ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0: Φιέστα με τριάρα για το 45ο πρωτάθλημα των Πειραιωτών

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0: Φιέστα με τριάρα για το 45ο πρωτάθλημα των Πειραιωτών

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ήταν βαθμολογικά αδιάφορος, όμως δεν έδειξε κάτι τέτοιο μέσα στο γήπεδο, όπου έκανε ότι ήθελε και επικράτησε άνετα της ΑΕΚ με 3-0, στην τελευταία αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στο φινάλε των πλέι-οφ και της φετινής Super League, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη με σκοπό να πάρουν τη νίκη και ταυτόχρονα να στείλουν το μήνυμά τους στην Ένωση ενόψει του τελικού Κυπέλλου της επόμενης εβδομάδας. Το τελικό 3-0 και η συνολική εμφάνισή τους, δείχνει φυσικά ότι τα κατάφεραν.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα και το εξαιρετικά πιεστικό ξεκίνημα της ομάδας του Μαρτίνς, φάνηκε ότι Πειραιώτες είχαν σκοπό να κυριαρχήσουν απόλυτα και να μην δώσουν ούτε μέτρο αγωνιστικού χώρου στον αντίπαλο ώστε να πιστέψει πως μπορεί να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Αυτό ακριβώς επιβεβαιώθηκε πολύ σύντομα μετά το πρώτο σφύριγμα. Η αφόρητη πίεση του Ολυμπιακού ταλαιπώρησε αφάνταστα την ΑΕΚ, αναγκάζοντας τους παίκτες του Καρέρα σε πάρα πολλά λάθη με τη μπάλα στα πόδια αλλά και να μπει σχεδόν ολόκληρη μέσα στην περιοχή της όταν ήταν σε θέση άμυνας.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Ολυμπιακός βρήκε αμέσως τρεις κλασικές ευκαιρίες για γκολ και τελικά αξιοποίησε την τρίτη από αυτές με τη συμπλήρωση των 10 λεπτών, με το 1-0 του Βαλμπουενά. Από εκεί και μετά και για περίπου ένα τέταρτο, η κυριαρχία των γηπεδούχων ήταν εμφατική. Πέρα από το γκολ, είχαν ακόμη 4 κλασικές ευκαιρίες στο 20λεπτο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήρθε και το δεύτερο γκολ που ουσιαστικά καθάρισε το ματς. Ο Φορτούνης βρήκε τον Ραντζέλοβιτς στην κόντρα με απίθανη μπαλιά και ο Σέρβος πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ για το 2-0.

Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να διαχειριστεί το σκορ και τις δυνάμεις του, δίνοντας χώρο στην ΑΕΚ. Η Ένωση από την πλευρά της πήρε την κατοχή της μπάλας και είχε 2-3 μακρινές τελικές αφού δεν μπορούσε να βρει χώρους κοντά στην περιοχή του Σα. Στη μοναδική φάση που το έκανε, στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Σα έσωσε το κοντινό πλασέ του Βέρντερ και κράτησε το 2-0 ως σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ βελτίωσε πολύ την εικόνα της, βγάζοντας περισσότερες φάσεις από οργανωμένο ποδόσφαιρο γύρω από την περιοχή του Σα. Ο Ολυμπιακός είχε αποφασίσει να αφήσει τη μπάλα στον αντίπαλο και να εγκαταλείψει την τακτική του μαζικού πρέσινγκ και κάπως έτσι η Ένωση μπορούσε να πατά περισσότερο το τρίτο μισό του γηπέδου, γύρω δηλαδή από την αντίπαλη περιοχή. Ως το 60′ είχε δύο καλές ευκαιρίες με τον Μάνταλο και μια ακόμη τελική με τον Αραούχο, όμως και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» εύκολα ή δύσκολα κατάφερναν να αμυνθούν αποτελεσματικά, διατηρώντας τον έλεγχο του αγώνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν μάλιστα μετά το 60ο λεπτό ο Μαρτίνς επανέφερε το 4-3-3 βάζοντας τον Μπουχαλάκη στο ματς και με τον Φορτούνη ως σέντερ φορ, ο Ολυμπιακός και πάλι πήρε γρήγορα τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, καταφέρνοντας να κρατήσει και την ΑΕΚ μακριά από τα καρέ του Σα. Στην πρώτη του μάλιστα φάση στο δεύτερο ημίχρονο, στο 73′, μετά από τραγικό λάθος στη μεσαία γραμμή της Ένωσης, βρήκε και το 3-0 με τον Καμαρά που έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Τίποτα άλλο δεν άλλαξε ως το φινάλε και έτσι ο Ολυμπιακός έκλεισε ιδανικά τη σεζόν του στο πρωτάθλημα, πανηγυρίζοντας τον 45ο τίτλο του με μια εμφατική νίκη σε ντέρμπι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.