ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δραματικές αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω κορωνοϊού – Αποχωρήσεις και «μαχαίρια»

Δραματικές αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω κορωνοϊού – Αποχωρήσεις και «μαχαίρια»

Πανδημία, ανεπανάληπτη στην ανθρωπότητα για σειρά γενεών. Κρίση, ιστορικά μοναδική τουλάχιστον με την σύγχρονη μορφή της οικονομίας. Επιπτώσεις που ακόμη είναι αδύνατον να ψηλαφίσουμε, αφού καλά καλά δεν έχουμε δει, ως πλανήτης, συνολικά, ούτε καν την κορύφωση της λαίλαπας.

Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να έχουμε κατά νου. Ναι, η ζωή συνεχίζεται, αλλά οι επιπτώσεις και ό,τι αφήσει πίσω του ο κορωνοϊός όταν μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας, θα διαμορφώσει δεδομένα πολύ διαφορετικά από όσα τώρα δεν μπορούμε να δούμε, συνεχίζοντας – έστω και σε επίπεδο σεναρίων – τα όσα μεταγραφικά σενάρια έχουμε συνηθίσει πως ισχύουν τα τελευταία χρόνια υπό συνθήκες… κανονικότητας.

Τα παραδείγματα πάντως για το τι έρχεται, τα έχουμε δει. Η Σιόν, έστω και με την… εκκεντρικότητα του ιδιοκτήτη της, έλυσε τα συμβόλαια 8 ποδοσφαιριστών που δεν δέχτηκαν να υπογράψουν νέα, με μείωση αποδοχών. Η διοίκηση της Λιόν ανακοίνωσε επισήμως πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας όλο της το δυναμικό τίθεται σε καθεστώς μερικής ανεργίας, χωρίς να προσδιορίζεται επακριβώς το πλαίσιο αυτής της συνθήκης.

Διαβάζουμε από χτες, πως κοτζάμ Μπαρτσελόνα, προσανατολίζεται να προτείνει «ψαλίδι» στους ποδοσφαιριστές της, σκέψη που παγιώνεται για όσο η κατάσταση της καραντίνας διευρύνεται. Οι ελληνικές ομάδες προφανέστατα δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση σε όλες αυτές τις σκέψεις.

Ίσα, ίσα μάλιστα που αρκετές παρακολουθούν από πολύ κοντά τα δρώμενα και την… τάση που διαμορφώνουν πρωτοβουλίες και ενέργειες ομάδων του εξωτερικού προκειμένου να δουν το πλαίσιο που διαμορφώνεται. Και νομικά και σε επίπεδο επικοινωνίας, αλλά και αποδοχής. Είναι σίγουρο, 100%, πως τα έσοδα έχουν εκμηδενιστεί για όλες τις ομάδες εν μέσω πανδημίας (με την εξαίρεση του Ολυμπιακού που έχει κάνει την «κάβα» του λόγω της ευρωπαϊκής συμμετοχής) και ανεξαρτήτως των φημολογούμενων μέχρι στιγμής μέτρων χαλάρωσης του FFP από την ΟΥΕΦΑ (για όσες ελληνικές ομάδες το… χρειάζονται), αυτό δεν σημαίνει πως θα αυξηθούν – ακόμη και αν γίνει – και τα έσοδα τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γι’ αυτό και καλό και σίγουρα ρεαλιστικότερο θα ήταν από λογιών λογιών μεταγραφικά σενάρια να είμαστε προετοιμασμένοι για μειώσεις μισθών, πιθανώς λύσεις ή και διακοπές (αναλόγως τις συνθήκες) συμβολαίων και σίγουρα, εν όψει νέας σεζόν (που κανείς δεν ξέρει υπό ποιο πλαίσιο και καθεστώς θα διαμορφωθεί) μειωμένα – και μειωμένα κατά πολύ – μπάτζετ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.