ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ελληνικό ποδόσφαιρο: Συμφωνία ομάδων και κυβέρνησης για ποσοστό από το στοίχημα

Ελληνικό ποδόσφαιρο: Συμφωνία ομάδων και κυβέρνησης για ποσοστό από το στοίχημα

Σε μία πολύ μεγάλη αποκάλυψη προχώρησε ο Βασίλης Βέργης, που έκανε λόγο για συμφωνία της κυβέρνησης με τις ΠΑΕ ώστε να λάβουν να αξιοσέβαστο ποσό από τις στοιχηματικές εταιρείες.

Πιθανότατα στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Λίγκας, ο πρόεδρος Λεωνίδας Μπουτσικάρης αναμένεται να ενημερώσει τις ΠΑΕ για τη συμφωνία με την κυβέρνηση. Ο συνεταιρισμός εδώ και τουλάχιστον πέντε μήνες είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολο Βεσυρόπουλο. Προς την κατεύθυνση του deal έπαιξαν ρόλο και οι συζητήσεις που είχε ο Γιάννης Αλαφούζος με κυβερνητικά στελέχη, ενώ είναι προφανές πως και άλλοι διοικητικοί ηγέτες μεγάλων ομάδων πίεζαν για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Η συμφωνία με την κυβέρνηση δεν σχετίζεται καθόλου με την πρόσφατη άρση της απόφασης για παρουσία κόσμου στα γήπεδα, καθώς είναι ένα θέμα που υπάρχει στο τραπέζι εδώ και χρόνια. Το τάιμινγκ, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για τις ΠΑΕ, καθώς θα έχουν να προσδοκούν σε σημαντικά έσοδα, που θα είναι βάλσαμο λόγω των ζημιών που υφίστανται σε πολλά επίπεδα λόγω της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά στα ποσά που θα πάρουν οι ομάδες, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί, αλλά εκτιμάται πως δεν θα είναι χαμηλότερο από 1,5 εκατ. ευρώ για κάθε ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας, ενώ ευσεβή ποσά θα βάζουν στα ταμεία τους και οι ομάδες της Super League 2 και της Football League.

Η συζήτηση με την κυβέρνηση γίνεται για συγκεκριμένο ποσοστό και για το λόγο αυτό ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης δεν αναμένεται να μιλήσει στις ΠΑΕ για συγκεκριμένα χρήματα σήμερα στο ΔΣ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενδεικτικό του πόσο προχωρημένο είναι το θέμα, οι εταιρείες στοιχήματος είναι έτοιμες να καταθέσουν τις εγγυητικές επιστολές και έχουν ζητήσει να μη φορολογούνται τα κέρδη των παικτών, αλλά και ένα ποσοστό να πηγαίνει για διαφήμιση στις ΠΑΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.