Ξάνθη–ΟΦΗ 2-2: Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στα Πηγάδια

Ξάνθη–ΟΦΗ 2-2: Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στα Πηγάδια

Με το δεύτερο γκολ του Φοσέ στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι έσωσαν την παρτίδα, παίρνοντας την ισοπαλία από τους Κρητικούς, που κρατούσαν τη νίκη με δυο γκολ του Φιγκειρέδο

Όσα δεν έγιναν σε 83 λεπτά έγιναν στα τελευταία 10 (μαζί με τις καθυστερήσεις) στο 2-2 της Ξάνθης με τον ΟΦΗ στα Πηγάδια για την 21η αγωνιστική.

Οι «ομιλίτες» προηγήθηκαν με τον Φιγκειρέδο στο πρώτο μέρος και στο 84’ η αλλαγή του Παράσχου ο Φοσέ ισοφάρισε. Στο 87’ πάλι ο Φιγκειρέδο έκανε το 2-1, όμως στις καθυστερήσεις ξαναχτύπησε ο Φοσέ για το τελικό 2-2, με τους Κρητικούς να διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ στη φάση του δεύτερου γκολ.

Όπως και να ΄χει, το 2-2 δεν βόλεψε κανένα, αφού οι δυο ομάδες συνεχίζουν να είναι ισόβαθμες στους 27 βαθμούς με τη μάχη για την 6η θέση να μαίνεται.

Δύο πέναλτι, ένα γκολ
Μετά το πρώτο αναγνωριστικό 15λεπτο, ο ΟΦΗ πάτησε καλύτερα στο ματς. Στο 22’ ο Κασάδο βρήκε τον Φιγκειρέδο μέσα στην περιοχή και ο Παπαδόπουλος, αφού είδε και ο ίδιος το VAR, σφύριξε πέναλτι.

Ο Νέιρα έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας και έκανε το 0-1, αλλά το γκολ δεν μέτρησε γιατί ο παίκτης του ΟΦΗ βρήκε την μπάλα και με τα δύο πόδια. Λίγο μετά όμως, στο 36’ Ο Σόσα ανέτρεψε τον Βαζ μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Παπαδόπουλος έδειξε πάλι το σημείο του πέναλτι. Αυτή τη φορά το εκτέλεσε ο Φιγκειρέδο για το 0-1, που ήταν και ακορ ημιχρόνου.

Στο τέλος κρίθηκαν όλα
Ο Παράσχος έβαλε και δεύτερο φορ (Φοσέ) στο ημίχρονο, όμως η Ξάνθη δεν απειλούσε τον Σωτηρίου με τον ΟΦΗ να ελέγχει το ματς. Ο Φιγκειρέδο στο 82’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει το ματς, αλλά από αριστερά μες στην περιοχή πλάσαρε άουτ και η μπάλα παραλίγο να τιμωρήσει τους φιλοξενούμενους. Στο 84′ ο Κασάδο έκανε το γύρισμα σαν σέντρα – σουτ και ο Φοσέ με ωραίο πλασέ νίκησε τον Σωτηρίου για το 1-1.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο 87′ ο Ζοάο Φιγκειρέδο πήρε την ωραία ασίστ από τον Νέιρα και σε κενή εστία πλάσαρε σωστά για το 1-2, οπότε και φάνηκε να δίνει τη νίκη στην ομάδα του. Όμως, στις καθυστερήσεις ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Φοσέ και ο Γάλλος με πλασέ νίκησε τον Σωτηρίου για το 2-2. Ο Παπαδόπουλος εξέτασε το VAR για το αν υπήρχε επιθετικό φάουλ του Κάστρο, το γκολ μέτρησε κανονικά και η Ξάνθη πήρε την ισοπαλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.