ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι 15 γρηγορότερες απολύσεις προπονητών ποδοσφαίρου: Ποιος έμεινε στην ομάδα του για… μόλις 10 λεπτά;

Οι 15 γρηγορότερες απολύσεις προπονητών ποδοσφαίρου: Ποιος έμεινε στην ομάδα του για… μόλις 10 λεπτά;

Συχνά, όταν ένας προπονητής αναλαμβάνει το «τιμόνι» μίας ομάδας, βάζουμε «όρια» για το πότε θα απομακρυνθεί από τη θέση του, με πρώτο την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Σειρά παίρνει το «Πολυτεχνείο» και ακολουθούν τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε τις γρηγορότερες απολύσεις που έχουν γίνει, εξαιρώντας τις εγχώριες περιπτώσεις, καθώς εάν συμπεριλαμβάνονταν, το top10 θα ήταν αμιγώς ελληνικό!

Από τον Μιρτσέα Λουτσέσκου και τον Ντέιβ Χοκαντέι μέχρι τον σπουδαίο Μπράιαν Κλαφ και από τον Βάλτερ Τζένγκα μέχρι τους Ζε Μαρία και Λιρόι Ροζένιορ, αυτοί είναι οι τεχνικοί που χαιρέτησαν νωρίτερα από άλλους συναδέλφους τους.

Τελευταίο «κρούσμα» ο Φρανκ Ντε Μπουρ από την Ίντερ με τον Ολλανδό να μην μπαίνει στη δεκάδα, να έχει όμως ένα καλό «πλασάρισμα» στην 12η θέση.

15. Μιρτσέα Λουτσέσκου (91 μέρες) coach1

Ο ρουμάνος προπονητής της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στα 71 του σήμερα, είχε αναλάβει τη σεζόν 1998-99 την τεχνική ηγεσία της Ίντερ βλέποντας την πόρτα της εξόδου τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

14. Αντρέα Πιόλι (88 ημέρες) coach2

Ένα από τα πολλά «θύματα» του προέδρου της Παλέρμο Τζαμπαρίνι, ο οποίος αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα, με τον 51χρονο τεχνικό να αντέχει μόλις 88 ημέρες στη Σικελία.

13. Βάλτερ Τζένγκα και Τζανπιέρο Γκασπερίνι (87 ημέρες) coach3

Στην 13η θέση «ισοβαθμούν» οι Τζένγκα και Γκασπερίνι, με τον πρώτο να απομακρύνεται από τον πάγκο της Γούλβς λίγο καιρό πριν, ενώ ο σημερινός προπονητής της Αταλάντα είχε καταγράψει την εν λόγω «επίδοση» το 2011 ως τεχνικός της Ίντερ.

12. Φρανκ Ντε Μπουρ (84 ημέρες) coach4

Ο ολλανδός τεχνικός διαδέχθηκε τον Ρομπέρτο Μαντσίνι και παρουσιάστηκε στις 9 Αυγούστου αναλαμβάνοντας να δημιουργήσει την Ίντερ του μέλλοντος σχέδιο που απέτυχε παταγωδώς.

11. Ντέι Χόκεντεϊ (74 ημέρες) coach5

Ο 59χρονος σήμερα τεχνικός είχε παραμείνει για δυόμιση σχεδόν μήνες στον πάγκο της Λιντς το 2014.

10. Μίκαελ Άπλετον (65 ημέρες) coach6

Ο Άπλτον ξεκίνησε με πολλά όνειρα κρατώντας τα «ηνία» της Μπλάκπουλ τη σεζόν 2012-13, σύντομα όμως αυτά έσβησαν αφού διήρκεσαν μόλις λίγο περισσότερο από δύο μήνες.

9. Λουίτζι Ντελ Νέρι (64 ημέρες) coach7

Ο ιταλός τεχνικός της Ουντινέζε μπαίνει στην δεκάδα με το «σπαθί» του μιας και είχε διατελέσει προπονητής της Πόρτο το 2004 μόλις για 64 ημέρες.

