με εύστοχη εκτέλεση ο Νέιρα (1-0).

Δείτε το πέναλτι-ανακάλυψη του Κομίνη:

Ο ιδιαίτερα μαχητικός Πλατανιάς δεν τα παράτησε βγάζοντας αντίδραση στο γήπεδο και στο 42′ ο Τσαμούρης με καταπληκτικό βολέ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε (1-1) και έδωσε… προοπτική Superleague στην ομάδα των Χανίων.

Ο ΟΦΗ ξαπαπήρε προβάδισμα παραμονής στη Λίγκα όταν ο Γιακουμάκης έδωσε προβάδισμα με γκολ στο 69′ (2-1). Παράλληλα, όμως άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες διότι… ξέχασε πως είχε δεχτεί κίτρινη κάρτα και βγάζοντας την φανέλα του στους πανηγυρισμούς αποβλήθηκε.

Ο Μπιανκόνι πάντως σε μια ακόμη πιο απερίσκεπτη ενέργεια στο 75′ χτύπησε αντίπαλο και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη από τον διαιτητή Κομίνη.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο ΟΦΗ βρισκόταν αγκαλιά με την Superleague, ο Πλατανιάς πάγωσε το… φλεγόμενο Γεντί Κουλέ όταν στο 91′ ο Παπανικολάου ισοφάρισε σε 2-2.

Ο ΟΦΗ όμως δεν λύγισε, δεν τα παράτησε και δεν γονάτισε. Και στο 96′ έκανε την ολική επαναφορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ναμπί, ο οποίος έγινε ο ήρωας της βραδιάς για την ομάδα του Ηρακλείου.

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Παπάζογλου, Νάστος, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Σακόρ (58′) Ναμπί, Βαζ, Νέιρα, Φερέιρα (58′ Ντίνας), Σασί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλατανιάς: (Γιάννης Τάτσης): Γκολζ, Ουές, Ρουσσάκης, Κόρτσαμ, Τσαμούρης, Ποζατζίδης (73′ Λουκίνας), Μποσέτι, Καραγκούνης, Νίλι, Παπανικολάου, Μπιανκόνι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.