ΑΕΚ: Φιλική νίκη με 3-2 την Παναχαϊκή στην Πάτρα

ΑΕΚ: Φιλική νίκη με 3-2 την Παναχαϊκή στην Πάτρα

Νίκη για την ΑΕΚ στο φιλικό με την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Η Ένωση επικράτησε 3-2 στο γήπεδο της Αγυιάς, κόντρα στους παίκτες του Οφρυδόπουλου που έκαναν πετυχημένη πρόβα τζενεράλε ενόψει της σέντρας στην Football League.

Κακή εικόνα για τους κιτρινόμαυρους στο πρώτο ημίχρονο. Ο Αϊντάρεβιτς για ακόμη ένα ματς δεν έδωσε βοήθειες, ενώ και ο Πατίτο, που πήρε φανέλα βασικού, ήταν εκτός παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Ελευθεριάδη στο 29’ κι από εκεί και πέρα «καθάριζαν» όλα τα γεμίσματα των κιτρινόμαυρων στην περιοχή τους.

Η Ένωση ανέβασε πολύ την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο, όπου πέρασε και ο Λιβάγια στο παιχνίδι. Στο 59ο λεπτό ο Γκάλο απάντησε με σουτ, ενώ στο 76’ ο Κλωναρίδης έδωσε το προβάδισμα με κοντινή κεφαλιά. Στο 81’ η Παναχαϊκή ισορρόπησε με σουτ του Κυνηγόπουλου ύστερα από λάθος πάσα του Ντούνη και στο 85’ η ΑΕΚ πήρε τη νίκη έπειτα από πανέμορφο συνδυασμό των Αραούχο-Λιβάγια και ασίστ του δεύτερου στον Κλωναρίδη.

Για 80 λεπτά αγωνίστηκε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος έγραψε την πρώτη του συμμετοχή έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό που τον είχε αφήσει νοκ-άουτ τους τελευταίους έξι μήνες.

Το ματς:

Ζωηρό ξεκίνημα και από τις δύο ομάδες στο παιχνίδι. Η Παναχαϊκή μπήκε με αρκετό ενθουσιασμό στο ματς και πιέζοντας ψηλά προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα στην ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι δεν ζορίστηκαν ιδιαίτερα, κυκλοφορούσαν με ψυχραιμία την μπάλα, όμως παρά τις προσπάθειες των Αραούχο και Πατίτο δεν μπορούσαν να πατήσουν με προϋποθέσεις περιοχή.

inner

Η Ένωση άρχισε να ανεβάζει κάπως την απόδοσή της και να κλείνει στην περιοχή τους τους γηπεδούχους. Τελικά, κόντρα στη ροή, οι Πατρινοί άνοιξαν το σκορ με σουτ του Ελευθεριάδη έπειτα από κόρνερ στο 29ο λεπτό (το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού ο Μακρυδημήτρης ήταν οφσάιντ κι επηρέαζε το οπτικό πεδίο του Τσιντώτα). Μετά το 1-0, η ΑΕΚ πήρε την μπάλα στα πόδια της όμως συνέχιζε να μην απειλεί ουσιαστικά κι έτσι η Παναχαϊκή μπήκε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Στον ύπνο έπιασαν οι γηπεδούχοι την ομάδα του Χιμένεθ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Η Παναχαϊκή με όπλο τις αντεπιθέσεις έβγαλε φάσεις, όμως τα… χάλαγε στην τελική προσπάθεια. Η ΑΕΚ μετά τα «καμπανάκια» που της χτύπησαν οι αντίπαλοι έβγαλε αντίδραση και η απάντησή της ήρθε λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού με σουτ του Γκάλο (59’).

inner

Μετά το γκολ οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν στροφές και για πρώτη φορά άρχισαν να απειλούν σχεδόν κάθε φορά που πλησίαζαν την αντίπαλη περιοχή. Η Παναχαϊκή πιέστηκε αρκετά και στο 76’ λύγισε, με τον Κλωναρίδη να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του με κοντινή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μπακάκη. Πάντως, οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω, πίεσαν όσο μπορούσαν και έπειτα από το «δώρο» του αγχωμένου Ντούνη, που έκανε λάθος πάσα, ισοφάρισαν στο 81’ με τον Κυνηγόπουλο. Κάπου εκεί μίλησαν οι Αραούχο και Λιβάγια, οι οποίοι «έκρυψαν» την μπάλα και στη συνέχεια ο Κροάτης σέρβιρε στον Κλωναρίδη το γκολ της νίκης (85’).

Οι συνθέσεις:

Παναχαϊκή (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς (46’ Χαλκιάς), Πολίμος, Μπουτζίκος, Μακρυδημήτρης, Μπιτσάκος, Φωτάκης, Μουστακόπουλος, Γκίνο (36’ Φουρλάνος), Στεργίδης, Ελευθεριάδης, Μωραΐτης

Έπαιξαν και οι: Αγουρίδης, Αποστολόπουλος, Κυνηγόπουλος, Κωνσταντακόπουλος, Μασούρας, Λουμπαρδέας, Μαστραντωνάκης, Μπουτίβας, Σωτηράκος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας (80’ Ντούνης), Γκάλο, Λαμπρόπουλος (80’ Τσιβελεκίδης), Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σιμόες (80’ Μπάμπης), Αϊντάρεβιτς (46’ Βινίσιους), Κλωναρίδης, Πατίτο (57’ Μπακάκης), Βλαχομήτρος (46’ Λιβάγια), Αραούχο

Στον πάγκο: –

Διαιτητής: Νίκος Μακρυπόδης

Γήπεδο: Αγυιά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: sportfm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.