Τζανής Σταυρακόπουλος: Ο killer των Αμπελοκήπων με τους 63 πόντους σε ένα ματς!

Τζανής Σταυρακόπουλος: Ο killer των Αμπελοκήπων με τους 63 πόντους σε ένα ματς!

Έχουμε πάρει το Eurobasket το 1987, ο Άρης πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στην Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ κατατάσσεται στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, σπουδαίοι ξένοι παίκτες αρχίζουν και έρχονται στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ, τα εκατομμύρια που ξοδεύονται είναι υπερβολικά.

Αυτή είναι η εικόνα στις αρχές του 1990 για το ελληνικό πρωτάθλημα, στη συνέχεια την σκυτάλη παίρνουν οι δύο αιώνιοι της Αθήνας που φτάνουν στην κορυφή της Ευρώπης.

Οι Αμπελόκηποι είχαν την τύχη να έχουν στον πάγκο, τον κ. Καλαφατάκη και ένα σπουδαίο σκόρερ τον Τζανή Σταυρακόπουλο. Μια παρέα που έπαιζε ελεύθερο μπάσκετ, θεαματικό, με υψηλά σκορ και χάρισε πολλά σπουδαία ματς στους Έλληνες φιλάθλους. Έμεινε μόνο δύο χρόνια στη μεγάλη κατηγορία αλλά στη μνήμη μας θα μείνει για πάντα.

Ο Τζανής ήταν ο μεγάλος της σταρ. Έπαιζε στις μικρές κατηγορίες με την ομάδα των Αμπελοκήπων, πετυχαίνοντας άπειρους πόντους, σε ένα ματς με τη ΧΑΝΘ πέτυχε 63 πόντους, μεταγράφηκε στον ΠΑΟ, στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ και όταν πήγε στον Άρη σήκωσε το κύπελλο Κόρατς.

Ένας παίκτης για τους μπασκετικούς, που αδικήθηκε από τους ξένους προπονητές που είχαν έρθει εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα, καθώς ήταν πραγματικός δολοφόνος με τη μπάλα στα χέρια, αλλά δεν είχε ποτέ τον χρόνο συμμετοχής που άξιζε στο ταλέντο του.

Ο Τζανής ήταν επιθετικός παίκτης, έπαιζε με πρόσωπο προς το καλάθι και κανένα χέρι αντιπάλου δεν μπορούσε να τον εμποδίσει να σκοράρει. Βέβαια το μπάσκετ εξελίχθηκε, οι παίκτες έγιναν πολυμηχανήματα, έτρεχαν, μάρκαραν, πάσαραν και εκεί ίσως ο Σταυρακόπουλος θεωρήθηκε ξεπερασμένος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα ασχολείται με τους νέους που αγαπάνε το μπάσκετ, και οι άνθρωποι του χώρου, λένε πως είναι πάρα πολύ καλός μέντορας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.