ΑΕΚ: Τελευταίο ματς για Κωστένογλου και 5-0 τον Πανιώνιο

ΑΕΚ: Τελευταίο ματς για Κωστένογλου και 5-0 τον Πανιώνιο

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Μάσιμο Καρέρα και αποχαιρέτισε τον 1ο γύρο και τον Νίκο Κωστένογλου με νίκη 5-0 επί του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ για την 13 αγωνιστική της Α΄Εθνικής.

Πρωταγωνιστής ο Νέλσον Ολιβέιρα που σημείωσε χατ-τρικ, βάζοντας τις βάσεις της νίκης με δύο γκολ από το ημίχρονο, ο Βέρντε με απίστευτο γκολ-φάουλ στο 77′ σημείωσε το καλύτερο γκολ της βραδιάς ενώ ο Μάνταλος στο 89′ έβαλε το “κερασάκι στην τούρτα”.

Η Ένωση πήρε τους τρεις βαθμούς φτάνοντας τους 21 και βρίσκεται προσωρινά στην 3η θέση της βαθμολογίας, αφού ΟΦΗ και Ξάνθη αγωνίζονται αύριο. Στον αντίποδα ο Πανιώνιος έμεινε στους 6 βαθμούς και στη 13η θέση της βαθμολογίας.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι δύο ομάδες εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο συνοδευόμενοι από παιδιά με ειδικές ανάγκες από το ειδικό σχολείο στο Ίλιον, σε μία πολύ όμορφη κίνηση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που ήταν στις 3 Δεκεμβρίου.

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε τον αγώνα με διάθεση να πιέσει από το πρώτο λεπτό τον Πανιώνιο αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ όταν μόλις στο 4ο λεπτό ο Αραμπουλί αντί να εκτελέσει τον Μπάρκα στο τετ-α-τετ που βρέθηκε έκανε γύρισμα προς τον Μασούρα αλλά ο Χουλτ επενέβη σωτήρια και έδιωξε τη μπάλα. Οι “κυανέρυθροι” συνέχισαν να εκμεταλλεύονται τους χώρους που τους δίνονταν και σε κάθε αντεπίθεση έμοιαζαν ιδιαίτερα επικίνδυνοι αλλά στην τελική πάσα τα… θαλάσσωναν. Στο 14′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά με απευθείας φάουλ του Ευαγγέλου που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπάρκας αλλά από εκεί κι έπειτα η ΑΕΚ αφυπνίστηκε.

Στο 15′ ο Ολιβέιρα πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, με σουτ στην κίνηση, το οποίο ακυρώθηκε καθώς ο Πορτογάλος ήταν σε οριακή θέση οφσάιντ, αλλά ο Πανιώνιος δεν άκουσε το… καμπανάκι και στο 17′ ο Ολιβέιρα έκλεψε τη μπάλα μετά από λάθος συνεννόηση της άμυνας των “κυανέρυθρων” και με εξαιρετικό διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Μαλέρμπ και άνοιξε το σκορ. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε ξανά, με τα πόδια, το σουτ του Μασούρα μέσα από την περιοχή. Αφού ο Πανιώνιος δεν έβαλε γκολ, λοιπόν, τιμωρήθηκε δέχτηκε ένα δεύτερο στο 27′ πάλι από τον Ολιβέιρα, ο οποίος έσπρωξε τη μπάλα από κοντά στην ανυπεράσπιστη εστία, μετά από ολιγωρία της άμυνας των φιλοξενούμενων σε κόρνερ του Λιβάια, γράφοντας το 2-0.

Η συνέχεια του ημιχρόνου δεν επεφύλασε κάτι άλλο συγκλονιστικό, πλην μίας όμορφης ατομικής ενέργειας του Βέρντε που καθυστέρησε όμως να την ολοκληρώσει και ανακόπηκε και μίας αναγκαστικής αλλαγής του Πανιωνίου καθώς ο Αραμπουλί δεν μπόρεσε να συνεχίσει λόγω τραυματισμού και στη θέση του πέρασε ο Τσιλούλης.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τον Πανιώνιο να βγάζει… ζωντάνια και να ψάχνει το γκολ πιέζοντας ψηλά στο γήπεδο. Στο 49′ ο Κόρμπος βρήκε, με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Παπανικολάου στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων αλλά ο Μπάρκας κράτησε το προβάδισμα των δύο τερμάτων για την Ένωση πραγματοποιώντας πολύ μεγάλη επέμβαση. Η πίεση του Πανιωνίου άρχισε από εκείνο το σημείο σταδιακά να υποχωρεί και ο ρυθμός του ματς έδειχνε να “σβήνει” μέχρι που στο 60′ ο Ολιβέιρα “τσίμπησε” τη μπάλα από τον Ευαγγέλου, σε μία φάση που δεν “μύριζε” γκολ, και ανατράπηκε στη συνέχεια από τον στόπερ των “κυανέρυθρων” κερδίζοντας πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο ίδιος λίγο μετά ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ του και υπογράφοντας το 3-0.

Η ΑΕΚ πίεσε στη συνέχεια του ματς, ψάχνοντας κι άλλα γκολ, αφού αυτή ήταν και η απαίτηση των οπαδών που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και τελικά αποζημιώθηκαν και με το παραπάνω. Ο Βέρντε στο 77′ σκόραρε με φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ για το 4-0 και σίγουρα έκανε τον συμπατριώτη του, Μάσιμο Καρέρα, να… χαμογελάσει, ενώ ο Μάνταλος στο 89′ έκανε όμορφη ατομική ενέργεια μέσα στην περιοχή και στάθηκε τυχερός στο τέλος αφού το σουτ που επιχείρησε κόντραρε πάνω στον Ευαγγέλου, με τη μπάλα να παίρνει ύψος και περίεργη τροχιά πριν καταλήξει στα δίχτυα του Μαλέρμπ για το τελικό 5-0.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ΑΕΚ αποχαιρέτισε έτσι τον πρώτο γύρο της Α΄Εθνικής και τον Νίκο Κωστένογλου με νίκη, ενώ με τον ίδιο τρόπο υποδέχτηκε τον Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος παρακολούθησε την αναμέτρηση μαζί με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Ίλια Ίβιτς, και τον ισχυρό άντρα της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ, Δημήτρη Μελισσανίδη, από σουίτα του ΟΑΚΑ, στις κερκίδες του οποίου βρέθηκε μεταξύ άλλων σήμερα και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής, Τζον Φαν’τ Σιπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.