ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-0: Ένα τέταρτο ήταν αρκετό για τον Ζίβκοβιτς

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-0: Ένα τέταρτο ήταν αρκετό για τον Ζίβκοβιτς

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε νωθρός, ο ΠΑΟΚ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με πρωταγωνιστή τον Αντβίγια Ζίβκοβιτς επικράτησε με 2-0.

Η αναμέτρηση ήταν ερωτηματικό πριν την έναρξη του. Λίγο η ενδεκάδα που παράταξε ο Γκαρσία, λίγο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο (και δεν θέλει και πολύ να προσγειωθείς μετά από μια… φιέστα) συνετέλεσαν σε αυτήν τη συνθήκη. Ο ΠΑΟΚ είχε σημαντικό κίνητρο, αλλά μπορεί αυτό το «όπλο» να γυρίσει μπούμπερανγκ, φορτώνοντας με έξτρα πίεση τους γηπεδούχους.

Εν τέλει, οι δύο ομάδες έδειξαν στην εκκίνηση αρκετά προσηλωμένες στον στόχο που είχε η καθεμιά και παρά την τριάδα πίσω (που από μόνη της δεν εξασφαλίζει ασφάλεια στα μετόπισθεν), το ματς ήταν αρκετά ανοιχτό στο πρώτο μισό του α’ μέρους, έχοντας τέμπο και αρκετές καλές φάσεις. Αφού έπαιξαν αμφότερες αρκετά ψηλά σε αυτό το διάστημα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν υπεραριθμία στα άκρα ώστε να εκμεταλλευτούν τα κενά που δημιουργούσε (αμυντικά) ο σχηματισμός τους. Ο Ελ Αραμπί έπαιξε στο ξεκίνημα αρκετά πιο πίσω, λειτουργώντας κατά κάποιο τρόπο σαν δεκάρι όπως με την ΑΕΚ.

Κάπως έτσι δημιούργησε ρήγματα με βέλη Μασούρα και Μπρούμα ο Ολυμπιακός, ο οποίος είχε τρεις καλές στιγμές στα πρώτα δέκα λεπτά. Ωστόσο, ο Ανδρούτσος δεν εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μασούρα στο 6’, ο Μπρούμα στο 10’ το γεγονός ότι βρέθηκε σε θέση βολής και γλίστρησε, ενώ ο Ελ Αραμπί έκανε ακίνδυνη κεφαλιά μέσα από το κουτί. Στη συνέχεια μπήκε στην εξίσωση και η επίθεση του ΠΑΟΚ που ζεστάθηκε με το φαλτσαριστό μεν, αλλά άστοχο δε σουτ του Αουγκούστο. Με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών, οι Πειραιώτες είχαν ακόμη μια καλή στιγμή, με τον Μπρούμα να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι έπειτα από το λάθος του Σβαμπ.

Το δεύτερο μισό του α’ μέρους είχε λιγότερες φάσεις, χειρότερο ρυθμό και τον ΠΑΟΚ να είναι ανώτερος, έχοντας μέσα σε ένα δίλεπτο δύο πολύ καλές στιγμές μέσω των οποίων θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης. Ωστόσο, ο Ζίβκοβιτς είδε τον Σα να κάνει εξαιρετική επέμβαση στο 32’ στο σουτ του. Λίγο μετά, η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε, ενώ το σουτ του Βιεϊρίνια δεν είχε τύχη αφού ήταν εκτός ισορροπίας.

Με την έναρξη του β΄μέρους, τα λάθη έκαναν εκ νέου την εμφάνισή τους. Αυτή τη φορά το ρόλο του μοιραίου για τον Ολυμπιακό υποδύθηκε ο Παπαδόπουλος που έδιωξε λανθασμένα πάνω στα πόδια του Α.Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο να «εκτελεί» για το 1-0 στο 49′ και να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Σα – σε μια φάση που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε από τον έμπειρο μεσοεπιθετικό…

Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε αναπροσαρμογή πλάνου και διπλή αλλαγή, βλέποντας τον ΠΑΟΚ να κινείται με το πόδι στο γκάζι προκειμένου να τρέξει τον αντίπαλό του και να βρει το δεύτερο γκολ που θα τον έφερνε αγκαλιά με το «τρίποντο». Ο Πορτογάλος υπολόγιζε, όμως, χωρίς την εξαιρετική κάθετη του Ομάρ Ελ Καντουρί και τον «εκτελεστή» Αντρίγια, οι οποίοι σε μια φάση για σεμινάριο συνεργάστηκαν και άδειασαν την άμυνα του Πειραιωτών και τον Σα για το 2-0 στο 63΄!

Ο Ολυμπιακός έδειξε αποθέματα να μπει εκ νέου στο παιχνίδι αλλά Μπάμπα και Πασχαλάκης δεν άφησαν περιθώρια, με τους Θεσσαλονικείς να «σβήνουν» το ματς και να διατηρούν ανέπαφη την εστία τους μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Κομβικό «τρίποντο» για τους Θεσσαλονικείς, μετά τις νίκες Άρη και ΑΕΚ, με φόντο την κούρσα που οδηγεί στην Ευρώπη! Πρώτη νίκη για τους ασπρόμαυρους επί του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, με τους Πειραιώτες -βεβαίως- να έχουν κατακτήσει ήδη μαθηματικά το πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (83’ Βαρέλα), Ροντρίγο, Μπάμπα, Σβαμπ (83’ Τσιγγάρας), Ντόουγκλας, Ζίβκοβιτς (71’ Τζόλης), Ελ Καντουρί (66’ Ουάρντα), Σφιντέρσκι (71’ Κρμέντσικ)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (60’ Καμαρά), Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ (71’ Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μπρούμα (60’ Φορτούνης), Μασούρας (79’ Κάιπερς), Ελ Αραμπί

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.