8. Μπράιαν Κλαφ (44 ημέρες) coach8

Ένας εκ των κορυφαίων προπονητών στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο γεννημένος στις 21 Μαρτίου του 1935 Κλαφ υπήρξε προπονητής της Λιντς για 44 ημέρες πριν αποχωρήσει για να γράψει στη συνέχεια ιστορία με την Νότιγχαμ Φόρεστ. Ήταν τόσο ικανός ως προπονητής, με σπουδαίο έργο τόσο πριν αναλάβει την Λιντς όσο και αφού αποχώρησε από αυτή, που η αποτυχία του με τα «παγώνια» έγινε ταινία με τίτλο «Η καταραμένη Γιουνάιτεντ».

7. Πολ Γκασκόιν (39 ημέρες) coach9

Εξαιρετικός ως παίκτης, αξιοσημείωτη καριέρα στην οποία μέτρησε και 57 παρουσίες με την εθνική Αγγλίας. Μέσα στα τόσα προβλήματα που του δημιούργησε το αλκοόλ προσπάθησε και ως προπονητής αναλαμβάνοντας την Κέτερινγκ Τάουν το 2005 δίχως επιτυχία.

6. Στέφεν Κόπελ (33 ημέρες) coach10

Ο γεννημένος στις 9 Ιουλίου του 1955 προπονητής έμεινε στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι λίγο παραπάνω από ένα μήνα το 1996.

5. Πολ Χαρτ (28 ημέρες) coach11

Ακριβώς τέσσερις εβδομάδες διήρκεσε η περιπέτεια του 64χρονου σήμερα Χαρτ στη ΚΠΡ τη σεζόν 2009-10

4. Γκιγιέρμο Σκελότο (22 ημέρες) coach12

Μετά την πρώτη δουλειά ως τεχνικός στη Λανούς, στον πάγκο της οποίας έμεινε από το 2012-2015, ο Σκελότο είπε να δοκιμάσει στην Ευρώπη επιλέγοντας όμως την λάθος ομάδα εν έτη 2016. Ποια είναι αυτή; Μα ποια άλλη από την Παλέρμο του προέδρου Τζαμπαρίνι. Έγινε έτσι ένας ακόμα προπονητής που απολύεται από το ιδιόρρυθμο αφεντικό των «ροζανέρι».

3. Ζε Μαρία (5 ημέρες) coach13

Ο Βραζιλιάνος πρώην αμυντικός της Ίντερ την περίοδο 2004-2006 (με 20 συνολικά συμμετοχές), ακολούθησε τα βήματα της προπονητικής και το 2015 η μοίρα τον έφερε στην Ρουμανία και στην Σελαούλ στην οποία δεν στέριωσε ούτε για μία εβδομάδα.

2. Μαρσέλο Μπιέλσα και Ατίλιο Τέσερ (1 ημέρα) coach14

Δεν τον λένε τυχαία «Ελ λόκο» δηλαδή «Ο τρελός». Ο 51χρονος προπονητής (γεννημένος στις 21 Ιουλίου 1955) είχε συμφωνήσει με τη Λάτσιο, ανακοινώθηκε, και μία μέρα μετά τίναξε τη συμφωνία στον αέρα για να μπει μπορεί να καμαρώνει στην πρώτη τριάδα των πιο γρήγορων απολύσεων!

Ο Τέσερ που ως παίκτης είχε μία αξιοπρόσεκτη καριέρα αγωνιζόμενος μεταξύ άλλων σε Νάπολι, Ουντινέζε και Κατάνια, διετέλεσε προπονητής της Κάλιαρι για μία ημέρα το 2005!

1. Λιρόι Ροζένιορ (10 λεπτά) coach15

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 17 Μαΐου του 2007, στην παρουσίασή του, λίγα λεπτά μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με την αγγλική Τόρκι, ο Ροζένιορ έμαθε πως απολύεται στη συνέντευξη Τύπου από τους δημοσιογράφους λόγω πώλησης του 51% των μετοχών το συλλόγου, με τον 52χρονο να αποτελεί την πρώτη «κίνηση» του νέου ιδιοκτήτη του συλλόγου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.