Π. Μάρτινς: «Τώρα εστιάζω στον Ολυμπιακό»

Π. Μάρτινς: «Τώρα εστιάζω στον Ολυμπιακό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μάρτινς, σε συνέντευξη που έδωσε, υποστήριξε ότι είναι αφοσιωμένος στο Ολυμπιακό, ενώ ταυτόχρονα μίλησε και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που βρέθηκε θετικός στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά, ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για:

-το θετικό κρούσμα του Β. Μαρινάκη: «Ήταν στην Αγγλία όταν το έμαθε. Για μας αυτά τα νέα ήταν άσχημα, αλλά είμαστε δίπλα του, έστω και νοητά. Μετά το ματς με την Άρσεναλ έμεινε στην Αγγλία και δεν είχε επαφή με κανέναν από την ομάδα. Από αυτή την άποψη, όλα είναι καλά. Κάναμε τις απαραίτητες εξετάσεις, κανένας δεν είχε συμπτώματα και το πιο σημαντικό, δεν υπάρχει… παράνοια. Θεωρώ πως αυτό είναι το κλειδί».

-το τι γίνεται με τις προπονήσεις: «Δεν προπονούμαστε, όλοι είμαστε σε περιορισμό και τα παιδιά κάνουν ασκήσεις στο σπίτι περιμένοντας τις επόμενες ανακοινώσεις. Ελπίζουμε να περάσει γρήγορα. Ξέρω πως πολλοί παίκτες νιώθουν μόνοι, ειδικά οι ξένοι, και ανησυχούν για τους δικούς τους. Δεν ξέρω πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Άλλοι λένε Μάιο, άλλοι Ιούνιο… Το θέμα δεν είναι μόνο η καραντίνα. Ακόμη κι αν σταματήσει, δεν μπορούμε να παίξουμε την αμέσως επόμενη μέρα. Χρειάζεται μια μικρή προετοιμασία. Δεν θέλω να τραυματιστούν οι παίκτες μου».

-τον ανταγωνισμό στην Ελλάδα: «Έχουμε άλλα δέκα ματς και οι πιο δυνατές ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους. Θα έχουμε δύσκολα ματς με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Πολλά ντέρμπι, άρα δεν έχει κριθεί ακόμη τίποτα».

-την πρόκριση επί της Κράσνονταρ με δύο νίκες: «Δεν ήταν εύκολο. Ήταν δύσκολα ματς. Η Κράσνονταρ έχει εξαιρετικούς παίκτες και παίζει επιθετικά. Σημασία μεγάλη έπαιξε το πρώτο ματς γκολ στο πρώτο παιχνίδι. Μετά βρήκαμε χώρους και η Κράσνονταρ έγινε νευρική. Στα δέκα τελευταία λεπτά ρίσκαρε και το εκμεταλλευτήκαμε. Μου άρεσε σαν ομάδα και μου αρέσει και το πώς χτίστηκε σαν ομάδα. Θα πρέπει να είναι περήφανοι στη Ρωσία που έχουν μια τέτοια ομάδα, που έχει τόσο λαμπρό μέλλον».

-τον κορμό των γηγενών: «Είναι σημαντικό να έχεις γηγενείς. Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό είχαμε μόνο τρεις, τώρα έχουμε 9-10. Έχει σημασία όμως και να παίζουν. Θέλω να συμμετέχω σαν προπονητής στην εξέλιξη νέων παικτών».

-το αν θα δούλευε στην Ρωσία: «Τώρα εστιάζω στον Ολυμπιακό, έχουμε σοβαρές συζητήσεις, αλλά στο μέλλον γιατί όχι; Το ρωσικό πρωτάθλημα είναι δυνατό και κάθε προπονητής με κίνητρο θα είχε κίνητρο να δουλέψει εκεί».

-τη σύγκριση μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας: «Είναι άλλο επίπεδο. Η Ρωσία έχει υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού και καλύτερες υποδομές. Επίσης η ποιότητα των παικτών είναι υψηλότερη. Στην Ελλάδα δυστυχώς υπάρχουν μόνο 2-3 ποιοτικά γήπεδα».

-τον Βαλμπουενά: «Είναι φανταστικός παίκτης, στα 36 αλλά σε εξαιρετική κατάσταση. Το πιο σημαντικό στοιχείο του είναι πόσο αφοσιωμένος είναι. Είναι απίστευτος επαγγελματίας, πάντα στην πρώτη γραμμή. Είναι ένα παράδειγμα για όλους. Βρίσκεται τόσα χρόνια στο υψηλό επίπεδο και του αξίζουν συγχαρητήρια».

-το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να κατακτήσει το Europa League: «Έχουμε πρώτα τη ρεβάνς με την Γουλβς, που δεν ξέρουμε πότε θα γίνει. Είναι περίπλοκη κατάσταση. Η πρόκριση επί της Άρσεναλ ήταν σπουδαία υπόθεση, ο Ολυμπιακός έδειξε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να διακριθεί στην Ευρώπη. Η ελληνική λίγκα είχε χάσει έδαφος, αλλά ελπίζουμε πως θα το αλλάξουμε αυτό με την πορεία μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-το ποδόσφαιρο που του αρέσει να παίζει: «Το επιθετικό ποδόσφαιρο με κατοχή μπάλας. Δουλεύουμε πολύ σε αυτό. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε ματς, να παίζουμε επιθετικά και δεν μας αρέσει να χάνουμε την μπάλα. Ακόμη και στο ματς με την Άρσεναλ είχαμε την κατοχή της μπάλας. Όποιος έχει την μπάλα μπορεί και να σκοράρει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.