ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κόμπι Μπράιαντ: Το μελανό σημείο στην επιτυχημένη ζωή του – Η υπόθεση βιασμoύ του 2003

Κόμπι Μπράιαντ: Το μελανό σημείο στην επιτυχημένη ζωή του – Η υπόθεση βιασμoύ του 2003

Μια από τις πιο πολύκροτες ιστορίες βιασμoύ στα χρονικά του NBA είναι αυτή που αφορά τον Κόμπι Μπράιαντ και την Κέιτ Φέιμπερ την 1η Ιουλίου του 2003 στο ξενοδοχείο Lodge and Spa at Cordillera στο Κολοράντο.

Η Κέιτ Φέιμπερ (19 ετών τότε) κατηγόρησε τον Κόμπι ότι τη βίaσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε στο Κολοράντο ενόψει της εγχείρησης που θα έκανε τις επόμενες ημέρες. To γεγονός αυτό όπως είναι φυσικό μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για πολλούς μήνες με τόσο τα δάκρυά του ίδιου, όσο και της γυναίκας του Βανέσσα on camera να γίνονται αντικείμενο σχολιασμού.

Η υπόθεση δεν έφτασε ποτέ σε δίκη και ο σούπερ σταρ των «λιμνάνθρωπων» ξεμπέρδεψε τον Σεπτέμβριο του 2004 πληρώνοντας τρία εκατομμύρια δολάρια στην Φέιμπερ, ενώ αγόρασε κι ένα πανάκριβο διαμαντένιο δαχτυλίδι στη σύζυγό του, η οποία ήταν στο πλευρό του σε όλη τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης. Μέρος της επιστολής του «BlackMamba» προς την κοπέλα ανέφερε: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τη νεαρή κοπέλα που είχε ανάμειξη στο περιστατικό. Θέλω να της ζητήσω συγγνώμη για τη συμπεριφορά μου εκείνη τη νύχτα και για τις συνέπειες που είχε στη ζωή της ένα χρόνο τώρα».

Οι κατηγορίες αυτές έγιναν βέβαια και μια ακόμη αφορμή ώστε να παγώσει η ήδη κακή σχέση του με τον με τον συναθλητή του Σακίλ Ο’ Νιλ, μιας και η συνύπαρξη των δυο στους Λέικερς ήταν γεμάτη καυγάδες. Στην κατάθεσή του είπε «… έπρεπε να κάνω ό,τι και ο Σακίλ. Να πληρώσω τη γυναίκα για να μην πει τίποτα». Ο Ο’Νιλ είχε βρεθεί μέχρι και να ραπάρει εις βάρος του Μπράιαντ, αλλά η μεγάλη συμφιλίωση φαίνεται πως ήρθε το 2006, όταν οι δυο τους στο All Star Game εκείνης της σεζόν έδειξαν ότι έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις τους.

Η υπόθεση βιασμoύ «σκίασε» την καριέρα του Κόμπι Μπράιαντ

Η αλήθεια δεν έλαμψε ούτε σε αυτή την περίπτωση, αφού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η υπόθεση παραγράφηκε, κηλιδώνοντας έτσι την υστεροφημία και το όνομα του Μπράιαντ για πάντα!

Οι κατηγορίες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα όπως ήταν φυσικό να ακυρωθούν τα συμβόλαιά του με τα McDonald’s και τη Nutella, ενώ υπήρξε κατακόρυφη πτώση στις πωλήσεις της φανέλας του. Μάλιστα, το 2018 μετά από συζητήσεις των διαφόρων οργανώσεων του Animation Is Film, αποφασίστηκε η μη συμμετοχή του Κόμπι Μπράιαντ στην κριτική επιτροπή του φεστιβάλ, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GKIDS εταιρίας διανομής animation ταινιών, Έρικ Μπέκμαν.

«Είμαστε ένας νέος οργανισμός και είναι σημαντικό να διατηρήσουμε το σύνολο της ενέργειάς μας επικεντρωμένο στις ταινίες, στους συμμετέχοντες σκηνοθέτες και στο κοινό του φεστιβάλ μας», συνέχισε ο Μπέκμαν, σύμφωνα με το AP.

Η απόφαση ελήφθη μετά από ψήφισμα στο διαδίκτυο με αίτημα την απομάκρυνση του πρώην καλαθοσφαιριστή λόγων καταγγελιών του 2003 εναντίον του για βιaσμό.

Ο ίδιος ο 41χρονος πρώην αθλητής σχολιάζοντας την ανάκληση της πρόσκλησης των διοργανωτών του Φεστιβάλ είχε τονίσει:

«Αυτή η απόφαση παρακινεί περισσότερο εμένα και τη δέσμευσή μου στην οικοδόμηση ενός στούντιο που επικεντρώνεται στη διαφορετικότητα και τον μη αποκλεισμό στην αφήγηση στη βιομηχανία του animation».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Παραμένω επικεντρωμένος στην αλλαγή του κόσμου με θετικούς τρόπους μέσα από ποικίλες ιστορίες, χαρακτήρες και ηγετική ικανότητα, προκειμένου να εμπνεύσω την επόμενη γενιά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.