ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Φραντσέσκο Τότι: Ο … «Αυτοκράτορας» της Ρώμης! (βίντεο)

Φραντσέσκο Τότι: Ο … «Αυτοκράτορας» της Ρώμης! (βίντεο)

Φραντσέσκο Τότι, ένα είδωλο, ένας θρύλος. Ιl Capitano! «Έχει την επίδραση που είχε ο μεγάλος… Μάικλ Τζόρνταν!

Είτε με τις εκτελέσεις στα στημένα, είτε με το τελείωμα, είτε με τα γκολ, είτε με τις ασίστ… Ό,τι κι αν τον βάλεις να κάνει, θα το κάνει με τρόπο που θα έχει ουσία» έχει δηλώσει ο Αρίγκο Σάκι για το… φαινόμενο, Τότι. Είναι ο… Θεός για τους Ρωμαίους, που πρώτα πιστεύουν στον Τότι κι έπειτα στα Θεία. Κάτι παραπάνω από μεγάλος αρχηγός είναι ένας από αυτούς που πραγματικά η μοίρα τους ήθελε να γράψουν ιστορία.

To 1993 μπήκε στην αρένα έτοιμος να σταθεί όρθιος και τα κατάφερε. Η μοίρα του πλανήτη άλλαξε, αλλά ο ίδιος παρέμεινε ένας τεράστιος αρχηγός. Εκείνη τη χρονιά ήρθε το ντεμπούτο σε παιχνίδι με τη Μπρέσια (από το 1989 στην ακαδημία), μπαίνοντας στη θέση του Ρουγκιέρο Ριτζιτέλι για τα τελευταία τρία λεπτά της εκτός έδρας αναμέτρησης. Τι συνέβη τότε; Ο Μπιλ Κλίντον γινόταν ο νέος πλανητάρχης βάζοντας τη δική του… πολεμική σφραγίδα στον κόσμο μας.

Τι συνέβη τα επόμενα 23 χρόνια; Το 1994 σκόραρε το πρώτο γκολ, σε μια χρονιά που ο κόσμος απόλαυσε μια από τις ωραιότερες ταινίες, το Pulp Fiction των Ταραντίνο και Ρότζερ Άβαρυ. Οταν ο Τότι πέτυχε το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ με τη φανέλα των Τζιαλορόσι, ο κόσμος… σοκαρίστηκε στην εικόνα του πρώτου DVD και πιστέψτε μας η Ρόμα το εκμεταλλεύθηκε τα επόμενα χρόνια και κυκλοφόρησε αρκετά με τις γκολάρες του.

Μέχρι το 1996 κανείς δεν μπορούσε να βρει στο Google τα κατορθώματά του, γιατί το κορυφαίο ψαχτήρι μπήκε στις ζωές μας εκείνη τη χρονιά. Τι έκανε τότε ο Τότι; Κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων με την Ιταλία και παράλληλα το όνομά του έγινε ακόμα πιο γνωστό μέσα από τη μηχανή αναζήτησης!

Το 1997 πήρε τη φανέλα με το Νο 10 κι έκλεψε λίγο από τη δόξα του Τάιγκερ Γουντς που κέρδισε στο γκολφ τα πρώτα του Μάστερ. Ποιος ξεχνά το Ιmac… Ο Steve Jobs ανακοίνωνε το 1998 την απόφαση για την παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου, αν και το μυαλό των οπαδών της Ρόμα ήταν στην αποθέωση του νέου αρχηγού της ομάδας!

Το 1999 έκρινε με το δικό του γκολ το ντέρμπι της Ρώμης κόντρα στη Λάτσιο. Μαντέψτε τι συνέβη τότε;;; Η σειρά που κατέκτησε τον πλανήτη «The Sopranos» έκανε πρεμιέρα. Οι Σοπράνος είναι μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές στην αμερικανική τηλεόραση από απόψεως βραβείων, γνώμης των κριτικών αλλά και θεαματικότητας τις τελευταίες δυο δεκαετίες.Ο Capitano σκοράρει από την άσπρη βούλα στον ημιτελικό του Euro 2000 και θα απολαύσει την αγαπημένη του ταινία «Gladiator», που εκείνη την περίοδο έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους!

