Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Η ευφυέστατη κίνηση του Α.Μπουχαλάκη έστειλε τους Πειραιώτες στα ημιτελικά

Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Η ευφυέστατη κίνηση του Α.Μπουχαλάκη έστειλε τους Πειραιώτες στα ημιτελικά

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στον Άρη (1-1), χάρη στην πανέξυπνη κίνηση του Ανδρέα Μπουχαλάκη και σφράγισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Τα πρώτα λεπτά καλλιέργησαν την αίσθηση ότι το πρώτο ημίχρονο θα είχε γκολ και πολλές φάσεις. Γιατί στο 8ο λεπτό στο transition παιχνίδι του Ολυμπιακού ο Κάιπερς έχασε σημαντική ευκαιρία για το 0-1 έπειτα από σέντρα του Μασούρα, γιατί επίσης (λίγα δευτερόλεπτα μετά) ο Λούκας Σάσα σούταρε από πλεονεκτική θέση αλλά ήταν άστοχος. Γενικώς ο Άρης μπήκε με ενέργεια στο παιχνίδι του αλλά προϊόντος του χρόνου αυτή η ένταση μειώθηκε, ενώ δεν πήρε τις βοήθειες που περίμενε από τον Μπρούνο Γκάμα αλλά και δημιουργικά από τους Λούκας Σάσα, Τζέγκο.

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα 20πτο για να βρει πατήματα, να παρουσιάσει καλύτερη λειτουργία αλλά επίσης ήταν φλύαρος. Επέλεξε την υπερφόρτωση της δεξιάς πλευράς της επίθεσης επί της ουσίας όμως δεν πήρε τίποτε, δεν έφτασε εξάλλου στο σημείο τελικής προσπάθειας καθώς σ’ αυτή την κατηγορία δεν μπαίνουν τα σουτ των Χολέμπας, Ραντζέλοβιτς. Το ίδιο ίσχυσε και για τον Άρη καθώς το παιχνίδι του χαρακτηρίστηκε από αρκετές ημιτελείς προσπάθειες. Κι έτσι το 0-0 του πρώτο μέρους προφανώς απέδωσε δικαιοσύνη.

Όλα άλλαξαν στο 49ο λεπτό. Στην κάθε πάσα του Μαντσίνι στον Μπερτόγλιο ο Ανδρούτσος έσπρωξε τον δεύτερο και ο Φινλανδός Γκεστράνιους καταλόγισε πέναλτι. Η φάση εξετάστηκε στο VAR και από τον ίδιο διαιτητή, η όλη διαδικασία κράτησε σχεδόν πέντε λεπτά (!) και ο Μπρούνο Γκάμα στο 54’ με την εύστοχη εκτέλεσή του έδωσε σκορ πρόκρισης (1-0) στην ομάδα του.

Έτσι ο Άρης πήγε στο παιχνίδι που λατρεύει φέτος, αυτό της υπεράσπισης υπέρ του σκορ και της αναζήτησης χώρων στο transition game, ενώ ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε να ρισκάρει. Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη αντίδραση του Μαρτίνς η οποία περιλάμβανε τρεις αλλαγές καθώς άλλαξε όλη τη μεσοεπιθετική γραμμή του με την είσοδο στο παιχνίδι των Φορτούνη, Μπρούνο, Εμβιλά αντί των Τιάγκο Σίλβα, Μασούρα και Ραντζέλοβιτς. Ο Άκης Μάντζιος απάντησε με την είσοδο στον αγώνα του Μπρούνο αντί του Μπερτόγλιο αλλάζοντας και τον σχηματισμό του σε 4-4-2.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ρίσκαρε ακόμη περισσότερο με την είσοδο στον αγώνα των Καμαρά, Ελ Αραμπί αντί των Μπα, Κάιπερς, παίζοντας ουσιαστικά με τριάδα στη άμυνα! Ο Ολυμπιακός συνέχισε να βρίσκει κλειστούς διαδρόμους, δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάση απέναντι στη μαζική άμυνα του Άρη ο οποίος σε δύο περιπτώσεις δεν βρήκε σωστή πάσα στο transition παιχνίδι. Στο 83’ και μετά από σέντρα του Φορτούνη, ο Ανδρούτσος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη αλλά στην προβολή του η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από την εστία του Κουέστα.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν την πίεσή τους, ενώ ο Μάντζιος έβαλε και τρίτο στόπερ (Μπεναλουάν) προσθέτοντας ένα ακόμη ψηλό κορμί για το ψηλό παιχνίδι. Κι εκεί ήρθε το απίστευτο λάθος του Χουλιάν Κουέστα ο οποίος δεν είχε δει τον Μπουχαλάκη, άφησε την μπάλα για να κάνει βολέ και ο παίκτης του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκε αυτό το ανέλπιστο δώρο κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1, 87’).

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει αλλά αυτή τη φορά ήταν η σειρά του να μην βρει ανοιχτούς χώρους. Εξάλλου, ο Μάντζιος (δικαιολογημένα) αντικατέστησε την επιθετική γραμμή του για να κρατήσει αυτό το 1-0 και αναγκάστηκε μάλιστα να χρησιμοποιήσει ως φορ τον Μπεναλουάν. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κρατήσει το αποτέλεσμα, το κατάφερε και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.