ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κακή και εντελώς απροετοίμαστη η Εθνική με υπογραφή Αναστασιάδη (βίντεο)

Κακή και εντελώς απροετοίμαστη η Εθνική με υπογραφή Αναστασιάδη (βίντεο)

Η Ελλάδα έχασε χθες βράδυ με κάτω τα χέρια και με «βαρύ» σκορ από την Ιταλία μέσα στο ΟΑΚΑ.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν είχε την απαίτηση να κερδίσει η Εθνική ομάδα τους Ιταλούς που μετρούν πια 3Χ3 με 11-0 γκολ στον όμιλο των προκριματικών του EURO 2020.

Ωστόσο, άπαντες περίμεναν μπροστά στους 20.000 Ελληνες φιλάθλους στο ΟΑΚΑ να καταφέρει η Εθνική να δείξει τα καλά στοιχεία της, να κοντράρει την «σκουάντρα ατζούρα» και να καταστεί ανταγωνιστική. Κάτι που δεν έγινε. Όχι να κριθεί το ματς στο δεύτερο ημίχρονο ή στο τέλος. Δεν έγινε ανταγωνιστική από το ξεκίνημα του αγώνα.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης ξεκίνησε στην 11αδα με ακατανόητες επιλογές. Χωρίς καθαρόαιμο δεξί μπακ (Ζέκα), χωρίς καθαρόαιμο σέντερ φορ (Φορτούνης) και με πολύ αργή τριάδα στον άξονα έχοντας συμπεριλάβει εκεί και ένα «βαρύ» στόπερ (Σιόβας). Η Ελλάδα έδωσε την κατοχή της μπάλας από πολύ νωρίς, η Ιταλία είχε κίνητρο και διάθεση και με ηγέτη τον Ινσίνιε και εξαιρετικά στελέχη στην 11αδα «καθάρισε» το ματς με τρία γκολ σε 10 λεπτά. Αν δεν ήταν ο Μπάρκας σε καλή βραδιά, η Ελλάδα θα έγραφε ιστορικό αρνητικό ρεκόρ σε παθητικό γκολ.

Έτσι το ματς έληξε 0-3 με τον Ελληνα τερματοφύλακα να έχει αποκρούσει 3-4 σίγουρα γκολ. Η ανετοιμότητα, ο κακός σχεδιασμός και η αργή επέμβαση στο ματς (δύο αλλαγές χωρίς ουσία στο δεύτερο ημίχρονο και τρίτη χωρίς νόημα) από πλευράς Αναστασιάδη και του τιμ του, έδειξαν ότι η Ελλάδα είχε και έχει αποκτήσει πια σημαντικό πρόβλημα.

Τα μεγάλα λάθη της Εθνικής

Και τώρα απέναντι σε Φινλανδία και Βοσνία πρέπει να δείξει ανταγωνιστική και βελτιωμένη για να καταφέρει να πάρει τη δεύτερη θέση και να βρεθεί στα τελικά του EURO 2020. Κάτι που μοιάζει δύσκολο.

Τα προκριματικά έχουν δρόμο ακόμη, αλλά αυτή η Εθνική δεν δείχνει ψυχή και εγωισμό. Ακόμη και από ποδοσφαιριστές που παίζουν στο εξωτερικό και έχουν καλύτερες παραστάσεις από αυτούς που αγωνίζονται στην Ελλάδα. Και ο προπονητής δεν δείχνει να μπορεί να τους εμπνεύσει.

Το υλικό που έχει η Εθνική ομάδα δεν είναι για να χάνει από το πρώτο μισάωρο με 0-3 και με τρία γκολ σε 10 λεπτά. Αυτά που έκανε ο Αναστασιάδης και οι αναχρονιστικές σκέψεις του μοιάζουν να είναι επικίνδυνες για το νέο ξεκίνημα της Εθνικής μετά από τόσες και τόσες αποτυχίες.

Με Πασχαλάκη, Μαυρία, Κούτρη, Κουρμπέλη, Βαλεριάνο, Σιώπη ξεκίνησε ως αμυντική 6άδα στο φιλικό πρόβα τζενεράλε με την Τουρκία, με Μπάρκα, Ζέκα, Σταφυλίδη, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Σιόβα κόντρα στην Ιταλία.

Στο ΟΑΚΑ χθες, στην Αττάλεια τον Μάιο, στην Ζένιτσα πριν από καιρό, ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές. Τρία γκολ σε 9′ από τους Ιταλούς, 2 γκολ σε 7′ από τους Τούρκους, 2 γκολ σε 6′ από τους Βόσνιους.

Οι εμμονές και τα λάθη του Αναστασιάδη που γύρισε μετά από 3-4 χρόνια σε πάγκους είναι δεδομένες και δύσκολα μπορεί η Ελλάδα να σηκώσει κεφάλι και να γίνει ξανά ανταγωνιστική για το από πάνω επίπεδο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Την Τρίτη η Ελλάδα αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την Αρμενία. Πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε, ωστόσο έχει απογοητεύσει και απογοητευτεί. Περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

Και τώρα αρχίσουν τα πραγματικά δύσκολα για την Εθνική ομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.