Ναι, το 2001 η Ρόμα γράφει ιστορία, θα κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ιταλία, το μοναδικό στην καριέρα του. Για να το… γιορτάσει θα αγοράσει το Ιpod, ναι, τότε άρχισε η παραγωγή τους! Το  2002 το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα κυκλοφόρησε και σε φυσική μορφή σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, τη σεζόν δηλαδή που ο αρχηγός των Τζιαλορόσι πετύχαινε το πρώτο του χατ τρικ!

Το 2003 η Ρεάλ Μαδρίτης θα επιχειρήσει να κάνει το κόλπο γκρόσο και να αποκτήσει τον Τότι από τη Ρόμα. Ο Capitano είπε όχι σε μια τρελή πρόταση, όπως και η ομάδα του δε δέχθηκε την προσφορά των 35 εκατ. ευρώ! Εκείνη τη χρονιά μια άλλη τεράστια μορφή έκανε την εμφάνισή της. Ο Φέντερερ κατακτούσε το πρώτο του Grand Slam!

Ο ιδιοκτήτης του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ έφερε την επανάσταση στον πλανήτη το 2004 και ο Τότε είχε την ευκαιρία να… στείλει παντού το μήνυμα μέσα από τον ιστότοπο πως είναι ο πρώτος σκόρερ της Ρόμα με 107 γκολ!

Το 2005 είχαμε την εκλογή του νέου Πάπα έπειτα από 27 χρόνια. Ο Capitano πήρε την ευχή από τον Ποντίφικα και πέτυχε ένα απίθανο, μοναδικό τέρμα απέναντι στην Ιντερ! Οταν έγινε το πρώτο τουιτάρισμα, η Ιταλία ήταν Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του Τότι! Το 2007 κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι και μάλλον από το Iphone που τότε έκανε την εμφάνισή του θα μετέφερε τα νέα στους δικούς του. Στο δεύτερο του Κύπελλο Ιταλίας, ο Γιουσέιν Μπολτ πήρε το πρώτο του χρυσό, ενώ στο δεύτερο του χατ τρικ στη Serie A (2009), ο Πλανήτης αποθέωσε και την εκλογή του Μπαρακ Ομπάμα.

Το 2010 ο κόσμος έμεινε με ανοιχτό το στόμα παρακολουθώντας τη διάσωση 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή. Χάρηκε ο Τότι, όπως και ενθουσιάστηκε και για το «Golden Foot».

Ποιος Μπάτζιοοοο; Ο Capitano τον άφησε πίσω του στα γκολ της Serie A, την ίδια ώρα που οι Βρετανοί ζούσαν μεγάλες στιγμές με τον Βασιλικό Γάμο.

Το 2013 ο Pope Francis συγκλόνιζε με την εκλογή του. Ο Τότι συγκινημένος του… αφιέρωσε τη νέα διάκριση. Εγινε, ο δεύτερος σκόρερ της Serie A!

Ενα χρόνο αργότερα έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League και το γιόρτασε με ένα Ice Bucket Challenge! Ποιος θα ξεχάσει τη Selfie του στο ντέρμπι με τη Λάτσιο το 2015, αλλά και το κομμάτι που τα… έσπασε το Hotline Bling! Πέρσι, η Βρετανία αποφάσισε την έξοδο της από την Ευρωπαϊκή Ενωση και ο ίδιος αντέδρασε με δυο γκολ σε τέσσερα λεπτά κόντρα στην Τορίνο.

Ε, στην εκλογή Τραμπ, κατάφερε να μετρήσει 25 αγωνιστικές περιόδους στη Serie A, με τη φανέλα των «τζιαλορόσι». Τότι, είσαι ο Αυτοκράτορας της Ρώμης!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.