Σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια ο θρίαμβος του Ευρωμπάσκετ 1987 (βίντεο-φωτο)

Σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια ο θρίαμβος του Ευρωμπάσκετ 1987 (βίντεο-φωτο)

Ευρωμπάσκετ 1987: Ήταν 14 Ιουνίου του 1987 όταν ολόκληρη η Ελλάδα έμαθε το μπάσκετ, από την παρέα του Νίκου Γκάλη, του Παναγιώτη Γιαννάκη, του Φάνη Χριστοδούλου και των άλλων παιδιών, τότε.

Ο θρίαμβος του Ευρωμπάσκετ 1987

Όποιοι το έχουν ζήσει μιλούν για πρωτόγνωρες εικόνες, που διαδραματίστηκαν εκείνες τις ημέρες σε όλες τις γειτονίες και πόλεις της χώρας.

Το τριπλό σπάσιμο του Γκάλη


Ο τίμιος γίγαντας

Όλοι μιλούν για τον θεό του Ελληνικού μπάσκετ, τον τεράστιο Νίκο Γκάλη, όλοι μιλούν για τον ήρωα Παναγιώτη Γιαννάκη, όλοι μιλούν για το μεγάλο ταλέντο της εποχής Φάνη Χριστοδούλου. Όμως όλα κρίθηκαν από τα χέρια του «τίμιου γίγαντα» Αργύρη Καμπούρη!


Με προπονητή τον Κώστα Πολίτη και παίκτες τους Νίκο Γκάλη, Παναγιώτη Γιαννάκη, Φάνη Χριστοδούλου Παναγιώτη Φασούλα, Νίκο Σταυρόπουλο, Αργύρη Καμπούρη, Μέμο Ιωάννου, Νίκο Λινάρδο, Παναγιώτη Καρατζά, Μιχάλη Ρωμανίδη, Νίκο Φιλίππου και Λιβέρη Ανδρίτσο η Εθνική μας κατακτούσε την Ευρώπη μέσα σε μια ατελείωτη γιορτή που είχε στήσει το ελληνικό κοινό, με το «μυθικό» 103-101 επί της πανίσχυρης Σοβιετικής Ένωσης.

Είναι η μέρα που πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού , είναι η μέρα που βγήκε όλη η Ελλάδα στους δρόμους… η επόμενη ήταν το EURO 2004.

Τα πρωτοσέλιδα


ΌΛΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ


Τα πανηγύρια στην Ομόνοια
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.