Αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ως… τερματοφύλακες (βίντεο)

Αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ως… τερματοφύλακες (βίντεο)

Η Μάντσεστερ Σίτι υποχρεώθηκε να ολοκληρώσει την αναμέτρηση με την Αταλάντα στο Μιλάνο δίνοντας τα γάντια του τερματοφύλακα στον δεξιό της μπακ. Στον Κάιλ Γουόκερ που θα έχει να το λέει στα εγγόνια του, ότι υπήρξε ματς κάτω από τα άστρα της κορυφαίας διοργάνωσης που το ολοκλήρωσε σαν τερματοφύλακας.

Ο λόγος; Ένα απίθανο παιχνίδι της τύχης. Ο τραυματισμός του Έντερσον (είναι αμφίβολος για το ντέρμπι της Κυριακής με τη Λίβερπουλ), η αποβολή του Κλαούντιο Μπράβο. Τύχη για… τζόκερ.

Ήταν η πρώτη φορά; Όχι. Προφανώς δεν είναι και η τελευταία που κάποια ομάδα αναγκάζεται μέσα από καραμπόλα να βρεθεί σε αυτόν τον παρανομαστή. Με… τερματοφύλακα για μια νύχτα.

Ο… πεντάλογος των ιστοριών

1. Νάιαλ Κουίν, Μάντσεστερ Σίτι – Ντέρμπι Κάουντι 1990-1991

Ο Νάιαλ Κουίν ήταν Ιρλανδός επιθετικός ο οποίος μεταγράφηκε στη Μάντσεστερ Σίτι τον Μάρτιο του 1990 από την Άρσεναλ. Στις 20 Απριλίου 1990 οι «πολίτες» υποδέχονται την Ντέρμπι Κάουντι. Ο υψηλόσωμος φορ ανοίγει το σκορ με ένα μονοκόμματο αριστερό βολέ. Μετά από λίγα λεπτά ο τερματοφύλακας της Σίτι, Τόνι Κότον, αποβάλλεται αφού υποπίπτει σε πέναλτι. Τη θέση του κάτω από τα δοκάρια παίρνει ο Κουίν, ο οποίος σώζει και το πέναλτι. Τελικά η Σίτι επικρατεί της Ντέρμπι με 2-1 και ο Κουίν να έχει συμβάλλει τα μέγιστα στη νίκη αυτή.

2. Χάρι Κέιν, Τότεναμ – Αστέρας Τρίπολης 2014-2015

Οι «σπερς» βρίσκονται μπροστά σε μία άνετη επικράτηση απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, καθώς βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 5-0 με χατ – τρικ του Κέιν και άλλα δύο γκολ του Λαμέλα. Στο 87ο λεπτό αποβάλλεται ο Ούγκο Γιορίς. Ο Κέιν προσφέρεται να κάτσει τερματοφύλακας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μάλλον δε θα ξανασυμβεί αφού δέχθηκε που κανονικός γκολκίπερ δεν θα δεχόταν. Ο Μπαράλες εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πήγε πάνω του, αλλά ο Κέιν «κατάφερε» να δεχτεί το γκολ.

3. Τζον Ο’Σι, Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2006-2007

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται μπροστά σε μία εύκολη νίκη απέναντι στην Τότεναμ, αφού προηγείται μες 4-0 στο «White Hart Lane».Στο 87ο λεπτό ο Φαν Ντε Σαρ σπάει τη μύτη του και ο Σερ Άλεξ έχει κάνει και τις τρεις αλλαγές του. Ο Ρίο Φέρντιναντ θέλει να αναλάβει χρέη τερματοφύλακα στα εναπομείναντα λεπτά, ωστόσο η εντολή από τον πάγκο είναι ξεκάθαρη και δίνει τα γάντια στον Τζον Ο’ Σι. Ο Ιρλανδός, μάλιστα, έσωσε και το τετ – α – τετ με τον Ρόμπι Κιν.

4. Ρίο Φέρντιναντ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Πόρτσμουθ 2007-2008

Παρόμοια περίπτωση με τον Κάιλ Γουόκερ. Ο Κούστσακ αντικαθιστά τον Φαν Ντε Σαρ και δώδεκα λεπτά πριν το τέλος παίρνει κόκκινη, καθώς κάνει πέναλτι. Ο Φέρντιναντ αναλαμβάνει να κάτσει κάτω από τα γκολπόστ και παρότι πέφτει στη σωστή γωνία δεν καταφέρνει να αποκρούσει το πέναλτι του Μουντάρι. Η Πόρτσμουθ αποκλείει από τη συνέχεια του Κυπέλλου τη Γιουνάιτεντ.

5. Τζον Τέρι, Ρέντινγκ – Τσέλσι 2006-2007

Στην 8η αγωνιστική της Premier League ο Τσεχ τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι και αποχωρεί νωρίς από το ματς. Τον αντικαθιστά ο Κάρλο Κουντιτσίνι και τραυματίζεται και εκείνος στο κεφάλι, λιγότερο σοβαρά στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Με τις αλλαγές να έχουν «κλείσει», ο Τζον Τέρι αναλαμβάνει να κάτσει κάτω από τα δοκάρια για τα εναπομείναντα λεπτά του παιχνιδιού, με την Τσέλσι να διατηρεί το υπέρ της 1-0.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.