ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός – Επικράτησε με 3-1 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός – Επικράτησε με 3-1 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Με τον Αχμέντ Χασάν να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του Παναθηναϊκού και “σφράγισε” και μαθηματικά την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος της Super League.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση να επιβάλει τους… κανόνες του στο χορτάρι και από τα πρώτα λεπτά πήρε τα ηνία του ντέρμπι, αναγκάζοντας τον Παναθηναϊκό σε παθητικό ρόλο με το “καλημέρα”. Πριν το δεκάλεπτο οι Πειραιώτες είχαν ήδη δυο καλές στιγμές για να σκοράρουν με τους Μασούρα (προβολή στο 4′) και Σεμέδο (κεφαλιά αουτ στο 7′), ενώ στο 12′ το γκολ του Ελ Αραμπί με προβολή σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, καθώς ο Φορτούνης ήταν εκτεθειμένος όταν πήρε τη μπάλα από τον Μαροκινό.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, με τους πράσινους την ίδια στιγμή να αδυνατούν να βγουν με αξιώσεις μπροστά και ο Σα ήταν θεατής στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε όμως να εξαργυρώσει την κυριαρχία του με ένα γκολ που θα τον έκανε το αφεντικό του ντέρμπι.

Για να φτάσουμε στο 28ο λεπτό, όταν ο Μακέντα έκανε ντρίμπλα στον Σεμέδο εκείνος τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Μπέμπεκ αρχικά έδειξε κίτρινη στον Ιταλό φορ για θέατρο. Το VAR όμως έδειξε ότι υπήρχε παράβαση, το συμβουλεύτηκε ο Κροάτης διαιτητής και υπέδειξε την άσπρη βούλα, παίρνοντας και πίσω την κάρτα στον Μακέντα. Εκείνος ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Σα και σκόραρε για πρώτη φορά απέναντι στους Πειραιώτες. Οι πράσινοι ήταν μπροστά στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα.

Στο 36ο λεπτό, ο Μπα τραυματίστηκε, ο Μαρτίνς έριξε στην αναμέτρηση τον Χασάν και εκείνος έμελλε να πρωταγωνιστήσει πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια. Το σύστημα άλλαξε από 3-4-3 σε 4-4-2 από τον Πορτογάλο κόουτς. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ήρθε και η ισοφάριση. Ο Χολέμπας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Αιγύπτιο στο κέντρο της περιοχής και στο ύψος της μικρής περιοχής να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 μετά την ασθενή απόκρουση του Διούδη.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι πράσινοι πατούσαν καλύτερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Στο 61′ ο Ελ Αραμπί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά με χρήση VAR το τέρμα ακυρώθηκε σωστά, καθώς είχε προηγηθεί χέρι του Χασάν, ενώ τέσσερα λεπτά ο Πούγγουρας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη, χρησιμοποιώντας τον αγκώνα του σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Αιγύπτιο φορ. Ο Ολυμπιακός είχε παίκτη παραπάνω και αρκετό χρόνο για να βρει ένα δεύτερο γκολ.

Ακολούθησε διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Οι Μπρούμα και Καμαρά μπήκαν στο ματς αντί των Φορτούνη και Μπουχαλάκη. Αλλαγές προσώπων από τον Πέδρο Μαρτίνς που ήθελε να βάλει και δύο παίκτες ξεκούραστους στο ματς. Στο 72′, ο Χασάν φρόντισε να βάλει για τα καλά τη σφραγίδα του στο ντέρμπι των αιωνίων. Ο Μπρούμα σέντραρε από τα δεξιά, ο Χασάν έκανε την προβολή προ του Διούδη και νίκησε τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού για το 2-1 του Ολυμπιακού.

Έχοντας πλέον το προβάδισμα στο σκορ και παίζοντας με παίκτη παραπάνω, ο Ολυμπιακός ήθελε να “κλειδώσει'” το τρίποντο και το πρωτάθλημα. Οι ερυθρόλευκοι κυνήγησαν και τρίτο γκολ στα εναπομείναντα λεπτά, έχασαν ορισμένες καλές ευκαιρίες με τον Χασάν (75′ και 82′), με τους πράσινους στο ίδιο διάστημα να έχουν δυο καλές στιγμές με τον Καρλίτος στο 86′ και στο 88′ (τρομερό μπλοκάρισμα του Σα). Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (97′) και σε αντεπίθεση ο Μπρούμα έστειλε τη μπάλα στα ανυπεράσπιστα πράσινα δίχτυα και οι Πειραιώτες πανηγύρισαν έναν πανάξιο τίτλο, τον 46ο της ιστορίας τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Μπουχαλάκης (68’ Καμαρά), Εμβιλά, Φορτούνης (68’ Μπρούμα), Ελ Αραμπί, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μασούρας (90’ Ρέαμπτσιουκ), Μπα (36’ λ. τρ. Χασάν), Χολέμπας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ (46’ Αλεξανδρόπουλος), Μακέντα (84’ Ενγκμπακοτό), Χατζηγιοβάνης (79’ Αϊτόρ), Νιάς, Βιγιαφάνες (84’ Καρλίτος), Πούγγουρας, Μολό, Μαουρίσιο (77’ Ιωαννίδης).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.