Αυγενάκης: Άμεσες πρωτοβουλίες για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό

Αυγενάκης: Άμεσες πρωτοβουλίες για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό

Τους κεντρικούς πυλώνες που θα στηρίξουν το μεταρρυθμιστικό σχέδιο για τον αθλητισμό παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης κατά την διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε πως άμεσα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες «ώστε, σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και τους λοιπούς φορείς, να προχωρήσουν γρήγορα, χωρίς καθυστερήσεις, η ανέγερση, η αποπεράτωση και ο εκσυγχρονισμός αθλητικών εγκαταστάσεων. Να εξεταστεί και να προωθηθεί, για παράδειγμα, ο βαθμός ωριμότητας των έργων στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, η ανακαίνιση σε εκείνο του Άρη και οι προϋποθέσεις έναρξης εκείνων του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό και του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ήδη, ξεμπλοκάραμε το ζήτημα της χρηματοδότησης για τις εργασίες αναβάθμισης του Παγκρήτιου Σταδίου, στην πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με κλιμάκιο των FIFA/UEFA. Αντίστοιχες συνεργασίες θα κάνουμε το αμέσως επόμενο στάδιο με όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, από Σεπτέμβρη που αναλαμβάνουν, με στόχο την αξιοποίηση όλων των εργαλείων χρηματοδότησης».

Παράλληλα, τόνισε ότι το στρατηγικό σχέδιο περιλαμβάνει μέτρα στήριξης του επαγγελματικού και αγωνιστικού αθλητισμού ενώ ειδική αναφορά έκανε για τους «προσυνεννοημένους αγώνες» υπογραμμίζοντας πως «Το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Δεν μπορούμε να το αγνοούμε ή να το βάζουμε κάτω από το χαλί. Από την άλλη, πρέπει να το δούμε στις πραγματικές του διαστάσεις και όχι να προβαίνουμε σε αυθαίρετες γενικεύσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να το αντιμετωπίσουμε δραστικά και άμεσα. Θα αξιοποιήσουμε την καλή γνώση, την εμπειρία και τις σύγχρονες μεθόδους για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Ήδη, σε συνάντηση με κλιμάκιο των FIFA/UEFA, συζητήσαμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σύντομα θα ακολουθήσουν συναντήσεις με την ΕΠΟ, τις Λίγκες και όλα τα Προεδρεία των ΠΑΕ. Θα εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια για να υπάρξει συνεννόηση και από κοινού πρωτοβουλία. Ανάλογα, εξετάζουμε την αντιμετώπιση του προβλήματος και στα άλλα ομαδικά επαγγελματικά αθλήματα.

Αναφορικά με το ΟΑΚΑ είπε πως «σε συνεργασία με το νέο Δήμαρχο Αμαρουσίου, το νέο Περιφερειάρχη Αττικής και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής συμφωνήσαμε το πλαίσιο μιας προγραμματικής σύμβασης «Μελέτη Αξιοποίησης» του ΟΑΚΑ σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Επιπλέον, στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ εξετάζουμε την ίδρυση Μουσείου Αθλητισμού και Ελλήνων Ολυμπιονικών. Κι όμως, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, αναζητούμε χώρο με σκοπό την κατασκευή αθλητικού κέντρου Ατόμων με Αναπηρία στην Αττική».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.