ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Π.Μαρτίνς: «Θα κάνω τα πάντα για να φέρω τίτλους στον Ολυμπιακό»

Π.Μαρτίνς: «Θα κάνω τα πάντα για να φέρω τίτλους στον Ολυμπιακό»

Με αρθρογραφία του στην έντυπη έκδοση της πορτογαλικής A Bola, ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για τον Ολυμπιακό και την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί λόγω του κορωνοϊού, εκφράζοντας και το πώς νιώθει ο ίδιος.

Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Ελλάδα την πανδημία, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να φέρει τίτλους στην ομάδα.

Αναλυτικά το άρθρο του Πέδρο Μαρτίνς στην A Bola:

«28 Φεβρουαρίου 2020. Σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών στην υγεία, η ελληνική κυβέρνηση απαγόρευσε όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Στις 4 Μαρτίου έκλεισαν τα σχολεία. Ακολούθησαν τα καφέ, τα εστιατόρια, γυμναστήρια, σινεμά, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι. Στις 12 Μαρτίου πέθανε ο πρώτος άνθρωπος από τον κορωνοϊό. Στις 10 Μαρτίου, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ανακοίνωνε ότι είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Αυτή η ικανότητα αντίδρασης, βάζοντας ως πρώτη προτεραιότητα την υγεία και χωρίς να πέσεις στον πειρασμό να διατηρήσεις την οικονομία να συνεχιστεί κανονικά για μερικές ημέρες, επέτρεψε στην Ελλάδα να ελέγξει τις επιπτώσεις της πανδημίας, όντας υποδειγματική.

Μένει να δούμε πώς θα τα πάει μία χώρα που εξαρτάται πάρα πολύ από τον τουρισμό, που την τελευταία δεκαετία πάλεψε να βγει από μια οικονομική κρίση, να είναι ικανή να ανατρέψει τις επιπτώσεις ενός lockdown που ήρθε απότομα, και που η άρση του θα είναι αργή και προοδευτική. Και μένει να δούμε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας στη δυναμική της τουριστικής δραστηριότητας, λαμβάνοντας υπόψη το αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας. Αν σήμερα έχουμε ανασφάλεια να πάμε στο σούπερ μάρκετ, πως θα ταξιδέψουμε για διακοπές;

Παραδέχομαι ότι, ως πολίτης, με απασχολεί το μέλλον. Στην Ελλάδα, αλλά και στην Πορτογαλία. Θα χρειαστεί πολλή δύναμη από όλους μας για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που θα μας βάλει ο κορωνοϊός. Πρέπει να έχουμε νέες προτεραιότητες και να δημιουργήσουμε νέες συνήθειες. Πρέπει να μετακινηθούμε όλοι στην ίδια πλευρά, να δώσουμε περισσότερη σημασία στα συλλογικά συμφέροντα από ό,τι στα ατομικά.

Μετά το τέλος Φεβρουαρίου, που δύσκολα θα μπορούσε να εξελιχθεί καλύτερα επαγγελματικά με μια νίκη κόντρα στον άμεσο αντίπαλό μας στη μάχη για το ελληνικό πρωτάθλημα και μια νίκη που ακολούθησε στο Λονδίνο, η οποία μας επέτρεψε ν’ αποκλείσουμε την Άρσεναλ και να συνεχίσουμε στο Europa League, η αρχή του Μαρτίου ήταν αρκετά δύσκολη.

Η ανακοίνωση του προέδρου του Ολυμπιακού ότι προσβλήθηκε από τον ιό δημιούργησε μια φυσιολογική ανησυχία στην ομάδα, αν και όλοι ήμασταν ασυμπτωματικοί και η ομάδα πολύ γρήγορα εξασφάλισε τον έλεγχο με τεστ όλων των παικτών και των μελών του τεχνικού επιτελείου.

Ακολούθησαν οι μέρες της καραντίνας. Γρήγορα αντιληφθήκαμε ότι έπρεπε ν’ ανατρέξουμε στις νέες τεχνολογίες για να εξασφαλίσουμε τις προπονήσεις των αθλητών υπό την επίβλεψη των βοηθών μου και με στόχο πάντα να διατηρήσουμε την καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση.

Επεξεργαστήκαμε ατομικά πλάνα και παρείχαμε τον απαραίτητο εξοπλισμό. Την περασμένη Δευτέρα επιστρέψαμε στις προπονήσεις με την παρουσία όλου του τεχνικού επιτελείου. Οι ασκήσεις δεν ήταν μόνο για τη φυσική κατάσταση, αλλά είχαν ξανά τεχνική και τακτική. Έχουμε ένα πλάνο το οποίο όμως εμπεριέχει αμφιβολίες για το πότε θα διεξαχθούν τα playoffs της Super League, το υπόλοιπο του Κυπέλλου Ελλάδα και το Europa League, διοργανώσεις στις οποίες συνεχίζουμε να συμμετέχουμε και τις οποίες προσεγγίζουμε με φιλοδοξία. Αλλά είμαστε συγκεντρωμένοι και δεσμευόμαστε να έχουμε μια ομάδα προετοιμασμένη και με κίνητρα για να είμαστε έτοιμοι και ανταγωνιστικοί στο επίπεδο που έχουμε συνηθίσει τους οπαδούς μας σε όλη τη σεζόν.

Αλλά αυτή η βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα επεκτείνεται σε μεσομακροπρόθεσμη. Πώς θα είναι η σεζόν 2020/21; Πώς θα είναι το ποδόσφαιρο του μέλλοντος; Είναι ξεκάθαρο ότι δύσκολα θα είναι τα πράγματα όπως τώρα.

Καθώς το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο άθλημα έχει σημασία τα μέτρα που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο να είναι εναρμονισμένα με την παγκόσμια στρατηγική, αν και δεν μπορούν να αγνοηθούν οι ιδιαιτερότητες κάθε χώρας.

Την περασμένη Πέμπτη επέκτεινα μέχρι το 2022 τη συνεργασία μου με τον Ολυμπιακό. Είναι μια περιπέτεια με πολλά κέρδη. Από το Μάιο του 2018 όταν κι έφθασα για να ζήσω την πρώτη μου εμπειρία ως προπονητής εκτός Πορτογαλίας, καταφέραμε να δώσουμε σάρκα κι οστά σε ένα project που έθεσε την ομάδα σε μια σταθερά ανοδική πορεία και που θα της επιτρέπει να κατακτά τίτλους, όπως αξίζει στους οπαδούς του Ολυμπιακού που βρίσκονται πάντα κοντά στην ομάδα με πάθος και ενθουσιασμό. Από την πλευρά μου αναλαμβάνω την ευθύνη και την υποχρέωση να εξασφαλίσω ότι αυτό θα συμβεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον και σε μόνιμη βάση τις εξελίξεις στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Επίσης παρακολουθώ με πολλή προσοχή αυτό που συμβαίνει γενικά στη χώρα μου. Από την Αθήνα στέλνω μια αγκαλιά σε όσους αντιμετωπίζουν αυξημένες δυσκολίες την εποχή της πανδημίας. Να έχετε δύναμη και είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα νικήσουμε αυτή τη μάχη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.