ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Όταν ο Χάρρυ Κλυν ήταν πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς

Όταν ο Χάρρυ Κλυν ήταν πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς

Μία από τις μεγάλες αγάπες του ηθοποιού Χάρρυ Κλυνν, ο οποίος απεβίωσε το βράδυ της Κυριακής, ήταν το ποδόσφαιρο. Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, το 1980 ηγήθηκε της ομάδας του Απόλλωνα Καλαμαρίας και κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τη δυναμική της.

Επί προεδρίας του, η ομάδα απόκτησε δικό της γήπεδο, επανήλθε στην Α΄ Εθνική Κατηγορία μετά από 20 χρόνια, ενώ γνώρισε γενικότερη άνθηση. Απέκτησε υποδομές, ανέπτυξε το φυτώριο της και κατάφερε να συσπειρώσει τους φιλάθλους της.

Το 1988 ο δημοφιλής σατυρικός ηθοποιός αποτέλεσε ηγετική φιγούρα στην κόντρα που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ποδοσφαίρου, λόγω των προτάσεων αναδιάρθρωσης του θεσμικού πλαισίου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα.

Η κόντρα οδήγησε σε μεγάλη κρίση και είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί το πρωτάθλημα για πρώτη φορά στα χρονικά.

Η πολιτεία αποφάσισε, τότε, να αφαιρέσει τη διοργάνωση του πρωταθλήματος από την ΕΠΑΕ και να την παραχωρήσει στην ΕΠΟ. Ο Χάρρυ Κλυνν προτάθηκε – ομόφωνα από όλες τις ομάδες – για την προεδρία της ΕΠΑΕ.

Υπό την καθοδήγησή του η ΕΠΑΕ αναδιοργανώθηκε και μετά από επαφές με FIFA και UEFA δημιουργήθηκαν εξαιρετικά ελκυστικοί όροι για την επιστρέψει και πάλι στην ΕΠΑΕ το πρωτάθλημα. Όπως και έγινε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά από τρία χρόνια ο ηθοποιός κατέθεσε την παραίτησή του από την προεδρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.