Ανακοίνωσε τον Νταντσένκο μέχρι το 2024 η ΑΕΚ

Ανακοίνωσε τον Νταντσένκο μέχρι το 2024 η ΑΕΚ

Τη τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου (31/1), η ΑΕΚ οριστικοποίησε και τη μοναδική της προσθήkη για τον Ιανουάριο του 2021, με την ανακοίνωση της απόκτησης του Όλεγκ Νταντσένκο.

O παίκτης βρισκόταν από το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα, χθες και σήμερα ολοκλήρωσε τις ιατρικές εξετάσεις και έτσι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αγοράς του από τη Ρούμπιν Καζάν. Ο 26χρονος Ουκρανός που θα συμπληρώσει το δίδυμο των δεξιών μπακ-χαφ, υπέγραψε για 3,5 χρόνια και φωτογραφήθηκε μαζί με τον Παναγιώτη Κονέ, ως η πρώτη μεταγραφή στη θητεία του νέου τεχνικού διευθυντή της Ένωσης.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ για τον Ολεγκ Νταντσένκο

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Ουκρανού δεξιού μπακ Όλεγκ Νταντσένκο, με τη μορφή αγοράς από τη ρωσική Ρούμπιν Καζάν. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024.

Ο Όλεγκ Νταντσένκο γεννήθηκε την 1η Αυγούστου 1994 στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία της ομάδας της πόλης του, της Μέταλουργκ. Το 2010 πήρε μεταγραφή στη Ντιναμό Κμελνίτσκι (17 συμμετοχές, 2 γκολ) και δύο χρόνια αργότερα αποκτήθηκε από την Τσερνομόρετς.

Με την ομάδα της Οδησσού πραγματοποίησε συνολικά 74 εμφανίσεις (4 ασίστ) τα επόμενα πέντε χρόνια. Τον τελευταίο αγωνίστηκε στην Τσερνομόρετς ως δανεικός από την Σαχτάρ Ντόνετσκ, η οποία το 2016 αγόρασε τα δικαιώματά του. Με την ομάδα του Ντόνετσκ πραγματοποίησε 12 συμμετοχές (1 γκολ, 1 ασίστ) τη σεζόν στην οποία κατέκτησε το νταμπλ (2018-19), παίζοντας με τη φανέλα της και στα προκριματικά του UEFA Champions League.

Είχε προηγηθεί τη σεζόν 2017-18 ο δανεισμός του στην Ανζί (29 συμμετοχές, 3 γκολ, 5 ασίστ), ενώ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε στην Γένισεϊ Κράσνογιαρσκ. Το καλοκαίρι του 2019 αποκτήθηκε από τη Ρούμπιν Καζάν, με την οποία στην πρώτη του χρονιά αγωνίστηκε σε 20 παιχνίδια (2 ασίστ). Στο πρώτο μισό της τρέχουσας σεζόν αγωνίστηκε στην Ούφα, με την οποία είχε 5 ασίστ σε 16 ματς.

Επίσης, ο Όλεγκ Νταντσένκο υπήρξε διεθνής με την Εθνική U21 της Ουκρανίας, με την οποία πραγματοποίησε συνολικά 28 συμμετοχές και σκόραρε τρεις φορές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλεγκ, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.