Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1: Χαμένοι και οι δύο στο ντέρμπι της Λεωφόρου

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1: Χαμένοι και οι δύο στο ντέρμπι της Λεωφόρου

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να μένουν στο 1-1.

Εξαιρετικά επιφυλακτικό στήσιμο και από τους δύο προπονητές, με ελάχιστα ρίσκα και ακόμη λιγότερες ευκαιρίες.

Ουδείς θα θυμάται το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι. Οι δύο ομάδες ήταν υπερβολικά επιφυλακτικές, πήραν ελάχιστα ρίσκα και μοιραία δεν υπήρχε ούτε μία άξια αναφοράς φάση εκατέρωθεν. Ένα σουτ του Μολό και δύο από Σιμάνσκι και Μάνταλο απλώς καταγράφηκαν στη στατιστική, δίχως να ανησυχήσουν Αθανασιάδη και Διούδη αντίστοιχα. Η ΑΕΚ είχε σαφή υπεροχή στην κατοχή, αλλά ταυτόχρονα μεγάλο πρόβλημα στην τελική πάσα, ο δε Παναθηναϊκός έδειχνε αδυναμία να κρατήσει την μπάλα και να «χτίσει» τις επιθέσεις του περιμένοντας υπομονετικά τον αντίπαλο να κάνει κάποιο λάθος για να χτυπήσει στην κόντρα.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους κυλούσαν σαν σε… προέκταση του άνοστου πρώτου ημιχρόνου, όταν στο 58’ ήρθε το προβάδισμα του Παναθηναϊκού. Το γλίστρημα του Μαουρίσιο δεν τον εμπόδισε να κάνει ένα καλό γέμισμα στην περιοχή της ΑΕΚ, με τον Βέλεθ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας από κεφαλιές των Νιας και Πούγγουρα και με δεξί σουτ στην αριστερή γωνία του Αθανασιάδη να ανοίγει το σκορ με πανέμορφο τέρμα.

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να έχει φέρει το ματς στα μέτρα του και η ΑΕΚ έδειχνε σαστισμένη, αλλά σε μια ανάλογα ανύποπτη φάση ισοφάρισε. Στο 73’ το πείσμα του Σιμάνσκι οδήγησε σε κλέψιμο στο κέντρο, με τον Πολωνό να σερβίρει στον Λιβάι Γκαρσία κι εκείνος παρότι αρχικά κλείστηκε κι έκανε μια αποτυχημένη ντρίμπλα, ευνοήθηκε από την κόντρα με τον Χουάνκαρ και με πλασέ από πολύ πλάγια ισοφάρισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά το γκολ η «Ένωση» έδειξε πολύ μεγαλύτερη διάθεση να κυνηγήσει το προβάδισμα, με τον ορεξάτο Μάνταλο να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις. Πάντως την καλύτερη ευκαιρία είχε στο 90’ ο Νιάς από στατική φάση, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει στη γωνία του λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.