Άντεξε στην πίεση της ΑΕΛ και πανηγύρισε βαθμό «χρυσάφι» ο Πανιώνιος

Άντεξε στην πίεση της ΑΕΛ και πανηγύρισε βαθμό «χρυσάφι» ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος των δέκα παικτών από το 31′ κράτησε το μηδέν στην έδρα της ΑΕΛ και έφυγε από την Λάρισα με τον βαθμό της ισοπαλίας στις αποσκευές του (0-0) για να πάει αήττητος στον μεγάλο «τελικό» του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΑΕΛ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Πανιώνιο να είναι πιο προσεκτικός ψάχνοντας να… χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, με τους Νεοσμυρνιώτες να χάνουν την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα, όταν στο 14′ ο Οικονομίδης δοκίμασε δυνατό σουτ με την μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από την εστία του Κρίστινσον.

Τα πολλά λάθη, οι διακοπές και η ζέστη δεν επέτρεψαν στις δύο ομάδες να βρουν ρυθμό, με την φάση που… άναψε τα αίματα να έρχεται στο 31ο λεπτό, όταν ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης απέβαλε τον Ντομίνγκες με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση στους πάγκους των δύο ομάδων, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να αποβάλει και τον Νίκο Ζαμάνη από τον πάγκο του Πανιωνίου.

Η μεγαλύτερη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 35ο λεπτό όταν ο Πανιώνιος με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο, έφτασε μια ανάσα από το γκολ, με τον Τσιλούλη να κάνει παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά στην περιοχή της Λάρισας, ο Κρίστινσον απέκρουσε ασταθώς δίνοντας το δικαίωμα στον Λυμπεράκη να κάνει την προβολή, όμως ο Μπέρτος έβαλε σωτήρια το πόδι του γλιτώνοντας την ΑΕΛ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι «βυσσινί» ήταν αυτοί που απείλησαν την εστία του Κότνικ, όταν ο Παπάζογλου μετά από αντεπίθεση έπιασε δυνατό σουτ από πλάγια θέση, ο Ευαγγέλου του έβαλε την κόντρα και η μπάλα αφού έγλειψε το δοκάρι έφυγε έξω, με την συγκεκριμένη φάση να είναι η τελευταία του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΛ να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα, με τους «βυσσινί» να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 58ο λεπτό, όταν ο Κότνικ έκανε άστοχη έξοδο όμως ο Μάρκοβιτς δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά καθώς τον πρόλαβε ο Παπανικολάου και ο Λυμπεράκης.

Στη συνέχεια ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αισθητά με την Λάρισα να πιέζει τον Πανιώνιο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καθαρό μυαλό στους παίκτες των «βυσσινί» στην τελική προσπάθεια αφού οι επιθετικές ενέργειες κατέληγαν σε μακρινά σουτ που δεν αποτέλεσαν κίνδυνο για την εστία του Κότνικ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το τελευταίο σφύριγμα του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, βρήκε τον μαχητικό Πανιώνιο των δέκα παικτών από το 31′ να φεύγει από το AEL FC Arena με έναν υπερπολύτιμο βαθμό πριν τον… τελικό με τον Παναιτωλικό στη Νέα Σμύρνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.