ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οργή Τοπαλίδη: «Άλλα θα έλεγε ο Σωκράτης αν… – Σταμάτα με τον Θεό – Είναι τρελοί; – Ξανά… Ρεχάγκελ»

Οργή Τοπαλίδη: «Άλλα θα έλεγε ο Σωκράτης αν… – Σταμάτα με τον Θεό – Είναι τρελοί; – Ξανά… Ρεχάγκελ»

Την άποψη ότι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα έκανε εντελώς διαφορετικές δηλώσεις σήμερα, που θα ήταν ήρεμος μετά την ήττα από την Αρμενία, εξέφρασε ο Γιάννης Τοπαλίδης.

Μόνιμος βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ στις μεγάλες επιτυχίες της Εθνικής ομάδας, ο γνωστός προπονητής σχολίασε ακόμα ότι το υλικό που υπάρχει στην Εθνική δεν είναι το κατάλληλο για το επίπεδο αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ενώ αναφέρθηκε και στη μόνιμη επίκληση του Αναστασιάδη στα θεία.

Τέλος, μίλησε για την επόμενη μέρα της Εθνικής, τον βασικό κορμό παικτών που πρέπει να φτιάξει, αλλά και τον προπονητή της κλάσης του Ρεχάγκελ που χρειάζεται η ομάδα.

«Δεν ήταν καθόλου καλή η χθεσινή εμφάνιση της Εθνικής. Εντάξει, με την Ιταλία ο αντίπαλος ήταν μεγάλος, αλλά και χθες δεν έπεισε ότι ήταν καλή η Εθνική. Έπρεπε να κερδίσουμε την Αρμενία, δεν συμφωνώ ότι έπαιξαν καλά οι αντίπαλοί μας. Γιατί ακούω κάτι τέτοια από το πρωί. Πριν από 8 μήνες η Αρμενία έπαιζε στην έδρα της για το Nations League με το Γιβραλτάρ και είχε χάσει με 1-0. Αυτό είναι το επίπεδο της Αρμενίας. Αλλά η δική μας Εθνική εδώ και κάποια χρόνια είναι που δεν πηγαίνει καλά. Πρέπει να το συνυπολογίσουμε και αυτό», ήταν το αρχικό σχόλιο του Γ. Τοπαλίδη στο sportdog, με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι.

«Απογοητευμένος ο Παπασταθόπουλος»

Πώς σχολιάζετε τις δηλώσεις του Παπασταθόπουλου μετά τη λήξη του αγώνα;

«Ήταν απογοητευμένος ο Σωκράτης, επειδή η ομάδα σχεδόν αποκλείστηκε. Θεωρώ ότι δεν ήταν καλές οι δηλώσεις του γιατί ήταν απογοητευμένος. 100% θα έκανε διαφορετικές δηλώσεις σήμερα, αν δηλαδή έκανε δηλώσεις ήρεμος. Οι παίκτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι δυσκολεύει η υπόθεση πρόκριση σε μεγάλο βαθμό, γι’ αυτό και είναι απογοητευμένοι. Αλλά δεν θέλω να σχολιάσω περισσότερο τι είπε ο Σωκράτης, είναι υπεύθυνος για τα λεγόμενά του».

Μέσα στα πολλά παράπονα που υπάρχουν από τον Άγγελο Αναστασιάδη, είναι ότι αποφεύγει να κάνει ποδοσφαιροκουβέντα με τη συνεχή επίκληση στα θεία.

«Νομίζω ότι αυτό θα έπρεπε να το είχε καταλάβει και μόνος του και να το είχε σταματήσει. Έζησα 10 χρόνια σε αυτό επίπεδο, είναι σοβαρή υπόθεση και πολύ υπεύθυνη η θέση του ομοσπονδιακού προπονητή. Το παρακάνει με τον Θεό, εντάξει όλοι πιστεύουμε δεν είναι μόνο Αναστασιάδης. Αλλά δεν πηγαίναμε να μιλήσουμε για τον Θεό στη συνέντευξη Τύπου».

«Προπονητής της κλάσης του Ρεχάγκελ»

Πώς πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα στην Εθνική ομάδα;

«Πρώτα από όλα αυτά, αυτά τα χρόνια υπάρχει ένα μεγάλο λάθος που έκανε η Εθνική τα τελευταία χρόνια, κι αυτό αφορά το γεγονός ότι δεν έχει έναν σταθερό κορμό από παίκτες. μετά από το 2014 δεν υπήρξε σταθερός κορμός. Εμάς, τότε με τον Ρεχάγκελ, μας πίεζαν και έλεγαν ότι έχουμε κάνει την Εθνική κλειστό κλαμπ. Όλοι αυτοί που παίζουν σήμερα στην Εθνική, είναι τόσο καλοί για να παίζουν στην Εθνική; Δεν θέλω να προσβάλλω τα παιδιά και να πω ονόματα, αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό που γίνεται. Τρελοί είναι όλοι αυτοί που αποθεώνουν τόσο εύκολα κάποιους επειδή βάζουν γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα, για παράδειγμα; Αλλά είδα και καλά παικτάκια, που πιστεύω ότι μπορούν να εξελιχθούν».

Πιστεύετε δηλαδή, ότι από το «κλειστό κλαμπ» που χαρακτήριζαν την Εθνική του Ρεχάγκελ, έχουμε φτάσει τα τελευταία χρόνια σε μια ανάποδη διαδικασία;

«Στην Ελλάδα υπάρχει η τάση να υπερκτιμάμε παίκτες και προπονητές. Μας πίεζαν τότε για κάποιους παίκτες, ενώ στην Εθνική είχαμε σταθερά τους καλύτερους. Θυμάμαι ότι έλεγε ο Ρεχάγκελ «είναι πουθενά ο Μαραντόνα στην Ελλάδα και δεν τον βλέπουμε;». Πήραν έναν προπονητή, τον άφησαν να δουλέψει; Δεν τους κάνει, οκ. Γιατί δεν τον διώχνουν και γίνεται όλο αυτό, που έχουν όλοι λόγο;».

Σε ένα υποθετικό σενάριο, η Εθνική χρειάζεται Έλληνα ή ξένο νέο προπονητή, αν δεν συνεχίσει ο Άγγελος Αναστασιάδης;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ιδανικός προπονητής θα ήταν κάποιος της κλάσης του Ρεχάγκελ. Αλλά ας το δούμε κι αλλιώς: Έρχεται τέτοιος προπονητής σε αυτή την ομάδα; Το πιθανότερο, άλλωστε, είναι ότι θα υπάρχουν στην ομάδα παίκτες που δεν θα του κάνουν και θα θέλει να τους κόψει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.