ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΠΑΟΚ – Αγιαξ 2-2: Ο Δικέφαλος έπαιξε στα ίσια και πάει Ολλανδία με ελπίδες

ΠΑΟΚ – Αγιαξ 2-2: Ο Δικέφαλος έπαιξε στα ίσια και πάει Ολλανδία με ελπίδες

Ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το 0-1 με δυο γκολ σε επτά λεπτά (2-1), αλλά δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης (2-2) από μια κόντρα και πλέον όλα θα κριθούν στην «Αμστερνταμ Αρένα».

ΠΑΟΚ και Αγιαξ έμειναν στο 2-2 σε ένα γεμάτο παιχνίδι, με τους πρωταθλητές Ολλανδίας να πετυχαίουν γκολ πρώτοι και τελευταίοι στην αναμέτρηση, με τους «ασπρόμαυρους» να ανατρέπουν τα δεδομένα αλλά να μην καταφέρνουν να κρατήσουν το προβάδισμα.

Στη «ζεστή» Τούμπα, ο Αγιαξ κατάφερε να προηγηθεί με ένα «κρύο» γκολ, καθώς στο 10’, από την εκτέλεση φάουλ του Μαζράουι από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στους Γιαννούλη και Ζίγιες και κατέληξε στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 0-1. Οι Ολλανδοί ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να δώσουν ρυθμό στο παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ να είναι σωστά στημένος στη μεσαία γραμμή και να ψάχνει το τρόπο να βγει στην επίθεση.

Στο 32’ ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Μπίσεσβαρ να βρίσκει τον Γιαννούλη από τα αριστερά, με τον Ελληνα ακραίο να κάνει τη συρτή σέντρα και τον Ακπομ στη κίνηση να κάνει με πλασέ το 1-1. Η Τούμπα «ενεργοποιήθηκε», με 25.000 φίλους των νταμπλούχων να σηκώνονται στο πόδι και να δίνουν ώθηση στους παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα.

Στο 39’ Ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, και ο Μάτος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 2-1. Στο 43’ ο Ζαμπά πέρασε τον Σουρς και έκανε το γύρισμα στον Πέλκα, με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να πλασάρει στη κίνηση και τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Αγιαξ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αγιαξ είχε τη κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να πιέσει τον ΠΑΟΚ. Οι πρωταθλητές Ολλανδίας έφτασαν στην ισοφάριση στο 57’, με αρκετή δόση τύχης, καθώς σε φάουλ με το οποίο η μπάλα πήγε στη μεγάλη περιοχή ο Βαρέλα έδιωξε τη μπάλα πάνω στον Χούντελαρ, με τον Ολλανδό, χωρίς να καταβάλλει ιδιαίτερη προσπάθεια έκανε το 2-2. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει, ο Αγιαξ βρισκόταν μόνιμα μπροστά από τη μεγάλη περιοχή του Πασχαλάκη και είχε ευκαιρίες να φτάσει στο τρίτο γκολ, χωρίς να τα καταφέρει.

Σκόρερ: 32’ Ακπομ, 39’ Μάτος – 10’ Ζίγιες, 57’ Χούντελαρ

Κιτρινες κάρτες: Ματος – Μαζράουι

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης – Ζαμπά (79’ Στοχ), Ελ Καντουρί, Εσίτι, Μπίσεσβαρ (73’ Αουγκούστο) – Πέλκας(64’ Λημνιός), Ακπομ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΑΓΙΑΞ: Ονάνα – Βέλτμαν, Σουρς, Μαρτίνεζ, Ταλιαφίκο – Μαζράουι (82’ Μάριν), Ντε Μπέεκ, Μπλιντ – Ζίγιες (82’ Νέρες), Ντόλμπεργκ (32’ Χούντελααρ), Τάντιτς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.