ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χάρι Γκρεγκ: Πέθανε ο «ήρωας του Μονάχου» και πρώην τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Χάρι Γκρεγκ: Πέθανε ο «ήρωας του Μονάχου» και πρώην τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Βόρειας Ιρλανδίας Χάρι Γκρέγκ, που χαρακτηρίστηκε ήρωας στην αεροπορική τραγωδία του Μονάχου το 1958.

Ο Χάρι Γκρεγκ που απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών, όπως αναφέρει το BBC, διέσωσε με θάρρος συμπαίκτες και άλλους επιβάτες μετά από το αεροπορικό δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι.

Μόλις τρεις μήνες μετά το ντεμπούτο του στο Old Trafford, ο Γκρεγκ και οι συμπαίκτες του επέστρεφαν από το Βελιγράδι, όπου είχαν αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα. Το αεροσκάφος σταμάτησε για ανεφοδιασμό στο Μόναχο. Ήταν 6 Φεβρουαρίου, όταν το αεροπλάνο τους συνετρίβη. Ανάμεσα σε εκείνους που σκοτώθηκαν ήταν οκτώ παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήγε τον Δεκέμβριο του 1957 έναντι 23.500 λιρών και θεωρήθηκε ο πιο ακριβός τερματοφύλακας στον κόσμο, ενώ έναν χρόνο μετά ψηφίστηκε ως ο καλύτερος στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Έκανε 25 εμφανίσεις για τη Βόρεια Ιρλανδία μεταξύ 1954 και 1963.

Το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Harry Gregg του πρώην τερματοφύλακα ανακοίνωσε ότι πέθανε στο νοσοκομείο του Causeway στο Κόλερεϊν:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο Χάρι πέθανε ειρηνικά στο νοσοκομείο έχοντας γύρω του την αγαπημένη του οικογένεια. Η οικογένεια του Γκρεγκ θα ήθελε να ευχαριστήσει το ιατρικό προσωπικό του Causeway Hospital για την υπέροχη αφοσίωσή του στον Χάρι κατά τις τελευταίες εβδομάδες του. Για όλους όσους έχουν επικοινωνήσει, επισκέπτονται ή στέλνουν ευχές θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την αγάπη και το σεβασμό που δείχνεται στο Χάρι και την οικογένεια. Λεπτομέρειες σχετικά με την ταφή του θα εκδοθούν τις επόμενες ημέρες και θα ζητούσαμε την τήρηση της ιδιωτικής ζωής της οικογένειας σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Ποτέ να μην ξεχάσουμε!».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.