Αλλαγές στο VAR: Τι θα ισχύει με το χέρι και τη μασχάλη

Αλλαγές στο VAR:  Τι θα ισχύει με το χέρι και τη μασχάλη

To Διεθνές Συμβούλιο για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου (ΙFAB) ανακοίνωσε αλλαγές σχετικά με τον καταλογισμό παράβασης σε χέρι παίκτη για την σεζόν 2020-21, αλλάζοντας επίσης το πρωτόκολλο VAR και με υπόσχεση για την αναθεώρηση του κανόνα του οφσάιντ.

«Το τυχαίο χέρι από έναν επιτιθέμενο παίκτη θα πρέπει να τιμωρείται μόνο αν οδηγεί σε γκολ ή μια προφανή ευκαιρία για τον παίκτη ή και την ομάδα του να σκοράρει. Για τον προσδιορισμό της ποινής για χέρι, ο βραχίονας σταματά στο κάτω μέρος της μασχάλης», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένα γκολ που ακυρώθηκαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν θα μετρούν κανονικά από την επόμενη περίοδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η IFAB κάνει σαφείς συστάσεις στους διαιτητές να κάνουν χρήση της τεχνολογίας. Πρόκειται για μια ακόμη προειδοποίηση προς την Premier League, η οποία είχε απλώς δώσει όλη τη δύναμη της απόφασης για αναθεώρηση αποφάσεων στον υπεύθυνο του VAR.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.