Ποιος ήταν ο καλύτερος τελικός κυπέλλου Ελλάδας;

Ποιος ήταν ο καλύτερος τελικός κυπέλλου Ελλάδας;

Ο «Zastro» μας ταξιδεύει στον κορυφαίο τελικό Κυπέλλου ever. Με παικταράδες, ανατροπές και ιστορίες που έμειναν χαραγμένες στις μνήμες όλων. Γυρίζουμε 25 χρόνια πίσω…

Έχω παρακολουθήσει πάρα πολλούς τελικούς κυπέλλου Ελλάδας από τότε που το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό, τους περισσότερους τηλεοπτικά, πολλούς δια ζώσης. Ήμουν εκεί στον πιο έντονο απ’ όλους, τον «τελικό του αιώνα» το 1988 σε εκείνη την ιστορική μάχη Κοσκωτά-Βαρδινογιάννη, έζησα από κοντά το τρομερό 4-1 της Λάρισας στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, συμμετείχα τις περισσότερες φορές στη λεγόμενη τότε «γιορτή».

Από ποδοσφαιρικής και όχι μόνο άποψης, ο τελικός που αποτυπώθηκε περισσότερο απ’ όλους στο μυαλό μου έγινε 25 χρόνια πριν, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ήταν ένας τελικός που καθ’ ομολογία των ίδιων των πρωταγωνιστών του, δεν μπορούσε να έχει νικητή. Και όντως δεν είχε διότι έληξε ισόπαλος. Βουτώντας στη θάλασσα των αναμνήσεων και κρίνοντας με την ασφάλεια των χρόνων που έχουν παρέλθει από τότε, είναι ο καλύτερος τελικός που έγινε ποτέ, μακριά από δηλητήρια και φαινόμενα που κατέστρεψαν την έξωθεν καλή μαρτυρία του αθλητικού θεάματος στην Ελλάδα. Το περιρρέον σκηνικό τα είχε όλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περισσότερα στο sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.