Ο επιθετικός που δεν πέτυχε 20 χρόνια ούτε ένα γκολ (φωτο)

Ο επιθετικός που δεν πέτυχε 20 χρόνια ούτε ένα γκολ (φωτο)

Είναι ο ποδοσφαιριστής που ήθελε να κάνει καριέρα στα γήπεδα της Βραζιλίας χωρίς να… παίξει. Τα κατάφερε καθώς μιλάμε για τον επιθετικό που άλλαξε ένα σωρό ομάδες, αγωνίστηκε ελάχιστα, ποτέ 90 λεπτά και δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ! Και όμως, αυτός ο τύπος κατάφερε και πήρε μεταγραφή στην Ευρώπη!

Η ζωή του Κάρλος Ενρίκε είναι ένα παραμύθι. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Γεννήθηκε στη Βραζιλία και στα 7 του είδε την εθνική ομάδα της χώρας του να σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αυτό ήταν…

Ο Κάρλος Ενρίκε είχε όνειρο να κερδίσει λεφτά και δόξα από το ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να ιδρώσει.Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στη μεξικάνικη Πουέμπλα. Δεν έπεισε κανέναν για το ταλέντο του και έφυγε.

Τα ξενύχτια που του έδιναν συμβόλαια

Στη Βραζιλία δούλεψε καλά τις δημόσιες σχέσεις. Βγαίνοντας έξω τα βράδια, επιδίωκε να γνωρίζει ποδοσφαιριστές και ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Οπως ο ίδιος είχε πει αργότερα, ο Ρομάριο, ο Μπεμπέτο αλλά και άλλοι παίκτες εκείνης της εποχής ήταν γνωστοί του.

Έτσι ή αλλιώς, τον βοήθησαν να μπει στα αποδυτήρια των ομάδων της Βραζιλίας. Αρχή έκανε στη Μποταφόγκο. Ο Ενρίκε είχε πείσει τους πάντες πως είναι επιθετικός. Για να μην δείξει πως δε γνωρίζει ποδόσφαιρο, έπρεπε να βρίσκει δικαιολογίες ώστε να μην έρχεται σε επαφή με την μπάλα.

Στην αρχή ζήτησε χρόνο ώστε ν’ αποκτήσει τη φυσική κατάσταση που έπρεπε καθώς όπως έλεγε… το παιχνίδι βασίζεται στην ταχύτητά του. Και κέρδισε χρόνο. Όταν έπρεπε να παίξει με τους συμπαίκτες του, έκανε το αμίμητο.

Ζήτησε μια προωθημένη πάσα και καθώς έτρεχε, έπεσε κάτω και προσποιήθηκε «χοντρό» τραυματισμό. Εκτεταμένες εξετάσεις, όπως σήμερα, δεν έγιναν ποτέ και ο Ενρίκε έμεινε… νόμιμα για αρκετό διάστημα εκτός δράσης. Ενώ άνηκε στο ρόστερ της Μποταφόγκο σκόραρε συνεχώς εκτός γηπέδου.

Λάτρης ου Lifestyle

Στην ηλικία των εφτά, ο μικρός Κάρλος είδε τον Πελέ να γράφει ιστορία και… ζήλεψε

Η νυχτερινή ζωή, οι ωραίες γυναίκες, η φιγούρα και όλα τα συναφή ήταν η καθημερινότητά του επειδή έλεγε πως ήταν ποδοσφαιριστής. Τη στιγμή που δεν είχε ούτε μία επίσημη συμμετοχή, διατηρούσε το μύθο του ζωντανό. Εκανε πως μιλούσε από το τηλέφωνο του γηπέδου στα αγγλικά με παράγοντες και ανθρώπους που τον ήθελαν στην Ευρώπη.

Η Μποταφόγκο τελείωσε για τον Ενρίκε όταν ο γιατρός της ομάδας που γνώριζε αγγλικά κατάλαβε πως κάτι τέτοιο δε συνέβαινε ποτέ. Ο Βραζιλιάνος συνέχισε. Εξάλλου η καριέρα του μόλις είχε αρχίσει…

Και όμως. Αυτός ο τύπος έκανε συμβόλαιο στη Φλαμένγκο, στη Βάσκο ντα Γκάμα, στη Φλουμινένεσε. Τα τεχνάσματά του ήταν ανεξάντλητα. Οι γνωστές δικαιολογίες των τραυματισμών ή της φυσικής κατάστασης ήταν το πρώτο που σκαρφιζόταν. Όταν δεν μπορούσε να την σκαπουλάρει έτσι, πήγαινε σε άλλο επίπεδο…

Μια φορά κι ενώ ο προπονητής του είχε δώσει εντολή να σηκωθεί από τον πάγκο και να μπει ως αλλαγή, αρπάχτηκε με τους φιλάθλους που ήταν πίσω του ώστε να τιμωρηθεί. «Δεν ανέχομαι να βρίζουν την ομάδα μου ή τον πρόεδρο της ομάδας που είναι σαν πατέρας μου», είχε πει.

Έπεισε και τους Γάλλους

Ο Κάρλος Ενρίκε «Κάιζερ» σήμερα

Ο φοβερός και τρομερός Κάρλος Ενρίκε είχε παρατηρήσει πως εκείνη την εποχή οι Βραζιλιάνοι πουλούσαν στην Ευρώπη και ο αθεόφοβος όχι μόνο το σκέφτηκε αλλά το κατάφερε. Αφησε τη Λατινική Αμερική για να παίξει μπάλα (σχήμα λόγου) στην Ευρώπη.

Οι καλές του γνωριμίες τον έστειλαν στη Γαλλία και την Αζαξιό που τότε αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία. Εκεί κουτσά-στραβά έκανε 20 συμμετοχές. Ολες ολιγόλεπτες και χωρίς γκολ.

Η καριέρα του Κάρλος Ενρίκε «Κάιζερ», όπως τον έλεγαν, κάποια στιγμή ολοκληρώθηκε. Είναι ο ποδοσφαιριστής που κατάφερε να κοροϊδέψει όποια ομάδα κι αν πήγε. Είναι ο επιθετικός που σε δύο δεκαετίες δε σκόραρε ούτε μια φορά.

Είναι ο παίκτης που δεν αγωνίστηκε ποτέ για 90 λεπτά.Είναι με διαφορά η πιο καλοστημένη φάρσα που στήθηκε ποτέ στο ποδόσφαιρο. Άξιος…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: forzajuve.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.