Μάτζικ Τζόνσον: Η ανακοίνωση που συντάραξε το μπασκετικό κόσμο

Μάτζικ Τζόνσον: Η ανακοίνωση που συντάραξε το μπασκετικό κόσμο

Στις 7 Νοεμβρίου του 1991 εκατομμύρια φίλοι του μπάσκετ και όχι μόνο παρακολούθησαν την ανακοίνωση του Μάτζικ που προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον. Είναι χαρακτηριστικό πως το 2004 το ESPN ανακοίνωσε πως η συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου ήταν η έβδομη πιο αξιομνημόνευτη στιγμή τα τελευταία 25 χρόνια!

Ο Μάτζικ είπε πως έγινε φορέας εξαιτίας των πολλαπλών σεξουαλικών σχέσεων που είχε κατά τη διάρκεια της καριέρας του και ότι η σύζυγος του και το αγέννητο παιδί του δεν ήταν φορείς.

Παρότι αποσύρθηκε, οι φανς του ΝΒΑ ψήφισαν τη συμμετοχή του στο All Star Game του 1992 στο οποίο έπαιξε -παρά τις διαφωνίες ακόμα και πρώην συμπαικτών του όπως ο Έι Σι Γκριν και ο Μπάιρον Σκοτ- και οδήγησε τη Δύση στη νίκη με 153-113 κατά της Ανατολής κερδίζοντας και τον τίτλο του MVP!

Λίγους μήνες αργότερα συμπεριλήφθηκε στην αυθεντική Dream team και αγωνίστηκε έτσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Ο Μάτζικ κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα στο ΝΒΑ και στα τρία από αυτά ήταν ο MVP των τελικών. Μετά την αποχώρηση του και συγκεκριμένα τη σεζόν 1993-94 υπηρέτησε ξανά τους Λέικερς ως προπονητής αλλά δεν έμεινε για πολύ.

Το 1996 επιχείρησε στα 36 του την επάνοδο του στα παρκέ, φυσικά με τους Λέικερς. Έπαιξε ως πάουερ φόργουορντ σε 32 παιχνίδια και η ομάδα του μέτρησε τότε ρεκόρ 22-10 με τον ίδιο να έχει 14.6 πόντους, 6.9 ασίστ και 5.7 ριμπάουντ. Αν και το καλοκαίρι του 1996 εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει στους Λέικερς ή σε άλλη ομάδα αλλά από τη θέση του πλέι μέικερ, τελικά αποφάσισε να σταματήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τώρα πλέον είναι πρόεδρος των αγαπημένων του Λέικερς, μία ζωή ολόκληρη πια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.