Όταν ο Μάικ Τάισον δάγκωνε το αυτί του αντιπάλου του – Ο μποξέρ του «επέστρεψε» το κομμάτι 16 χρόνια μετά (βίντεο-φωτο)

Όταν ο Μάικ Τάισον δάγκωνε το αυτί του αντιπάλου του – Ο μποξέρ του «επέστρεψε» το κομμάτι 16 χρόνια μετά (βίντεο-φωτο)

Μπορεί το άθλημα της πυγμαχίας να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας, όμως πέραν του κινηματογραφικού Ρόκι Μπαλμπόα, όλοι μπορούμε να ονοματίσουμε τουλάχιστον δύο διάσημους μποξέρ. Κι αν ο ένας είναι ο Μοχάμεντ Άλι, τότε ο δεύτερος πιο διάσημος πυγμάχος ακούει στο όνομα Μάικ Τάισον.

Ο Αμερικανός πέρασε στην ιστορία, ίσως όχι τόσο για την αθλητική του δεινότητα, παρότι ένας από τους υπολογίσιμους μποξέρ στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ‘90, όσο για το… ταμπεραμέντο του. Το ημερολόγιο γράφει 28 Ιουνίου 1997. Ο Μάικ Τάισον αναμένεται να αναμετρηθεί με τον πρωταθλητή βαρέων βαρών Εβαντερ Χόλιφιλντ για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μερικών μηνών. Ο τελευταίος έμπαινε στο ρινγκ με δύο ήττες σε τέσσερις αγώνες, όμως απέδειξε πως βρισκόταν σε πολύ καλή φόρμα. Η υπεροχή του έναντι του Μάικ Τάισον στους δύο πρώτους γύρους ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη.

Ο Μάικ Τάισον αρχίζει να χάνει την ψυχραιμία του και στον τρίτο γύρο πια είναι έτοιμος να εκραγεί. Η σταγόνα που ξεχείλισε τον ποτήρι κατά τον πυγμάχο, ήταν μια κουτουλιά του Χόλιφιλντ, ακούσια κατά τον διαιτητή, από την οποία μάλιστα σκίστηκε το φρύδι του Μάικ Τάισον. Με τον αντίπαλο να μένει ατιμώρητος, ο Μάικ Τάισον προχωρά σε μια ενέργεια που θα περάσει στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού και η οποία συνοδεύει άρρηκτα το όνομά του από τότε και έπειτα.

Το δάγκωμα στο αυτί του Τάισον που άφησε ιστορία

Ο Μάικ Τάισον φτύνει την προστατευτική μασέλα, πλησιάζει τον αντίπαλό του και του δαγκώνει με λύσσα το δεξί αυτί. Στη συνέχεια και αφού έχει κόψει κομμάτι από τη σάρκα του αντιπάλου του, το φτύνει επιδεικτικά στο παρκέ του ρινγκ. Ο διαιτητής δεν είναι σε θέση να δει τι έχει συμβεί, ωστόσο παρατηρεί πως ο Χόλιφιλντ αιμορραγεί. Παρόλα αυτά αποφασίζει τη συνέχιση του αγώνα. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Τάισον στοχεύει αυτή τη φορά το αριστερό αυτί του αντιπάλου του, ευτυχώς αυτή τη φορά, χωρίς να του προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό. Το δεύτερο ωστόσο περιστατικό είναι εκείνο που ωθεί τον διαιτητή να λήξει τον αγώνα υπέρ του Χόλιφιλντ.


Κάποιος σπεύδει να μαζέψει το κομμάτι που έφτυσε ο Τάισον στο τερέν, το βάζει σε μια σακούλα και συνοδεύει τον Χόλιφιλντ στο νοσοκομείο προκειμένου να επιχειρηθεί συγκόλληση. Το ακρωτηριασμένο άνω μέρος του πτερυγίου του αυτιού χάνεται κάπου μέσα στο ασθενοφόρο και έτσι ο Εβαντερ Χόλιφιλντ μένει για πάντα με εμφανές το σημάδι από εκείνη τη βραδιά.

Η συγγνώμη του Τάισον 12 χρόνια μετά το περιστατικό

Ο πυγμάχος είχε υποστηρίξει αρχικά πως θόλωσε καθώς δέχτηκε την κουτουλιά, μάτωσε, αλλά ο διαιτητής δεν επέβαλε ποινή στον αντίπαλο. «Ημουν θυμωμένος που με κουτούλησε στο κεφάλι. Ηθελα να τον σκοτώσω. Δεν θυμάμαι και πολλά, ήμουν τόσο οργισμένος. Το μόνο που ήθελα ήταν να του προκαλέσω δυνατό πόνο» έλεγε ο Μάικ Τάισον λίγο μετά τον αγώνα που του στοίχισε προσωρινή αποβολή από τα ρινγκ, καθώς και 3 εκατομμύρια πρόστιμο, το οποίο ήταν το ελάχιστο που απασχολούσε τον πυγμάχο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μόνο εκείνη τη βραδιά είχε εξασφαλίσει 30 εκατ. δολάρια.

Ο Μάικ Τάισον βγήκε στην εκπομπή της Οπρα Γουίνφρεϊ 12 χρόνια μετά και ζήτησε συγγνώμη από τον Εβαντερ Χόλιφιλντ. «Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Εγώ και εκείνος περάσαμε από πολλά και είδαμε ο ένας τον άλλο να μεγαλώνει και να γίνεται διακεκριμένος και αξιοσέβαστος παλαιστής» έλεγε το 2009 έχοντας πλάι του τον Χόλιφιλντ. «Και θέλω απλά να γνωρίζεις πως ήταν χαρά μου που πέρασες από τη ζωή μου και που σε γνώρισα» πρόσθετε ο Μάικ Τάισον με τον Χόλιφιλντ να δείχνει να τον συγχωρεί.

Η επιστροφή του… αυτιού από τον Μάικ Τάισον σε χιουμοριστική διαφήμιση

Σε ένα απίστευτο βίντεο το 2013, ο Μάικ Τάισον εμφανίζεται στην πόρτα του Εβαντερ Χόλιφιλντ κρατώντας ένα μικρό κουτάκι στο χέρι. Σε αυτό, όπως λέει, έχει το κομμάτι του αυτιού που του… έκοψε σε εκείνον τον αγώνα, τον Ιούνιο του 1997. Φυσικά και μιλάμε για διαφήμιση και όχι για την πραγματικότητα, αν και ο Χόλιφιλντ πράγματι έχασε ένα κομμάτι από το αυτί του σε εκείνον τον αγώνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.