ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ελληνικό πρωτάθλημα: Ιστορική επιτυχία για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης

Ελληνικό πρωτάθλημα: Ιστορική επιτυχία για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης

Η χθεσινή αγωνιστική ήταν η τελευταία για την Super League, με τον ΠΑΟΚ να τερματίζει δεύτερος και τον Άρη αντίστοιχα τρίτος, κάτι που αποτελεί μοναδική επιτυχία.

Πιο συγκεκριμένα πρώτη φορά στην ιστορία της Α’ Εθνικής / Super League που δύο ομάδες από τη Θεσσαλονίκη πλασάρονται στην πρώτη τριάδα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Λίγκας σε σχετικό θέμα, ποτέ άλλοτε «ασπρόμαυροι» ή «κίτρινοι», ή ένας από τους δύο μαζί με τον Ηρακλή, δεν κατάφεραν να είναι ταυτόχρονα τόσο ψηλά.

Για τον ΠΑΟΚ είναι η τέταρτη σεζόν στη σειρά που τερματίζει στις δύο πρώτες θέσεις, με το 2019 να κατακτά το πρωτάθλημα.

Με την ισοπαλία που πήρε ο Άρης από την ΑΕΚ, τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον συμπολίτη.

Οι «κίτρινοι» είχαν καταφέρει να τερματίσουν δεύτεροι στην κανονική διάρκεια, 4 βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ, και ήλπιζαν να συνεχίσουν έτσι ως το τέλος, ώστε να είναι η καλύτερη ομάδα της πόλης μετά από 13 χρόνια. Ωστόσο, στα πλέι οφ ο «δικέφαλος» του Βορρά ανέτρεψε την κατάσταση και από τέταρτος στην κανονική διάρκεια τερμάτισε δεύτερος.

Ο Άρης έχει να τερματίσει μπροστά από τον ΠΑΟΚ από τη σεζόν 2007-08. Παρόλα αυτά, μετά από 40 χρόνια τερμάτισε στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Έχει τερματίσει άλλες τέσσερις φορές τρίτος: 1968-69, 1973-74, 1978-79 και 1980-81, ενώ ήταν δεύτερος την περίοδο 1979-80.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.